Thursday, July 28, 2011

RESEPI DENDENG DAGING DAN SAHABAT BLOGGER

بسم الله الرحمن الرحي

Alhamdulillah, hari ini bermula dengan pagi yang ceria. Pagi-pagi dah terima email dari rakan blogger Hanis Azla, cepatnya respon dari Hanis. Thanks ye Hanis, bagi resepi dendeng daging ni. Sesuai sekali untuk bulan puasa nanti. Ummiross kalau sahur takdelah makan beria sangat, rasanya dendeng ni sesuai jugak untuk sahur. Sebut pasal puasa ni, dah tak sabar nak solat terawikh kan..

dendeng
Gambar hiasan je ye,bukan ummiross punya , Ehsan Mr Google, “pinjam” dari blog Hanis. Jangan lupa beli dan baca novel pertama Hanis Azla ye, Takdir Fitrah Terindah

Hari ni jugak kali pertama bertemu mata dengan blogger otai yang ummiross kagumi Kak Ina KL. Kebetulan ummiross mengikut Mr Hubby mengucapkan selamat jalan kepada pengarah JTK Sarawak yang baru saja bersara untuk pulang ke Semenanjung.

Seronok jumpa kak ina ni, memang peramah, walaupun baru pertama kali bertemu, dah terasa mesra, ada chemistry Winking smile. Sempat hantar kak ina ke hotel penginapannnya. Enjoy ur holiday kat sini ye kak ina..

IMG_6014
Buah tangan dari kak ina kl, cookies kegemaran anak bujang ummiross ni, kalau ke KL selalu mintak belikan famous amous. Air tangan kak ina ni memang kelas gitu, rapuh, ringan dan sedap!. Thanks kak ina..

Kegembiraan berganda, minggu ni jugak terima gift dari NzA. Tersenarai jugak ummiross antara komentator terbanyak di blognya. Murah hati NzA ni, terima kasih jugak. Bagi ummiross, komen adalah salah satu cara untuk bertegur sapa, kalau dapat hadiah, itu rezeki namanya,alhamdulillah.

IMG_6017IMG_6019

Seronokkan jadi blogger…

15 comments:

SyidaGorjes said...

mmg seronok jd blogger.dpt kwn2 baru, kongsi cerita2, kan ummi?

Amie said...

ingatkan sampai tadi nak makan daging dendeng yang Ummi masak... he hehehh

sebab jadi bloggerlah kita dapat kongsi cerita ye Ummi...

memumme said...

mumme love blogging terutamanya bila dah jumpa teman2 blog yg best mcm ummiross n the rest...

Ummiross said...

@SyidaGorges;
Ye lah Syida, tadi baca n3 Syida pun jumpa kawan blogger, siap nervous lagi kawan tu, hik! Tapi kalau chemistry ok, kejap je hilang nervous tu.

Ummiross said...

@Amie;
hehe asyik2 ummi je pegi makan 'rumah' Amie sebab Amie pandai masak.
Betul tu Amie, berkongsi cerita di alam cyber.

Ummiross said...

@memumme;
Ye lah mumme, kawan2 blog ni, tak kenal tapi rasa macam kenal sebab selalu baca n3 masing2. mumme pun best, begitu jugak dengan yang lain..

NzA said...

wah, murah rezeki ummi ye..sronok dpt jumpa rakan blogger..

Alhamdulillah dh smpai....hadiah xseberapa ummi..nilai prsahabatan yg pnting..terima kasih krn sering menceriakan hari2 nza......syg ummi...

puanbee said...

wah dah jumpa kak ina kl , ummie rajin jumpa blogger ye .. nanti satu hari kita berjumpa ye ummie

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. persahabatan alam maya ini terlalu indah.. tambah2 dapat berkawan dgn org2 yg baik budi seperti ummi.. semoga ukhwah ini berpanjangan.. Thanks yer ummi sudi promote novel saya di sini..

ummiross said...

@NzA;
Alhamdulillah NzA, yang penting tanda ingat NzA,jauh tu menyeberang lautan...Cantik jugak gift tu, tq NzA..

ummiross said...

@puanbee;
Kalau kenalan blogger ummi berani bertemu dan bertegur sapa, tapi kalau yang nak deal pasal batik Sarawak, risau jgak

ummiross said...

@Hanis Azla;
Alhamdulillah, walau hanya bertegur sapa di alam maya, tapi rasa macam dah kenal lama2,insyaAllah moga ukhwah berpanjangan. Sama2 Hanis, tumpang seronok dengan kejayaan Hanis.

Fiza Nordin said...

bulan feb kelmarin cuti2 ke kuching...lambat kenal ummiross, klu tak, bolehlah bersua muka, kan...

insyaAllah bulan 11 nnt nak ke langkawi bwk anak2 sekalian...harap2 dpt jumpe blogger di sana hehehee

dan bulan 6 tahun depan, klu panjang umur nak honeymoon ke kk...moga2 dpt juga bertemu blogger di sane...

alahai, mmg syiok jadi blogger...ramainya kawan2 maya!

ummiross said...

@Fiza Nordin;
InsyaAllah ada rezeki lain kali kita jumpa ye

Waa, betul tu, seronok dapat kawan ramai kan Fiza..

Liza @ Adzriel AB said...

sedapnyaaaa