Saturday, October 1, 2011

BORONG BATIK SARUNG SARAWAK DAN BATIK SARUNG RATNA DEWI

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari ini bermula dengan indah. Pagi-pagi sudah berada di IIC untuk menghadiri Kelas Science Of The Quran yang ditangguhkan semenjak puasa lalu. Sessi pertama, bermula dengan tafsir Surah Al-Lahab(Al-Masad), diikuti pengajian hadith, hari ni perbincangan tentang Hadith Maudhu’ atau hadith palsu. Ia pengisian rohani . Umpama pokok yang disiram, sejuk dan menenangkan.

Sejak Khamis dan Jumaat, sibuk dengan beberapa urusan termasuk menguruskan stok dan belian borong Batik Sarong Sarawak dan Batik Sarong Ratna Dewi. Alhamdulillah, semalam order dari Perak telah selamat di pos. Semoga selamat sampai dan dimurahkan rezeki…

To Laila;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

DSC_0228DSC_0241

DSC_0235DSC_0238

DSC_0232DSC_0233

DSC_0244DSC_0245

DSC_0247DSC_0262

Antara order dari Perak…

Semakan order
Kod      : RD1,RD3,RD23,RD27,RD38.RD43,RD62.RD67,RD72,RD92,RD95,RD33-3PCS,RD63-3PCS,RD68-3PCS,RD71-1PC,RD91-4PCS,RD92-4PCS ,RDT1-1, RDT3-1  - TOTAL =31 PCS
Kod BS:   ( 3, 12, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,33, 34, 35, 36, 37, 43, 44, 45, 47, 48, 49, 50, 51)-TOTAL = 21PCS
Pos       : 2.10.2011
Tracking no  : CD106126545MY, CD106126568MY

Terima kasih jugak kepada rakan blogger puanbee, pilihan biru yang menawan.

To puanbee;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_5538_thumb6 
Semakan order
Kod                  : RDT9
Pos                  : 19.9.2011
Tracking no  :no treking RD843350694MY

14 comments:

NzA said...

seronoknya pengisian ummi dgn program keagamaan..sy brhrp bila dh pencen nnti dptlah join program camni...Lamanya nk tunggu pencen.....entah smpt entah tidak?????

Ummiross said...

@NzA;
Alhamdulillah NzA, syukurnya diberi kelapangan untuk menuntut ilmu. InsyaAllah, kalau dah ada niat tu dah dapat pahala tu NzA, moga panjang umur, moga dipermudahkan nanti.

NUR (http://nurhafiz2009.blogspot.com) said...

cantik2 designnya..

suka ayat:
Ia pengisian rohani . Umpama pokok yang disiram, sejuk dan menenangkan.

Puanbee2 said...

memang cantik kain biru tu ..akk bee tak habis2 puji hukss

ummiross said...

@NUR;
Terima kasih NUR..
Hehe sekali-sekala ayat skema,bolehkan...?

ummiross said...

@Puanbee2;
Kalau kod RDT ni memang cantik2, ummi pun suka biru ni..
Hehe, takpe suruh kakak bee cuci2 mata dulu...

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum,

Caiyok Yong, masih bersemangat mendalami ilmu!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Waalaikumussalam Kak Halima..
Hehe, sebahagian aktiviti orang bersara awal kak...

kak ina kl said...

Salam ummiross...dunia dunia gak..untuk bekalan akhirat pun kena gak kan..

alhamdulliah bisnes kamu bertambah maju.

ummiross said...

@Wassalam kak ina kl
Ye lah kak ina, sementara ada peluang dan masa terluang...

Alhamdulillah, moga2 customer ummiross pun dimurahkan rezeki...

Sweet N Pretty said...

salam ummi. oh belum habis kelas rupanya ingatkan dh grad hehe. apapun moga dipermudahkan segalanya

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Wassalam Intan..
Hehe belum Intan, hari tu bulan puasa ditangguhkan. Best kelas ni, lambat2 sikit abih pun takpe, terima kasih ye atas doa...

Hanis Azla said...

wah, banyak pasang yg di order.. semoga business ummi terus menjadi2 lagi hendaknya..

ummiross said...

@Hanis azla;
Alhamdulillah, rezeki selepas raya.
Amin..,tq atas doa, begitu jugak untuk Hanis.