Sunday, September 8, 2013

RATNA DEWI SONGKET 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Ratna Dewi Songket diperbuat dari kain cotton, design ala2 songket dengan bebenang emas yang tahan walaupun dibasuh, tapi basuh je tangan tau.

Jenis                : Batik Sarong RATNA DEWI SONGKET
Material            : Cotton
Ukuran             : 2m-belum berjahit
Harga runcit     : RM28 Sehelai
Saranan     : Sesuai bukan sahaja untuk sarung, tapi boleh juga dibuat baju atau kain yang dipadankan dengan baju kurung atau blouse polos dan lain2. Sesuai juga dijadikan sampin.

Kepada yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016-8784 960

WARNA BERBEZA MUNGKIN SEDIKIT DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN ATAU SKRIN HP/KOMPUTER ANDA.

IMG_8200 IMG_8202

 

                                         RDS35-DARK GREEN

IMG_8170 IMG_8174 

 

                                             RDS36-BLACK

IMG_8182IMG_8188

 

                                  RDS37-BLUE

IMG_8189 IMG_8190

 

                                RDS38-MAROON

IMG_8191 IMG_8192

 

                                    RDS39-DARK CHOCOLATE

IMG_8193 IMG_8196

 

                                     RDS40-PURPLE-out of stock

20130908_083605 20130908_083733

13 comments:

Sweet N Pretty said...

Suka yg warna biru tu ummi...cantik:D

Kakzakie said...

Kakak berkenan yg purplelah Ummiross. Berkali-kali kakak klik atas-bawah, atas-bawah tak puas tengok. Cantik sungguh:)

Shaiful Zaidi said...

cantik-cantik belaka corak songkrt ni...

Knor said...

semua cantik2...dulu pernah beli songket thai..uniform kerja..

inazamri said...

material cotton ke ni ummi?cantik tul semuanya

Acik Erna said...

cantiknya ummi..tak puas tengok..nanti la ada rezeki ingin memiliki pulak nanti

hainom OKje said...

Alahai cantiknya UR.... nak beli satu pun nak pakai masa bila, lainlah kalau jadi bini vip ke...kesana kemari mengikut laki...hehe ini setakat duk rumah mengiron baju laki je UR hehe

NzA said...

cantiknya ummi....makiin rambang mata tgk nie...InsyaAllah nnti nza nk order la...material kain ni sama tak dgn BS tu????

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Biru tu sejuk mata memandang Intan..

@Kakzakie;
Kakzakie..ummi pun suka purple, taste sama kiat ni..

@Shaiful Zaidi;
Terima kasih Shaiful.

@ Knor;Acik Erna, Hainom OKje;
Terima kasih semua.

@NzA;
Memang cantik NzA, boleh2, kain tak sama BS, cotton juga, cotton macam batik biasa tu.
Nor..terima kasih.

MulutPayau said...

Cantiknya.....rambang mata dibuatnya..saya pun suka yg pepel...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ummi sy suka yg kaler purple tu...cantik

Ratu Hatiku said...

Ummi saya ada sms ummi ya..

ummiross said...

@ MulutPayau; Wanieys a.k.a IbuQalief; Ratu Hatiku;

Terima kasih MP, Wanie. Ratu Hatiku-ok, terima kasih sudi order, kain dah di pos ye.