Monday, September 23, 2013

RATNA DEWI GOLD LINE SIRI 4

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang.

Sepanjang minggu ni ummiross akan berkelana dari utara ke selatan. Ummiross tinggalkan ‘kedai’ dengan stok kain Ratna Dewi Gold Line terkini yang cun-melecun, memang meletop!. Selamat menjamu mata, jika ada yang berkenan cepat-cepatlah order ye.

 

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA KAIN BATIK SECARA KECIL-KECILAN.

Kepada yang berminat sila hubungi:

ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-8784 960

(WARNA GAMBAR MUNGKIN SEDIKIT  BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN)

Jenis:Ratna Dewi Gold Line.
Material : Cotton
Ukuran : +-( 2m-belum berjahit)
Harga runcit : RM28 sehelai
Saranan : Sesuai bukan sahaja untuk sarung, tapi boleh juga dibuat baju atau kain yang dipadankan dengan baju kurung atau blouse dan lain-lain.

 

                                                               RD232

IMG_8455 IMG_8465IMG_0595 

                                                         

                                                   RD233-out of stock

IMG_8475 IMG_8484 IMG_8487

 

                                                             RD234

IMG_8503IMG_8492  IMG_8497

 

                                                              RD235

IMG_8513IMG_8505 IMG_8510

 

                                                              RD236

IMG_8521 IMG_8527 IMG_8530

                                                               RD237

IMG_8517 IMG_8532 IMG_8534

 

                                                                RD238

IMG_8537 IMG_8555 IMG_8556

 

                                                               RD239

IMG_8541 IMG_8547 IMG_8549

 

                                                          RD240

IMG_8559 IMG_8575 IMG_8576

 

                                                         RD241-out of stock

IMG_8564 IMG_8569 IMG_8573

 

                                                        RD242-out of stock

IMG_8581 IMG_8591 IMG_8590

 

                                                                 RD243

IMG_8582 IMG_8594 IMG_8597

 

                                                         RD244-out of stock

IMG_0584   IMG_8607 IMG_8613

 

                                                        RD245-out of stock

IMG_8614IMG_8618  IMG_8619 

 

                                                          RD246-out of stock

IMG_8626 IMG_8627 IMG_8629 

 

                                                                    RD247

 IMG_8654   IMG_8659 IMG_8657

 

                                                       RD248-out of stock

IMG_8653IMG_8645 IMG_8648

 

                                                                      RD249

IMG_8655 IMG_8663 IMG_8670

Tips penjagaan:-
-Jika mahu gold line tahan lama, cucian tangan sahaja, cucian lembut tak perlu sental.
-Semasa nak buat baju atau kain, besarkan sedikit ukuran (sedkit sahaja ye) sebab setiap kain cotton sebagus manapun akan mengalami sedikit pengecutan.

26 comments:

Aya Zuki said...

serius lawooo :)

Kakzakie said...

Cantiknya ummiross. Kakak terpikat betul yg warna biru tu cantik sangat!!

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

terima kasih tips yg diberi

yan's cottage said...

As salam Ummi.....

selamat berkelana Ummi....memang cun melecun lah Ummi....cantik sangat...

Knor said...

cantik2 kain..bila nak strat meniaga kain ni...!

NzA said...

Bznya ummi. Moga dipermudahkn segala urusan....

Cantik2nya ummi.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantiknyerrr ummi...wani suka yg kaler hijau tuh

❤Kamsiah❤ said...

ummi..nak buang broken link,pi kat sini

http://kulanzsalleh.com/buang-broken-link-di-blog/

RedRose said...

Ummi, kemain lagi okeyh tayang2 kain buat jiwa kita meratap sendu nak satu. addoooiii! banker tak layan pulak bila I mintak sebab kain kat almari dah 2 tahun tak berusik. ~tolong!

ros_reeza said...

cantik cantik kainnya..

Sweet N Pretty said...

Jauh berjalan tu ummi utara ke selatan. Moga semuanya lancar. Gold line mmg kebaboom rambang mata dibuatnya:D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semuanya cantik.. :D

Kesuma Angsana said...

mmg cantik2lah !

MumMe said...

semuanya saya suka,saya suka :::

lizz said...

warna pink tu cantik sweet sangat...

Wak Gelas™ said...

lap lip lap lip ghituuu.,eHHee

inazamri said...

lawonyeeeeeeeeee.

ibuintan said...

cantik2.. slamat berkelana, moga selamat diperjalanan

Shaiful Zaidi said...

Assalam Ummiros

cantik-cantik belaka

lieyalatif said...

semua cantik2 kak....corak die lawa giler....

wow kak minggu ni berjalan dari utara ke selatan...mesti letih tu...hati2 dlm perjalanan kak yeak...

Deqla Manjew said...

wahh.. cantik2lah smua ...
p/s: alhamdulillah.. terima kasih sudi perihatan atas nasib yg menimpa Momon.. terharu ada yg masih sudi membantu.. nanti deqla emel ye.. terima kasih byk2.. hanya Allah yg mampu membalas budi baik umi.. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani singgah rabu yer ummi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam ummiross..

cantiknyaaa...
biru & hitam tu menggoda la..

huhu..g mana tu kak? selamat berkelana ke sana ye.. :)

Khai♥Rin : anies said...

yg hijau tu mmg cun!

Amie said...

Cantik2 semuanya Ummie... suka warna hijau & pink tu!

JunAina said...

Semuanya cantik2 Ummi...

Nanti kongsilah pejalanan utara-selatan ummiross tu ye...