Sunday, July 17, 2011

RATNA DEWI STOK BARU YANG CUN MELECUN

( All out of stock-updated June 2013 )      

IMG_5629IMG_5657IMG_5664

Stok ni baru je sampai. Batik ni sebenarnya sama spesis dengan Batik Ratna Dewi, tapi untuk stok baru cap yang tertera Batik Terengganu (Gold Line), mungkin mengambil inspirasi dari Batik Terengganu kot. Kainnya lebih lembut sedikit berbanding dengan Ratna Dewi sebelum ni. Warnanya memang cantik2, ummiross dah jatuh cinta dengan putih bunga pink ni, rembat satu untuk raya ni. Kalau berminat cepat2 ye, stok terhad. Oklah ummiross nak ikut Mr Hubby ke Sibu, ada majlis penutup penyampaian sijil kursus, see you all tomorrow, selamat memilih..

IMG_5646IMG_5653IMG_5660  
RDTS1(Kod untuk sepasang-RM68)
                   RDT1(kod kain shj-RM28)-OUT OF STOCK

 

IMG_5681IMG_5676IMG_5669 
                                                  -RDT2-(HITAM)-OUT OF STOCK

               RDT1                         RDT2                             RDT3

IMG_5656IMG_5678IMG_5551

 

                RDT4 –SOLD                                 -RDT5-

IMG_5554IMG_5556IMG_5557 
                                            (warna sebenar spt hijau PETRONAS)

 

RDT6-RDT12 mempunyai corak yang berbeza dari RDT1-RDT5…

          RDT6-SOLD                     RDT7                                    RDT8

IMG_5529IMG_5534IMG_5537
      (coklat gelap)

 

                RDT9                             RDT10                        RDT11

IMG_5538IMG_5541IMG_5547

 

 

                RDT12                        Contoh RDT9 DAN RDT8      

IMG_5549IMG_5546
(warna sebenar hijau PETRONAS)

Deskripsi
Jenis Kain : Cotton
Ukuran      : 2m belum berjahit
Harga        : RM28 sehelai
Saranan     : Sangat sesuai dipadankan dengan kurung, kurung moden, blouse dll

WARNA GAMBAR MUNGKIN SEDIKIT  BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA KAIN BATIK SECARA KECIL-KECILAN.

Sesiapa yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-8784 960

18 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Ummiross

cun melecun ...tambah meletup..he he

Wassalam

ummiross said...

@Rozali;

waalaikumussalam Rozali..

hihii! sipemakai pun mesti meletup!

Wassalam

Sweet N Pretty said...

combination pink & putih tu paling cantik ummi:)

NzA said...

cantiknya kain pasang kt atas tu....

Adzriel AB said...

kaler pink tu seksilah! i like pink... gojes!

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
ummi pun berkenan sangat yang tu, dah simpan satu untuk diri sendiri...

@NzA;
hehe memang canrik sangat NzA...

@Adzriel AB;
i like pink jugak, gojes and ceria...

sonata anak kancil said...

sangat cantik!

ummiross said...

@sonata anak kancil;
tq, memang cantik tak jemu mata memandang

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Ummi, awwwww......!!!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Salam kak.. hehe tq,ari tu nak swap belum pilih lagi ke kak..

puanbee said...

cantiikkkknya yg warna hitam tu

ummiross said...

@puanbee;
hmm memang cantik bee, ummi pun cop jugak untuk ummi hitam dan putih tu,hee...

kak ina kl said...

salam..insyallah akak akan kesana gak nanti.

ummiross said...

Salam kak ina,

InsyaAllah kak, semoga semuanya berjalan lancar...

Amie said...

lama amie tak datang rumah ummi ye..., lawa2 corak kain tu!
amie datang hantar kat ummi semangkuk laksa sarawak tau, baik2 kuah tu tumpah kena kain .... hehehhhhee

ummiross said...

@Amie;
xpe amie, jangan terus lupa sudah, thanks.
hehe laksa Sarawak memang favourite ummi, kalau kena resepinya memang nyamak gilak, hik!, kalau kuah tumpah habislah nyamannya amie...

Adzrien Shoppe said...

ish... terpandang yg kaler pink tu jugak lah.. he..he.

Ummiross said...

@Adzrien Shoppe;

Hik!, tu lah Liza, ummi pun dah simpan satu untuk ummi, pink n putih yang sungguh menawan..