Thursday, August 1, 2013

SEDONDON

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Alhamdulillah, kalau dah rezeki, walau dah masuk bulan puasa hari tu, tapi order kain pasang etnik aka Batik Sarawak, Batik Sarong Sarawak, Batik Lepas dan Batik Ratna Dewi masih berterusan. Ada order runcit, ada order borong. Untuk order runcit pun order selalunya melebihi sepasang, mungkin order untuk satu keluarga sekali. Tapi trend yang nampak jelas adalah tema sedondon. Ada yang nak semua sama, dari corak dan juga warna. Ada yang nak corak sama tapi warna lain2. Memang cantik dan meriah bila berpakain sedondon dihari raya. Bila beli last minute ni, kenalah pandai jahit sendiri kan, sebab kalau nak upah confirm tukang jahit dah tak nak terima.

Alhamdulillah,syukur juga dengan rezeki hasil belian uniform dari cikgu-cikgu di salah sebuah sekolah di Semenanjung. Terima kasih semua kepada pelanggan-pelangan Salamborneo dan Batik Sarawak Shop, semoga ceria dan segak bergaya dihari raya, tampil unik dan berbeza dengan Batik Sarawak.

ps: Jika nak tengok kain Ratna Dewi Songket dan Batik Lepas terbaru, boleh add fb ummiross ye Batik Sarawak Shop, ummiross tak sempat nak masukkan gambar2 kain terbaru ni kat blog.

Sebahagian dari order pelanggan..Kain Pasang Etnik, Ratna Dewi Songket dan Batik Lepas

 DSC_1206 IMG_7932 IMG_7933

IMG_1725[11]IMG_7906IMG_7890

Terima kasih Daun Keladi
Lain Kali Order Lagi..
 

Nora - Perak
Kod : RD, PD.
Pos: 1.8.2013
Treking: EF012026929MY

Norliza - Kedah
Kod : BS
Pos: 31.7.2013
Treking: EM685387391MY

Yatimah - Selangor
Kod : KPH
Pos: 29.7.2013
Treking: EM635387388MY

Norlita- Johor
Kod : KPH
Pos: 29.7.2013
Treking: EM635387357MY

Suhaila - Kedah
Kod : RD
Pos: 29.7.2013
Treking: EM635387357MY

Aryanti - Selangor
Kod : BL
Pos: 22.7.2013
Treking: EM635387343MY

Yatimah - Selangor
Kod : KPH
Pos: 22.7.2013
Treking: EM635387309MY

Ruslina - Selangor
Kod : KPH
Pos: 9.7.2013
Treking: EM635387330MY

Jasmini - Kedah
Kod : KPH
Pos: 13.7.2013
Treking: EM812148310MY

Supiati - Sabah
Kod : KPH
Pos: 12.7.2013
Treking: EM635387326MY

Norlita - Johor
Kod : KPH
Pos: 9.7.2013
Treking: EM812148181MY

Samsiah - Terengganu
Kod : KPH
Pos: 9.7.2013
Treking: EM812148249MY

Yani  - Kedah
Kod : Perfume.
Pos: 8.7.2013
Treking: EM614288892MY

Ramlah - Perak
Kod : KPH
Pos: 2.7.2013
Treking: EM812148221MY

Sariah – Kuala Lumpur
Kod : KPH
Pos: 2.7.2013
Treking: EM812148204MY

.

19 comments:

inazamri said...

cantiknya corak yg ada kaler purple sikit tu.lawa2 semua

hainom OKje said...

Emmm entah bila agaknya OKje dapat orderkan UR hehe...Tunggu hubby dapat bonuslah baru boleh mintak budget hehe

JunAina said...

Alhamdulillah ummiros rezeki Ramadhan.

Ati Masrif said...

salam ummi,

raya di mana tahun ni?

nampak memang cantik2 semua kain2 tu.
nanti ati add ummi di FB ok :)

Khai♥Rin : anies said...

sedondon sedondeng di pg raya ye ummi...

amboiii murah rezeki ummi..

Kakzakie said...

Kakak kalau raya pertama pun suka sedondon ummiross. Cuma belum lagi sedondon dgn kain ummiross lagi. Cantik memang cantik.. kena tunggu anak-anak kakak asyik lupa aje nak tanya mereka bila mereka balik..

aizamia3 said...

pemandangan di pagi raya bila tengok ramai sedondon cantik je.. ;)

❤Kamsiah❤ said...

saya bukan stakat sedondon,berdondon2 raya th ni..masing2 ikut selera sendiri hehe

Kesuma Angsana said...

cantik2 kain nyer ummi.. pagi raya sedondon tu dah mesti for family KA hehehe

Zaitun said...

Kak Zai ada kain ni anak buah yang bekerja kat Sarawak belikan, memang cantik.

Jemarisuri said...

cantik plak mcm songket tu..
semoga bis ummi terus sukses..

Mizz Aiza said...

semuanya cantik-cantik.. tahun ni baju raya tak sedondon..

NzA said...

nak order asyik trtangguh..insyaallah lepas raya nie...

Tuan Juhaida said...

Wah cantiknya!brapa harga sepasang tu?

MulutPayau said...

Alhmdulillah..rezeki ya ummi..semoga bisnes semakin maju...

Knor said...

cantik coraknya..nti boleh le menempah..

Amie said...

Memang sedondon batik Sarawak warna purple tu Ummi, terpikat memandangnya! Cantik!

MumMe said...

ramadhan dah hampir ke penghujung,ummiross...mumme singgah nak wish eid mubarak kat ummiross sekeluarga...maaf segala salah silap mumme...safe journey beraya...

lieyalatif said...

**selamat hari raye ...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

hati2 pulang ke kg yeak...