Sunday, December 4, 2011

BATIK SARONG SARAWAK MURAH, KOD BM

بسم الله الرحمن الرحيم

Olehkerana banyak design baru untuk batik sarong Sarawak kod BM ni, ummiross edit semula entry ni, stok lama digantikan dengan yang baru. Bagi penggemar batik sarong, masih boleh  tampil menawan di rumah dengan sedikit kelainan, atau boleh dijadikan sebagai souvenir untuk sebarang majlis.

Kod BM ni harganya lebih murah berbanding kod BS. Kod BS materialnya dari jenis cotton viscose yang lembut manakala kod BM ni dari material cotton biasa, kainnya siap berjahit, sesuai untuk dipakai sebagai batik harian.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN BORONG.
SESIAPA YANG BERMINAT
SILA HUBUNGI:

ummiross@gmail.com  atau  sms sahaja ke  016-8784 960

Harga runcit :  RM19 sehelai

 

                                                       BM11                      

IMG_7951IMG_8322IMG_8329

 

                                                              BM12

IMG_7953IMG_8478IMG_8497

 

                                              BM13

IMG_7955IMG_8474IMG_8477

 

                                                              BM14

IMG_7956IMG_8532IMG_8537

 

                                                       BM15                        

IMG_7949IMG_8504IMG_8503

 

               BM16                          BM17                            BM18

IMG_2632IMG_2633IMG_2636


             BM19                               BM20                        

IMG_2611IMG_2634

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan.

14 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

kalau depa yg keje ofis ni boleh lambak kat ofis..insyaallah laku. suruh hanis le..he..

ummiross said...

@Liza @ Adzriel;

He betul tu, ramai yang ambik borong dengan ummi jual kat rakan2 sepejabat. Hehe..ada masa ke Hanis..

AngahSayang2314 said...

cantik2 kainnya...corak lagi la...

ummiross said...

@AngahSayang2314;

Terima kasih Angah...

MumMe said...

testimoni dr mumme:mmg cantik kainnya...mumme punya mcm BM11 tu,syg nak guna...cantik dan sejuk...

ummiross said...

@MumMe:

Hmm terima kasih MumMe, yang MumMe tu kod BS, memang lembutkan MumMe,jenis kain cotton viscose,

Kod BM ni dari kain cotton biasa je, so harga lebih murah, sesuai untuk batik basahan.

NzA said...

wah, cantik2nya corak kain2 kod BM ni ummi......makin rambang mata sy cz sy peminat kain batik..sbb tu kalau suami p Langkawi or srwk mmg dia akn belikan sy kain batik...i like!!!

ummiross said...

@NzA;
Hehe peminat batik rupanya, memang cantik NzA..

puanbee said...

semua cantik2 , batik yg bee beli tu tk guna lagi ummie , ingat nak buat seluar baru rajin pakai hikhik

ummiross said...

Tq bee. Good idea tu, buat seluar lagi senang nak pakai, tambah ada anak kecik, senang nak bergerak.

Sweet N Pretty said...

wah banyaknya pilihan, cantik2nya ummi:)

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Hmm banyak design baru berasaskan corak etnik ni Intan, kadang2 tak terkejar kita dibuatnya, ummi pilih yang dekat dihati ummi,yang ummi rasa cantik dan unik pada pandangan ummi hehe..

atie aizam said...

Kak, batik basahan mana yang ada stok yer kak? nak yang size besar.. tq

ummiross said...

@atie aizam;

Atie, kebanyakan tu semua ada stok lagi, tapi size dia standard je, macam batik sarong yang biasa dipakai tu, takde yang besar Atie..tq