Tuesday, September 17, 2013

POTRET MERDEKA

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam sejahtera, salam kasih sayang.

Beberapa hari lepas, ummiross menerima email dari pelanggan berserta sekeping gambar.  Seronok sangat dapat menatap wajah-wajah ceria, si jelita yang cantik menawan dan si jejaka segak dan kacak menggayakan Kain Pasang Etnik aka Batik Sarawak semasa perarakan Hari Merdeka di Labuan baru-baru ini.

“…..the parcels arrived safely on friday 16/8  petang..we were so glad it came just as schedule..terima kasih sangat-sangat.
…the batik turn out so nicely, semua suka the color n design as its suit both the ladies & men.
The kain was made into Baju batik (for men) and Baju Kurung (for ladies) untuk perarakan Hari Kebangsaan di Labuan.”

Labuan FSA 31 August 2013

Syukur sangat bila pelanggan berpuas hati. Terima kasih banyak-banyak buat semua staf FSA Labuan kerana  sudi membeli batik Sarawak dari kami di Salamborneo.blogspot.com. Terima kasih juga kerana sudi berkongsi gambar, potret ceria anda di Hari Merdeka..memang terbaik!!!.


Rasanya belum terlewat nak ucap selamat Hari Malaysia. Cuti lama pun kami tak ke mana, ‘berlegar-legar’ kat Putrajaya je : ). Sempat juga melihat pertandingan bunga api peringkat antarabangsa, itu pun pada malam terakhir. Semasa nak keluar makan malam, kononnya nak singgah atas jambatan cantik tu nak lihat persembahan bunga api, tapi ramainya orang atas jambatan, polis dah tak benarkan berhenti, terpaksalah kami pusing-pusing, tempat strategik semua dah dipenuhi orang ramai. Akhirnya dapat juga port yang agak baik, dapatlah juga merakam gambar dari kejauhan, cukuplah sebagai catatan kenangan.

DSC_0175

DSC_0232

DSC_0229

25 comments:

Tihara said...

cantiknya batik, indahnya pic bunga api..saya suka tengok bunga api :)

Kakzakie said...

ya Allah... memang superb ummiross. Kakak tumpang bangga bila nampak mereka sgt menghargai dgn corak batik pembelian dari ummiross..

Tahniah dari kakak:)

❤Kamsiah❤ said...

cantik lah..mmg betul2 kacak yg lelakinya...perempuannya manis,sopan berbaju kurung mcm tu..

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

ros_reeza said...

bunga api! memang suka tengok :)

Kesuma Angsana said...

mmg cantik batik tu.. ^ bunga api di marina putrajaya, pun KA ada tgk last saturday night waktu hujan2 lagi hehehe

MumMe said...

kami terperangkap dlm jem...tujuan ke putrajaya nk bw anak2 main kasut roda mlm cuti.rupa2nya ada pertandingan bunga api...

lizz said...

lawa batik tu kak....kemain meriah bunga api sambutan hari malaysia

Knor said...

assalamualaikum ummi.

cantik semua segak bergaya..

p/s semlm juga hari lahir nor..ummi..

NzA said...

semua nmpk cantik dan bergaya....
Kain batik sarung td pn kejap je dh abis 15 psg ummi...msg2 suka corak yg baru....souvineer yg ummi bagi pn depa berkenan..
TQSM ummi di atas ingatan tu...syg ummi....

Knor said...

singgah lagi sekali..tq ummi..dgn ucapan tu..amin

Zaitun said...

Kain batik sama cantik dengan bunga api.

JunAina said...

Bila pelanggan puas hati yang menjual pun tentu gembira. Puas hati dapat membuat org lain tersenyum.

Khai♥Rin : anies said...

amboiiii mesti ummi senyum smpi ke telinga bla tgk baju batik tu kan... ;-)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

selamat hari malaysia.. cantiknya bunga api.. aiza tak berkesempatan ke sana pada waktu malam..

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

batik yang cantik..mesti puas hati kan..selamat Hari Malaysia ummi =)

Amie said...

Memang sungguh cantik bila digayakan batik Sarawak tu Ummi... sedondon berdondon-dondon, salam merdeka...

lieyalatif said...

cantik pic fireworks tu...walopun dari jauh tetap cantik...

meriah kan sambutan hari malaysia kat sarawak...lieya tgk kat tv jek....

izan mama mia said...

lita memandang ke arah yg sama..tapi kita saling tak kenal ye...izan pun g tgk bunga api gak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantiknyerrrr bunga api tuh...wani xtgk pn

Hanis Azla said...

As-salam ummi..

Alhamdulillah.. pelanggan ummi berpuas hati.. saya pun tumpang seronok...

saya pergi juga tgk bunga api.. dan sma juga tak dapat port terbaik he..he.. tp bila masih dpt tgk juga bunga api tu rasa seronoklah juga..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ummiros..
selamat hari malaysia..

alhamdulillah..tahniah! mesti rasa seronok sbb pelanggan puas hati..

cma tgk bunge api kat tingkap aje.. ehehe.. :0

yan's cottage said...

salam Ummi....

cantik.....tahniah Ummi....moga bertambah maju lepas nie....

MulutPayau said...

cantiknya baju batik tu ummi....

Seronoknya kalau berpeluang tengok bunga api tu.....

hainom OKje said...

Bestnya UR ....bukan setakat membeli je, tapi siap tunjukbmodelnya sekali...hehe
Banggalah tukang jual tu kan...hehe