Sunday, August 18, 2013

RATNA DEWI SONGKET

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Ratna Dewi Songket diperbuat dari kain cotton, design ala2 songket dengan bebenang emas yang tahan walaupun dibasuh, tapi basuh je tangan tau.

Jenis                : Batik Sarong RATNA DEWI SONGKET
Material            : Cotton
Ukuran             : 2m-belum berjahit
Harga runcit     : RM28 Sehelai
Saranan     : Sesuai bukan sahaja untuk sarung, tapi boleh juga dibuat baju atau kain yang dipadankan dengan baju kurung atau blouse polos dan lain2. Sesuai juga dijadikan sampin.

Kepada yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016-8784 960

 

IMG_8101A

 

                    RDS21- (HITAM)

IMG_8089

 

                    

               RDS22- (SHOCKING PINK)

 IMG_8096

                     

 

             RDS23-(MAROON GELAP)

IMG_8100

 

                  RDS24-(BIRU)

IMG_8095 

 

                      RDS25-(PURPLE)

IMG_8097

 

            RDS26-(HIJAU GELAP)

IMG_8099

 

           RDS27-(COKLAT GELAP)

IMG_8098

 

                  RDS28-(MAROON)

IMG_8091

 

                     RDS29-(PINK)

IMG_8092

 

            RDS30-(COKLAT GELAP)

IMG_8094 

 

               RDS31-(BIRU GELAP)

IMG_8093 

 

                    RDS32-(HIJAU)

IMG_8090

 

                   RDS33-(HITAM)

IMG_7929

 

                  RDS34-(BIRU CERAH)

 IMG_7932

6 comments:

MumMe said...

wah,kain baru...cantik2...bertemu kembali di ruang siber ummiross...

Khai♥Rin : anies said...

cantik la ummi...agk2 kalu bsh dgn mesin bleh ke kain ni? or mmg kena basuh tangan je?

ummiross said...

@MumMe;

hehe..sementara ramai rakan2 blogger bercuti, ummi letaklah gambar2 kain ni dulu, minggu depan harap2 ada kekuatan nak buat n3, hehe..mood malas ni MumMe. Harap dapat bertemu juga di alam realiti MumMe..

ummiross said...

@Khai♥Rin : anies;

Kalau nak tahan lama, basuh tangan Anies, nak jaga benang mas dia tu, kalau Ratna dewi gold pun macam tu. Kalau nak basuh machine juga, masukkan dalam 'karung'(haha tak tau nk guna istilah apa) baru basuh.

Shafatin Nur said...

Ada lg stock?

ummiross said...

sorry dear..corak ni takde lagi