Sunday, March 27, 2011

DAH NAK TEMPAH BAJU RAYA

Atas permintaan customer, kali ni ummiross padankan batik sarong Sarawak(belum berjahit) dengan kain chiffon. Kain chiffon ni stoknnya terhad ye, so kalau berkenan cepat2 order. Kalau nak buat baju raya baik cepat2 beli, tahun ni raya semakin cepat, dengar khabar sesetengah tukang jahit dah bagi dateline, kalau nak tempah baju raya selewat2nya bulan Jun ni, lepas tu jahit sendirilah jawabnya…

(SEPASANG : 2M CHIFFON, 2M BATIK SARAWAK)


IMG_1876IMG_1897 IMG_1856IMG_1862
    Kod chiffon:SC1      Kod kain:KPF3                     KOD SEPASANG: SCF1
           

 IMG_1953IMG_1981IMG_1941 IMG_1970
  Kod chiffon:SC2       Kod kain:KPF1                    KOD SEPASANG : SCF2

HARGA SEPASANG UNTUK KOD SCF : RM68(TERMASUK POSTAGE)

 

IMG_2087IMG_1601IMG_2082 
       Chiffon: SC2                               BS18A                     KOD SEPASANG : CBS1

 

IMG_2106IMG_1636IMG_2098 
       Chiffon: SC2                          Kain: BS23A                
KOD SEPASANG : CBS2

IMG_2118IMG_0123IMG_2114 
             Chiffon: SC3                     Kain: BS43                  KOD SEPASANG : CBS3

               HARGA SEPASANG UNTUK KOD CBS : RM60 (TERMASUK POSTAGE)


Kain chiffon dalam gambar dibawah ni, mempunyai 3 tona warna,
hitam, pink terang dan purple kebiruan ( tapi dalam gambar ni warna
purple kebiruan tu jadi biru, tak tau lah kenapa). Actually gabungan
tiga warna ni cantik sangat.

IMG_2036IMG_1283IMG_2039 
          Chiffon: SC4                     Kain: BS12A                    KOD SEPASANG : CBS4

IMG_2011IMG_1268IMG_2020 
         
Chiffon: SC4                          Kain: BS47                 KOD SEPASANG : CBS5

IMG_2063IMG_0128IMG_2067 
          Chiffon: SC4                        Kain: BS44                    KOD SEPASANG : CBS6

             HARGA SEPASANG UNTUK KOD CBS : RM60 (TERMASUK POSTAGE)

PS: WARNA MUNGKIN SEDIKIT BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN.
SILA KLIK TOP BAR, ‘BATIK SARONG SARAWAK-PILIH DI SINI’ UNTUK MEMILIH
LAIN2 BATIK SARONG.

 

Terbuka untuk jualan sekarang. Sesiapa yang berminat sila hubungi;
 
ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-878 4960
DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA KAIN BATIK SECARA KECIL-KECILAN.

IMG_1906IMG_2068IMG_2121

26 comments:

Adzriel AB said...

kalau jahit sendiri kat kedai siap le jawapnya. he..he.. jarang tempah, selalu beli siap je.

ummiross said...

@Adzriel AB;

samalah Adzriel,ummi pun selalu beli yang dah siap, tu pun dah last minute baru beli.Tapi klu ada kain yang betul2 berkenan, beli jugaklah...

Adzriel AB said...

yang berkenan tu beli, tapi maunya teerperap sampai 2 tahun dlm almari tu. lupa aje nak hantar tempah.

ummiross said...

@Adzriel;

Haha..sama penyakit macam ummi gak ni, betul tu, boleh simpan bertahun tak berjahit.

Rozali said...

Assalamualaikum Ummiross

wahhhh
bertambah rancak...dekat nak raya ni

Wassalam

ummiross said...

@Rozali;

Waalaikumussalam Rozali

Hehe alhamdulillah rezeki, doakan ummiross terus maju.

Wassalam.

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong UmmiRoss, cantik2 kalau boleh buat baju raya...hikksss!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;

Waalaikumussalam kak

Hmm memang cantik kak, terima kasih. Dah ada kat Malaysia ke kak?

Adzriel AB said...

sticky pos yg agak ganas & menggoda.

ummiross said...

@Adzriel;

Hahaha...memang itu pun niatnya.

d' zaro said...

alhamdulillah.. order melimpah nih ummi..! semoga jaya selalu! salam dari INDONESIA, kalau berkenan visit and comment di rumah ku! trim's

ummiross said...

@d'zaro;

Alhamdulillah...

Terima kasih d'zaro, insyaAllah kita saling ziarah menziarahi..

AngahSayang2314 said...

wahhh umi cantik2 la kain tueeeee berapa yer???

ummiross said...

@AngahSayang2314;

Terima kasih Angah, harga ada kat bawah tu Angah, kod SCF-RM68 termasuk postage, kod CBS-RM60 termasuk postage.

kella said...

cantik la... :)

ummiross said...

@kella;

Terima kasih kella..

Pyka Rahmat said...

macam awal gila dah nak tempah baju raya.

d' zaro said...

terimaksih kunjungannya semoga menjadi manfaat bagi semuanya..

ummiross said...

@Pyka Rahmat;

Hehe,kasi gimmick skit ni Pyka,
Tapi dah boleh mula survey kain2 kan..

ummiross said...

@d'zaro;

Sama-sama, berkunjung lah lagi ya..

Nisa' Pasir Gudang said...

cantinye ummi kain2 citarasa asia ni hehe

ummiross said...

@Nisa;

Terima kasih Nisa, ramai customer ummi dari Johor

Rumput Hijau said...

akak..da lg tak kain nie?

Ummi Hanie said...

aduhh...cantiknye padanan kain2 ni ummiross ...

aritu kami jenjalan sarawak,xbrkesmpatan nk tgk2 kain...singkat sgt journey nye.. ni dah mule brangan nk wat baju raya :p

klu nk mintak reserved buleh dak ? ;)

ummiross said...

@Rumput hijau;
Maaflah,ummi baru perasa pertanyaan ni,insyaAllah ada terutama batik sarongnya

ummiross said...

@Ummi Hanie;
Hehe terima kasih.
Ummie Hanie, takpe nanti datang lagi ye, boleh cari kain cantik2.
No problem, boleh je kalau nak reserved, berkenan yang mana? Nanti email ummiross ye.