Thursday, December 8, 2011

BATIK SARONG UNTUK RAKAN BARU

بسم الله الرحمن الرحيم

Ummiross jarang ‘bermukabuku’. Kalau adapun, hanya memasukkan N3 dari blog ke situ. Tapi semenjak dua menjak ni dah mula ada order batik sarong Sarawak, Ratna Dewi dan jugak kain pasang moden dan etnik Sarawak dari rakan2 mukabuku ku. Order kali ni pun dua2nya dari rakan fb, satu dari Mukah, satu lagi dari Labuan. Dua2nya baik2 belaka, sangat senang berurusan dengan mereka. Terima kasih rakan baru ku..

To Muzalfah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_8560IMG_8585

IMG_8549IMG_5566
Kain pasang moden dan etnik, order dari Mukah.
Semakan order
Kod                 :  BK8,BH1, BSM4,BSM11    ­
Pos                  :  7hb Dis,2011
Treking no.  :  CD106126656MY

To Ayu;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_8152IMG_8048
Batik sarong Ratna Dewi Gold warna putih krim yang
sangat cantik, order dari Labuan.
Semakan order
Kod                 :  RD127      ­
Pos                  :  7hb Dis,2011
Treking no.  :  RD921852184MY

ps:Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan.

Sesiapa yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-8784 960

8 comments:

khairul said...

batik sarong utk rakan lama mcm sy x dak ka Ummi ?

Syida said...

pagi2 cuci mata kat sini....

Amie said...

Tahniah Ummi,
pelanggang makin bertambah ye...syukur alhamdulillah!

Berehatlah sebentar dari berurusniaga kain tu Ummi,Amie datang hantar Smoothie Mangga Harum Manis Dengan Anggur ni untuk Ummi kesayangan Amie... kalau Ummi suka, cuba buat...sebab ini kali pertama Amie buat Smoothie Anggur, Allahuakbar....lazatnya! Tapikan Ummi... pastikan ye kalau anggur tu berbiji kena buang bijinya, dan lebih baik guna yang tak berbiji...apa-apa jenis anggur pun boleh!

ummiross said...

Hehe..khairul mana boleh batik sarong, kena kain pelikat baru sesuai

ummiross said...

@Syida;
Cuci mata tu kira terapi jugak kan Syida..hik!

ummiross said...

@Amie
Alhamdulillah, sambil berniaga dapat kenal-mengenal jugak.
Ummi dah tengok smoothie Amie tu, bestnya, cantik pulak ada dua layer tu. InsyaAllah akam dicuba smoothie yang sedap tu. Terima kasih Amie, kerana tak jemu berkongsi.

ROZILA said...

Salam ummiross,

Bulan jun tempoh hari pergi ke sarawak bersama keluarga,kita lambat berkenalan....

kalau tidak boleh ziarah ummiross dan beli batik utk kenangan.....

Sarawak kat mana yea? manalah tahu
lain kali pergi lagi..

ummiross said...

@Rozila;
Wassalam Rozila...

Oh ye ke, takpe lain kali kalau datang Kuching insyaAllah kita jumpa. Kalau jumpa sesama blogger no problem...InsyaAllah