Thursday, October 20, 2011

BISNES KECIL-KECILAN BATIK SARONG SARAWAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Kebanyakan customer ummiross berniaga kecil-kecilan, menjual batik sarong Sarawak atau Ratna Dewi kepada rakan-rakan rapat atau rakan sepejabat. Walaupun kecil-kecilan, mereka mampu menjana pendapatan sendiri. Mereka telah memulakan langkah pertama, anda bila lagi?

To Rahamah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_6759DSC_0612IMG_0961[1]
Antara order dari Shah Alam..

Semakan order
Kod                 : RD94-2pcs,RD68,RD91,RD114,BS9,BS17,BS30,BS33,
                            BS35,BP7a
Total              : 11pcs
Pos                 : 19.10.2011
Treking no. :CD106126585MY

 

To Faridah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_6753IMG_6544

Semakan order
Kod                 : RD117,RD108
Total               : 2pcs
Pos                  : 19.10.2011
Treking no.  :RD843351156MY

13 comments:

Hanis Azla said...

saya ni sangatlah tak bisnes minded.. klu tak mmg saya pun berminat nak cuba2 berniaga batik sarong yg cantik ni..

khairul said...

sy x reti la Ummi

ummiross said...

@Hanis Azl;
Hehe takpe Hanis, seruan ni untuk yang bisnes minded je.hik! Kemahiran orang berbeza, tulis cerpen pun duit lagi masyuk!

ummiross said...

@khairul;
hehe..pagi-pagi dah datang bagi sokongan, itu pun dah bermakna pada ummi.Lagipun bab duit "masyuk" ni rasanya khairul lagi 'terer'..

Sweet N Pretty said...

sikit2 lama2 jd bukit kan ummi

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Hmm betul tu Intan,moga murah rezeki mereka...

NzA said...

berminat juga..saja2 nk juga brtanya..manalah tau kot2 nk buat biz kecil-kecilan..sy minat juga brniaga cuma masa xmengizinkan....hi.hi.hi..

harga ummi bagi berapa n harga utk dijual berapa????.....

ummiross said...

@NzA;
NzA dan kawan2 lain selalu tinggal komen kat n3 ummi walaupun n3 tu berkenaan kain je, itu satu sokongan bagi ummi, terima kasih banyak2 ye NzA.

hehe minat jugak ke? Harga borong tu nanti ummi bagitau kat email ye.

NzA said...

ok, thanks ummi...manalah tau kot2 dpt smbutan boleh dpt pndptan smpingan.....

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Ummi,

Kena org yg sangat biznes-savvy buleh niaga ni. Akak tak bape pandai tu pasainya. Semoga biznes Yong terus maju!

ummiross said...

@NzA;
Minggu depan ummi email ye NzA, nak cuti gak hari munggu ni hik!hik!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Wassalam kak Halima;
Hehe takpe kak, akak datang jenguk ummi selalu pun satu sokongan, terima kasih banyak...

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

Sama-samalah kita meniaga ye? lawatla biz blog saya juga.. www.alkhattabbatik.blogspot.com..

:)