Tuesday, June 28, 2011

NAK TENGOK GOOGLE PAGERANK JUGAK, PENTING KE?

Bila blogwalking pagi tadi, banyak jugak blog yang ulas pasal PageRank ni. Rupanya Google baru mengemas kini PageRank mereka. Ummiross tak berapa nak faham sangat pasal PageRank ni. Malu bertanya sesat jalan, jadi ummiross email lah sahabat blogger ni, puanbee. Terima kasih bee, baru ‘cerah gambar’.

Teruja jugak nak tau kan. Alhamdulillah, tak sangka pulak blog yang baru setahun jagung ni berada di PR 3. Bagi blog bisnes macam ummiross ni, PR ni penting  sangat. Terima kasih atas sokongan rakan2 dan customers Salam Borneo  tanpa anda siapalah kamek!

So kalau nak tengok PR blog anda, sila ke sini.

Pentingkah Page Rank ni? Kalau nak tahu lebih lanjut,boleh kunjungi  mereka yang lebih arif ni, mungkin dengan membaca kita mendapat sedikit ilmu. Ummiross pun masih banyak yang perlu belajar, sedikit2 lama2 jadi bukit…

http://ariffshah.com/google-pagerank/

http://denaihati.com/pagerank-blog-pentingkah

 

7 comments:

Hanis Azla said...

saya pun tak tahu apa2 pasal PR ni ummi.. mmg kena byk belajar lagi ni..

Adzriel @ Liza AB said...

tadi pun ada check.. naik 2 je.. tahniah ummiross!

ummiross said...

@Hanis Azla;
Takpe Hanis kita sama2 belajar...

@Adzriel@Liza AB;
Alhamdulillah, ok dah tu Liza...
Tq..

Sweet N Pretty said...

pernah gak baca kt blog2 lain pasal PR ni tp tkde la cek hehe. tau update produk je:)

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
hehe ummi pun camtu jugak, baru nak memahami ni...

NzA said...

sy pn buta kayu bab2 bnde ni semua...yg tahu update n3 je...hi...

ummiross said...

@NzA;
hehe samalah kita, ummi pun baru nak baca info2, nak cuba faham sikit2