Tuesday, September 10, 2013

BATIK SARONG COTTON PALING CUN

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Mr Lappy kesayangan ummiross rosak, tak taulah ‘sakit’ apa, yang pasti ‘sakit juga poket nanti. Hari ni pinjam laptop anak, guna pulak Windows 8, terkial-kial ummiross sebab tak berapa mahir lagi. Mungkin sedikit sahaja berbeza, tapi disebabkan tak biasa, susah juga jadinya. Orang lama suka yang simple2 je.

Oklah sembang2 juga, jom masuk kedai..tengok batik baru cun-melecun, batik sarong cotton aka Batik Cotton berkualiti, 100% persen cotton dan tidak luntur, tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan, tak jemu mata memandang, hehe..

Kain ni sangat2 cantik jika dibuat sepasang, kalau nak matching dengan kain polos/plain pun boleh juga, tepuk dada tanya selera. Stok terhad.

Jenis                : Batik Cotton
Material            : 100 % Cotton
Ukuran             : +-(2m-belum berjahit)
Harga runcit     : RM29 sehelai.
Saranan     : Sesuai bukan sahaja untuk sarung, tapi boleh juga dibuat baju atau kain yang dipadankan dengan baju kurung atau blouse polos dan lain2.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA SECARA KECIL-KECILAN.

Kepada yang berminat sila hubungi :-
ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016 878 4960.

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan.

 

                                                                    BC1

DSC_1389aIMG_7386

  IMG_7402IMG_7399IMG_7405 

 

                                                                    BC2

  DSC_1410aIMG_7362

   IMG_7379 IMG_7381 IMG_7380

   

                                                                             BC3

    DSC_1415a IMG_7422

   IMG_7430IMG_7426IMG_7424

 

                                                                           BC4

   DSC_1418aIMG_7440

 IMG_7439 IMG_7434 IMG_7433

 

                                                                              BC5

DSC_1423a IMG_7442IMG_7450 IMG_7444IMG_7448

 

                                                                        BC6

DSC_1444a IMG_7451IMG_7408 IMG_7410 IMG_7420

 

DSC_1361a IMG_6547 DSC_1356a DSC_1358a

 

Cadangan :Boleh buat sepasang menggunakan kain yang sama atau boleh matching samada dijadikan baju  ataupun kain.

IMG_7813IMG_7815IMG_7811

 

46 comments:

Kesuma Angsana said...

cantiknyer.. KA selalu dapat batik2 s'wak dari kawan yng tinggal di sana

Fadilah Aziz said...

Ummiross...kain ni cepat kedut tak?

ummiross said...

@ Kesuma Angsana;

Tq KA..bestkan ada kawan2 tolong belikan. Ni ummi perkenalkan batik baru, tapi bukan batik Sarawak.

NM03 said...

antek!

ummiross said...

@Fadilah Aziz;

Fadilah, kain ni ok kurang berkedut, tak renyuk, senang digosok.

❤Kamsiah❤ said...

semuanya cun2...kaler comei2..

NzA said...

patut la lama menyepi...
CANTIKNYA ummi....cotton tu jenis yg lembut ek ummi?......kain yg order hr tu dh abis diborong ttp ada yg masih blm byr.....utk nza sndiri pn xsmpt ...hehehe....

shazrina said...

cantinye kain sarong ..haa kalo nak buat baju kene beli 2 laaaa kan? tapi memang cantik :)

ummiross said...

@NM03; Tq dear!

ummiross said...

@ ❤Kamsiah❤;

Tq Kam..Kaler lembut dan ceria.

ummiross said...

@NzA;

Yelah NzA, tak sempat nak baiki lagi, kalau rosak teruk nak belei baru, pun tak sempat ke kedai lagi, sibuk mengemas nak bepindah.

Waa larisnya, Alhamdulillah.Hehe lain kali NzA kena rembat dulu.

Yang ni bukan cotton spun, tapi cotton biasa yang good quality,tak keras,'adik-beradik' Ratna Dewi juga ni NzA.

MulutPayau said...

Cantiknya...!!!!!!

Acik Erna said...

assalam ummi..tenet ni tak bagi acik tengok..gambar tak keluar..tak dapat acik nak cuci mata tengok kain yang cantik2..memang selalu antik kalau ummi yang letak gambar.

izan mama mia said...

batik mmg cantik sepanjang zaman

Jemarisuri said...

cantik...mmg padan pakai ngan blaus kan...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ummi Ross mmg cantik kain tu!!

Ratu Hatiku said...

Cantiklah kak...berkenan. Tggu gaji eh saya roger akk :D

yan's cottage said...

salam ummi...

cantiknya....kain batik tu...nak pula yang berwarna hitam tu.....

MumMe said...

mumme paling minat yg bunga ros,kelabu hitam,ummiross...

ummiross said...

@shazrina;

Tq Shazrina..betul tu, kalau nak sepasang kenalah beli 2pcs, ada less lagi!

ummiross said...

@ MulutPayau;

Memang cantik bangat ni MP..

ummiross said...

@Acik Erna

Wassalam Acik..

Hehe..rugi Acik tak tengok, warna pink peberet Acik pun ada ni. Nanti singgah lagi ye..

ummiross said...

@izan mama mia;

Yelah izan, dari dulu sampai sekarang, batik sarong maintain..

ummiross said...

@ Jemarisuri;

Betul tu JS, kalau padankan dengan blouse memang cantik, cun!!

ummiross said...

@♥♥azatiesayang ♥♥ ;

Wassalam Atie..

Tq Atie, cantik dan terkini ni Atie.

ummiross said...

@Ratu Hatiku;

Cantik sangat Ratu Hatiku..Ok beres,nanti roger2 ye.Tq

ummiross said...

@yan's cottage;

Terima kasih Yan, hitam itu menawan, hehe..

ummiross said...

@MumMe;

Memang catik sangat kaler hitam tu MumMe..ummi pun berkenan, yang pink pun cantik, semua cantik sampai rambanag mata juga ummi ni MumMe..

Nana Liena said...

salam ummi..hehe..me pun suka yang warna hitam tu..ramai yg berkenan ya..hehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang cantik!. Especiallly yg pink tu.

Amie said...

Selamat pagi Ummi...
memang sangat cantik, berknenan semua warna tu!

ibuintan said...

cantik Ummie... sy pun suka yg warna hitam tu

f4dLy :) said...

Kain-kainnya terlihat cantik apalagi yang warna biru :)

mamawana said...

Assalam,

Cantiksssss banget...

Nor Salmi said...

Cantik ni Ummi.. Motif bunga ros ada warna lain tak selain hitam?

ummiross said...

@Nana Liena,

Wassalam Nana.. hehe pilihan ramai hitam tu.

ummiross said...

@miss mirror;
Naik serinya kalau pakai pink ni Sam, menyerlah.

ummiross said...

@Amie;

Tq Amie, memang rambang mata tengok kan!

ummiross said...

@ibuintan;

Tq ibuintan, ramai yang berkenan yang hitam tu, stok yang hitam dah semakin menyusut ni, hehe.

ummiross said...

@fadly;

Terima kasih fadly..

ummiross said...

@mamawana;

Wassalam mamawana...mekasihs!!!

ummiross said...

@Nor Salmi;

Mie yang bunga Ros tu ada warna hitam je, bunga yg lain tu cantik juga Mie. Kalau nak tambah order Mie atau nak ganti yang tak cukup hari tu dengan warna lain pun boleh Mie, nanti roger2 ye.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ummi cantik sungguh la batik sarong ni

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Ummi..
cantik batik sarung ni..
lain dr yg lain la..

puanbee said...

memang cantik la kalau cam ni ummie , boleh la nanti sy order ...kain ritu tk jahit lg wuu ..

hainom OKje said...

Cantiknya UR... walaupun nampak simple.