Tuesday, December 6, 2011

MAAFLAH, MAMAI..

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari Sabtu baru ni berpagi2 ummiross menguruskan kain2 Batik Sarung Sarawak yang diorder oleh pelanggan. Selepas pekena roti canai dan teh tarik di kedai mamak, maka ‘menderumlah’ (hehe lajulah  tu konon) kami suami isteri ke pejabat pos. Sampai je, kami berdua tergelak, usahkan pejabat pos, pintu pagar pejabat pos pun tak buka, siap berkunci lagi. Apalah mamai sangat ni, minggu pertama setiap bulan pejabat pos memang tutup. Jadi terpaksalah pos pada hari Isnin, semoga selamat sampai. Maafkan kami..

To Katarina;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_8532IMG_8522IMG_8505

IMG_8508IMG_8509
Antara order dari Kelantan. Katarina..ummi guna kod baru ni ye..
Semakan order
Kod                 :   BM11,BM12,BM13,BM14,BM15,
                             BM34,BM35,BM36,BM37,BM38     ­
Pos                  :  5hb Dis,2011
Treking no.  :  CD 106126829 MY

To Rozie;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_8520IMG_7825
Order dari Selayang..
Semakan order
Kod                 :  BL8,RD118       ­
Pos                  :  5hb Dis,2011
Treking no.  :  RD 921852374 MY

To Ar Rayyan;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0681
Dah namanya bisnes online, order dari
Kuching ni ummi guna pos jugak. Sorry terlewat sikit update
Semakan order
Kod                 :  BM14-4       ­
Pos                  :  1hb Dis,2011
Treking no.  :  RD 921850965 MY

16 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

sesekali mamai tak pa...he he
pelangan pasti maafkan tu..

Wassalam

ummiross said...

Waalaikumussalam Atuk;

hehe..ye lah Atuk.
bersemangat punya pasal, sampai lupa.

Harap bila kain sampai, pelanggan tersenyum gembira sebab kain2 tu cantik2 semuanya, hik!

So Shy Lady said...

he..he.. bsmangat btul alih2 t.bukak, haisyhhh ;D


cantiknya kain color merah tu (oder dr slayang) bkenan la plak. brp hg tu ummi?

Adzrien Shoppe said...

kalau liza pulak selalu confuse. to be safe, memang tak pos barang pada sabtu ahad.

ummiross said...

@So Shy Lady;

hehehe..tu lah terlebih semangat kan.

Owh yang tu batik sarong Ratna dewi, harga RM28 je..

ummiross said...

@Adzrien Shoppe;

Hehe betul lah Liza, kadang mula2 tu kita ingat pej pos tutup, lepas tu bila sampai hari sabtu tak ingat pulak.

Kazman & Sue said...

haaa3x... itu bukan mamai... tapi cuma tahap terlupa jee...

ummiross said...

@Kazman &Sue:
hihi..mamai, terlupa takpe lagi kan, takut pulak ternyanyuk.

Hanis Azla said...

sesekali mamai yer ummi.. sbb semangat nak pos kot ummi.. he..he.. tp yg penting bungkusan2 tu dah selamat di poskan.. semoga selamat sampai hendaknya..

khairul said...

Ummi punya pasal depa mesti x marah punya

ummiross said...

@Hanis Azla;
Hehe tu lah Hanis, semangat punya pasal, boleh lupa. Ye lah harap selamat sampai..kadang2 risau jugak

ummiross said...

@Khairul;

hehe Khairul, harapnya begitulah..

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

L said...

mamai sgt2 nieh.. hehehe.. kita tumpang ketawa sekali.. maaf yerk

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

ummiross said...

@Outbound Malang;
Salam kenal jugak dari kami, terima kasih singgah di blog ummi

ummiross said...

@L;
Hehe, gelak lah L, no problem, memang dah termamai hikhik!