Wednesday, September 11, 2013

RATNA DEWI GOLD LINE SIRI 3

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Yeaaahh!!, stok baru lagi, Ratna Dewi Gold Line, dengan corak flora dan fauna yang cantik, elegan dan tak jemu mata memandang. Ada corak baru dan ada juga corak yang sama dengan stok sebelum ni. Dengan ukuran lebih kurang 2m belum berjahit, ianya bukan sahaja sesuai dijadikan batik sarong tetapi boleh juga dibuat baju atau kain dipadankan dengan kain polos. Tepuk dada tanya selera, kalau berkenan, order je..

Jenis:Ratna Dewi Gold Line.                    
Material : Cotton
Ukuran : +-(2m-belum berjahit)
Harga runcit : RM28 sehelai.
Saranan : Sesuai bukan sahaja untuk sarung, tapi boleh juga dibuat baju atau kain yang dipadankan dengan baju kurung atau blouse polos dan lain2.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA KAIN BATIK SECARA KECIL-KECILAN.

Kepada yang berminat sila hubungi:

ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-8784 960

(WARNA GAMBAR MUNGKIN SEDIKIT  BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN)

 

                                                   RD216-out of stock 

IMG_8265IMG_8266

 

                                                        RD217-biru lembut

   IMG_8280 IMG_8277

 

                                                    RD218-out of stock

  IMG_8287 IMG_8282

 

                                                   RD219-maroon gelap

IMG_8293 IMG_8290

 

                                                  RD220-out of stock

IMG_8302 IMG_8298

 

                                                   RD221-biru gelap

IMG_8314 IMG_8307

 

                                                  RD222

IMG_8321 IMG_8316

 

                                                    RD223-out of stock

IMG_8369IMG_8374

 

                                                   RD224-out of stock

IMG_8211 IMG_8212  

 

                                                  RD225

IMG_8213 IMG_8216

 

                                                   RD226

IMG_8217 IMG_8219

 

                                                     RD227-out of stock 

 IMG_8380  IMG_8375 

 

                                                   RD228-out of stock 

IMG_8226 IMG_8227

 

                                                  RD229-out of stock

IMG_8228 IMG_8230

 

                                                  RD230

20130908_094714 20130908_094821

 

                                                   RD231-out of stock

20130908_095849 20130908_095938

 

                                                  RD95-out of stock

IMG_8203IMG_8206

 

                                                   RD187-out of stock

IMG_8209IMG_8210

 

                                                    RD190

  IMG_1717IMG_1719[2]

 

                                                  RD192

IMG_1712IMG_1713[6]

 

                                                  RD199

IMG_1809 IMG_1813

 

 

IMG_8327IMG_8325IMG_8329 

IMG_8333 IMG_8334  IMG_8364

IMG_8341IMG_8344 IMG_8350

IMG_8353 20121121_011925 20121121_013149

Tips penjagaan:-
-Jika mahu gold line tahan lama, cucian tangan sahaja, cucian lembut tak perlu sental.
-Semasa nak buat baju atau kain, besarkan sedikit ukuran (sedkit sahaja ye) sebab setiap kain cotton sebagus manapun akan mengalami sedikit pengecutan.

SILA KLIK LINK BERIKUT UNTUK LAIN-LAIN PILIHAN :

BATIK COTTON
RDS SIRI 2
RDS SIRI 1
PESONA DEWI

18 comments:

aizamia3 said...

rambang mata dibuatnya.. ;)
terima kasih atas petua tu ye ummi sebab pernah tempah baju tak muat.. huhuhu...

ummiross said...

@ aizamia3;

rambang mata takpe aizamia3, jangan juling mata, hehe..

Sama2 kasih, semua jenis cotton boleh dikatakan mengecut, so klu tempah baju elok besarkan sikit saiznya atau ada yang rendam dulu, tapi untuk RD ni just extrakan sikit saiznya.

Knor said...

minat mcm nak dtg balik je..

roger2 nti ye..

NzA said...

huwaaaaaaa....mata ini sudah naik juling..CANTIK sgt2.......

RedRose said...

Ummi, dah ada butik ke skg? cantik2 la corak dia Ummi, memang ada kat Swk je ke?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik wani suka sgt rd212...bangkit la kaler kuning dgn motif bunga tu..suka sgt

Kakzakie said...

Kalau dah nama pun perempuan tengok yg ummiross tayang kakak dok ulang-ulang tengok cantik semuanya:)

nea lopah said...

cantik2 nya kak...teruja saya.

Khai♥Rin : anies said...

uiii nama pon org pompuan..berpinar2 mata tgk ;-)

ummiross said...

@Knor;

Boleh2 Nor, roger2 je, booleh gak kita sembang2 kan. Ummi pun teringin nak order kek, jauh pulak nak pegi ambik Nor.

ummiross said...

@NzA;

hehehhe..NzA memang peminat tegar batik2 ni, kata orang Sarawakmemang kacak gilak ni Nza.
ps; kain2 yang NzA order borong sudah selamat di pos, harap selamat sampai.Terima kasih daun keladi..:)

ummiross said...

@RedRose;

RR..ummi takde butik, kat rumah dan online je. Stok kain ni special, payah nak dapat, kalau stok memang cepat2 ummi grab.

ummiross said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief;

Memang cantik kan Wanie, warnanya ceria.

ummiross said...

@ Kakzakie;

Hehehe..Kakzakie, cuci2 mata Kakzakie, memang hobi kita perempuan, terapi minda juga ni Kakzakie.

ummiross said...

@nea lopah;

Terima kasih nea lopah, ummi pun teruja tiap kali stok baru sampai.

ummiross said...

@Khai♥Rin : anies ;

hehehe..Anies, sabau je la, jangan pitam sudah, hikhik!. Memang orang perempuan, suka kepada yang cantik2 kan.

hainom OKje said...

Terang2 corak dia yeh UR.... macam corak batik chop tukan....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ummi ross.
cantiknya!
cma ade satu..coraknya lebih kurang sama dgn rd211&218..
corak jer la.. tp fabrik tak. ehehe..

kaler brown tu pun menarik jgk!
hihi..rambang mata...