Tuesday, July 19, 2011

LIMKOKWING UNIVERSTY-GRADUATION DAY

Dua tiga hari lepas ummiross menyepi diri. Bukannya apa, sebenarnya  ummiross, Mr Hubby dan anak bongsu ke Cyberjaya, menghadiri majlis konvokesyen anak sulung. Majlis berlangsung pada hari Sabtu baru ni, 16hb.Julai,2011. Alhamdulillah, syukur Alhamdulillah, anak sulung ummiross  akhirnya menamatkan pengajiannya dengan ijazah dalam ‘Bachelor of Science (Hons) in Software Engineering with Multimedia’. Tahniah jugak kepada semua graduan LIMKOKWING University Of Creative Technology 2011.

                           DSC_0369
                       Latarbelakang pentas - Graduating class of 2011

 

DSC_0397DSC_0400
YABhg Tun Abdullah Bin Haji Ahmad Badawi dianugerahkan ‘Honorary Doctorate in Human Capacity Development’


DSC_0433DSC_0455
Persembahan pelajar…                               Dan Rakan2-Till we meet again…


DSC_0464281576_10150239767197934_669742933_7652971_4708874_n
Gambar kenangan: Bye-bye LimKokWing University, You Give Me Wing…

 

DSC_0469 DSC_0462
Last, acara makan2, memang best…               Sate kasi banyak sikit ye kak…

Tertarik dengan ucapan penutup Tan Sri Dato’ Dr Lim Kok Wing, ummiross petik kata2 ni yang sempat ummi snap dari skrin;

Upon your parents, you must forever shower love and respect.
We will miss the pounding energy and vibrancy you have brought to this campus.
You have endeared yourselves to everyone, you have brought pride to us all.
HERE I BID YOU FAREWELL. HERE I WISH YOU THE VERY BEST.

 


20 comments:

Amie said...

Tahniah untuk Ummi, suami & anak... menjadi dah anak Ummi ye...

Ummiross said...

Terima kasih Amie, Alhamdulillah lepas dah satu peringkat, harap lepas ni dapat kerja baik2 pulak.

Hanis Azla said...

Tahniah untuk anak ummi dan kedua ibu bapanya juga.. tgk gambar graduation otu pun dah buatkan saya turut rasa bangga.. harap2 anak2 saya nnt pun berjaya spt anak2 ummi juga..

Ummiross said...

@Hanis Azla;
Terima kasih Hanis, memang meriah majlis dia orang hari tu. InsyaAllah Hanis, ummi doakan untuk anak2 Hanis jugak..

NzA said...

Syabas utk Along...
semoga terus suksess dlm alam pekerjaan nanti....amboi2 ummi, dtg KL diam2 je.......

puanbee said...

oo patut diam aje.. tk pe lah ummie , best tu anak dah berjaya .. syabas along .. entah2 along lagi tua dr bee tk ?

Ummiross said...

@NzA;
Terima kasih NzA..
Harap2 begitulah, dunia pelajar dan dunia pekerjaan jauh berbeza, moga2 mendapat pekerjaan yg baik.
Hehe..,datang kejap je NzA,tak sempat ke mana..

Ummiross said...

@puanbee;
hehe pegi kejap je bee, kelam kabut jugak dibuatnya, yg adik praktikal, tak dapat cuti..
Thanks bee, ooh ye ke bee, 22 tahun..

khairul said...

tahniah Ummi!

Sweet N Pretty said...

Tahniah buat Ummi sekeluarga. saat yg plg gembira buat ibubapa tatkala anak2 berjaya:)Ummi dh lps sorang mesti lega kan. Anak2 saya kt rumah tu masih jauh perjalanannya.

Ummiross said...

@khairul;
Terima kasih Khairul..

Ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Terima kasih Intan..
Alhamdulillah syukur dan lega, bukan calang2 menanggung,hik!. InsyaAllah Intan, peluang mereka tentu lebih luas lagi nanti...

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Ummi, Tahniah, tahniah...semoga semua anak2 Ummi berjaya di dunia dan akhirat! Berbaloi rasanya bila2 anak2 berjaya kan?

SyidaGorjes said...

tahniah buat anak ummi! tahniah buat ummi juga.
semoga dpt keje cepat.errr.....kalau nak rehat setahun (mcm kita dulu)pun bole.hihi

Ummiross said...

@MOH KEMBARA
Waalaikumussalam Kak Halima...
Terima kasih, itulah harapan ummi, semoga berjaya dunia akhirat,amin...
Betul tu kak, lega rasanya...

Ummiross said...

@SyidaGorges;
Terima kasih Syida..
hehe.., nak rehat setahun tolak 11 bulan katanya..., puasa dulu.

Adzrien Shoppe said...

huwa.... tak roger pun nak datang!

Ummiross said...

@Adzrien Shoppe;
hehe..pegi sekejap je, lain kali roger, nak ajak Liza makan sate Kajang

MumMe said...

tahniah ummiross sekeluarga...kalau mumme masih di bahagian akaun pelajar di situ mungkin boleh jumpa ummi...terakhir Jun 2006 di LKW...

Ummiross said...

@MumMe;
Terima kasih MumMe..
Alamak rugilah, kalau tidak mungkin dapat jumpa kan MumMe...