Saturday, July 23, 2011

KEPUTUSAN TILAWAH AL QURAN PERINGKAT ANTARABANGSA KALI KE 53

Alhamdulillah, Qari dan Qariah dari Malaysia merangkul Johan Tilawah Al Quran peringkat Antarabangsa kali ke 53.

Berikut adalah keputusan penuh Tilawah Al Quran peringkat antarabangsa kali ke 53

Bahagian Qari

Johan

Amirrahman Abbas
Malaysia dengan markah 89.26%

IMG_5982

Naib Johan

Muhammad Saudi 
Filipina dengan markah 88.67%

Tempat Ketiga

Mahmud Al Basit
Mesir dengan markah 87.8%
 

 

Bahagian Qariah

Juara

Hajjah Suraya Abu Hassan
Malaysia
Markah 88.33%

Dengan hadiah wang tunai RM30 400 dll.

IMG_5973

 

Naib Johan

Hajjah Nor khalidah
Indonesia
Markah 88.30%

Dengan hadiah wang tunai RM21 800 dll

IMG_5964

Tempat Ketiga

Nur Azizah Solihin
Singapura
Markah 86%

Dengan hadiah wang tunai RM12 160

IMG_5966

Ummiross minta maaf jika ada kesilapan ejaan nama, ummiross akan edit kemudian ye..

10 comments:

puanbee said...

adoi tk tengok lak hari tu ..

puanbee said...

ummie nanti nk sponsor apa ummie emailkan gambar kat email bee ye ..

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Ummi, pembaca Quran Malaysia memang best, Tahniah kat kita!

Ummiross said...

@puanbee;
ummi pun dah nak abih baru tengok,lupa..

Ok bee, nanti ummi email gambar ye..

Ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Betul tu kak, memang bacaan Qari dan Qariah kita best, rasanya persaingan peringkat kebangsaan lagi sengit sebab bacaan peserta dalam negara kita semua hebat2 terutama bahagian qari..

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. tahniah utk qari dan qariah malaysia.. bangga melihatnya..

Sweet N Pretty said...

Tahniah utk yg berjaya:)

khairul said...

mmg sedap suara mereka !

ummiross said...

@Hanis Azla;
Ye lah Hanis, tumpang bangga dengan kejayaan mereka


@sweet N Pretty;
Tahniah, semoga menjadi perangsang bagi yang lain


@khairul;
Memang sedap dan bacaan pun bagus

NzA said...

Tahniah Malaysia.