Tuesday, January 4, 2011

RETAK MENANTI BELAH-DAH ADA PENGGANTI

Dah retak, dah tak boleh diselamatkan lagi. Memang kena cari pengganti. Kalau ditunggu lagi, akan memakan diri. Hohohoo...ummiross bikin panas. Oh no, no..ini bukan pasal rumahtangga atau hubungan sesama manusia.
 
Ini pasal tepon ummiross, tepon yg ummiross guna untuk bisnes kat blog ni. Entah camne jatuh tercampak, tak sengaja kata anak ummiross, takpe kata ummiross, haha..boleh caya ke ummiross cakap camtu, abih tu nak kata apa lagi....

Skrinnya retak bagai panahan kilat, hik2x lebih2lah pulak. Time baca mesej, klu kena kat retak tu memang tension, tambah2 klu kena kat kod kain orang order, kena forward kat tepon satu lagi baru dapat baca...
 
Ummiross cakap kat Mr.hubby, ling2(hehe ayat bodek), tepon retak ni bahaya, ada sinaran radioaktif, radio therapy, radio Era dan bagai2 lagi, ngeh!
Nak beli yang sedang2 je, hik sounds like Salleh Yaakob. Tapi ummiross terlebih sudah, sudah terpesona dengan kecanggihan tepon yang satu ni. Yang best boleh buat n3 utk blog. Tak yah nak bawak laptop lg klu berjalan jauh. Teringat masa kat imigresen nak ke Paris, beg laptop kena selongkar, hampir nak terlepas train.
So ini entry pertama guna application dari tepon baru. Dah jodoh dengan iphone 4, nak kata apa lagi, alhamdulillah!. Kan ada hikmah retak menanti belah...
 
Pic.Mr.Google

9 comments:

Rozali said...

Salam Ummiross

moga berjaya menggoda hubby
kalau dapat h/p baru
tunjuk kat kami yerrr

terima kasih
Wassalam

Ummiross said...

@Rozali;

Salam Rozali

Hehe, dah beli pun, ummiross pandai buat muka kesian....


Terima kasih jugak
Wasalam

Hanis Azla said...

tajuk mmg sangat suspend.. he..he.. wah2 hikmah yang sangat indah ni ummiross.. kiranya td saya sms tu masuk ke HP baru lah yer.. lucky me.. eh..eh.. tetiba pulak.. Anyway tumpang happy untuk ummiross.. Tahniah sbb pandai mengoda & dapat HP baru tu. jeles i.. he..he..

Ummiross said...

@Hanis Azla;

Hehe,tajuk kasi gempak skit Hanis.
Hmm sedap ayat tu,hikmah yang sangat indah,alhmdulillah.

Huhuhuuu,menggoda tak pandai, mengada2 adalah..

Cikmin said...

uuuuuuu..jelesnyer lah cikmin kat ummi ni.... :P bestnyer kalau dapat jugak satu...

ummiross said...

@Cikmin;

Hik3x, masa jatuh tu 'bengkak' jugak hati ni Cikmin, ni dah senyum memanjang...
Anyway hp Cikmin pun best ummi tengok, boleh
buat live blogging lagi, ummi tak reti...

amanda said...

Bestnye.... kena turunkan ilmu tu....Hang tido' pun peluk iphone 4 lah ni ye....

ummiross said...

@amanda;

Hahaha...hang ceroboh dari blog amanda ye,

Takde nyer, anak2 sibuk bereksperimen,macam
depa punya pulak...

d' zaro said...

congratulations for your new HP..