Monday, January 27, 2014

BATIK SARAWAK CANTIK UNTUK RAYA

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam sejahtera, salam kasih sayang…

Awal-awal dah bercakap pasal baju raya, puasa pun belum ye. Nak buat macamana raya tahun ni awal kan. Malah dah ada tukang jahit yang dah tetapkan setakat bulan Mac sahaja akan menerima tempahan, jadi sesuai sangatlah kalau nak membeli kain untuk baju raya sekarang.

Kain kali ni cantik sangat. Kainnya bercorak di bahagian kaki dan mempunyai ‘tone’ warna. Warnanya pula lembut dan menawan.

Bagi yang berminat untuk membuat uniform sekolah atau pejabat, sila hubungi ummiross untuk dapatkan diskaun harga yang istimewa.

Terbuka untuk jualan runcit dan borong. Sesiapa yang berminat sila hubungi :-
ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016 878 4960.

Jenis: Batik Sarawak..
Material: Rose Silk (Polyester)-Kain lembut beralun dan tidak nipis.
Harga runcit: RM89 sepasang.
(Boleh juga dibeli mengikut ukuran meter yang dikehendaki)

                                          KPH92-COKLAT GOLD

DSC_0310 DSC_0312 

 DSC_0367 DSC_0372

 

 

                              KPH93-TURQOISE(Soft green turqoise)

DSC_0300 DSC_0299 

IMG_9872 DSC_0383 

 

 

                                                    KPH94-PURPLE PINK

  IMG_9858IMG_9904      DSC_0384IMG_9880

 

 

                                           KPH95-BIRU LAUT

DSC_0318DSC_0326

  DSC_0361DSC_0359

 

                                                  KPH96-Hijau lumut

DSC_0480aDSC_0493a

DSC_0481DSC_0496a

 

Warna-warna lain yang boleh dipilih adalah seperti gambar di bawah.

    KPH97-COKLAT KEKUNINGAN

IMG_9914

 

                 KPH98-PURPLE

IMG_9916

 

                   KPH99-MERAH                   

IMG_9931ab

 

WARNA MUNGKIN SEDIKIT BERBEZA DISEBABKAN KESAN PECAHAYAAN DAN SKRIN GAJET ANDA.

25 comments:

Knor said...

Cantik nya. Teringin..nk buat jubah bolehkn ummi...tapi nk mnmph tu yg leceh..

nti tya anak dara ...

Khai♥Rin : anies said...

arrghhhh turquoise itu bisa mengancam matakuuuuuuuuuuuuuu

yan's cottage said...

As salam Ummi....

cantik2.....tak salah buat persediaan awal...sesuai di pakai di pagi raya....

ummiross said...

@Knor..

Nor memang sesuai sangat buat jubah, lembut dan jatuh kainnya.

MumMe said...

baik tempah cepat2,nanti tailor dh x trima tempahan...

hainom OKje said...

Mmg cantik UR...lawa coraknya....okje tak terfikir lagi untuk raya...

Kakzakie said...

Aduhai sungguh sangat menarik minat kakak ni ummiross. Kakak nak bincang dgn anak-anak dara kakak kot mereka suka kakak inform ye...

Acik Erna said...

cantiknya ummi..simpan kan acik kph92 sepasang 4m ye ummi

ummiross said...

@Khai♥Rin : anies, MumMe,hainom OKje:

Terima kasih semua,mmuah!!

ummiross said...

@Kakzakie;

Hehe..Kakzakie, boleh2 Kakzakie, no problem.

ummiross said...

@Acik Erna;

Boleh2 Acik..bisa diatur.

babYpose said...

Salam, cantik2 :)

Kesuma Angsana said...

mmg cantik2 warna nya tu !

Aku Penghibur said...

wahhh cantiknya kak ^_^

NzA said...

turquoise dan hijau lumut tu sgt2 mengancam...warna2 yg lain pn semuanya cantik sgt2......

BUNDA a.k.a KN said...

cantik sangat...purple ..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Ummiros..
ha'a la.. masuk bu lan february,puasa tinggal 4 bulan mcm tu je lagi.huhu..

cantik2 kainnye..menarik mata!

lizz said...

cantik kaler turkois tu...

Zaitun said...

Cantiknya kain yang ummi tayang teringin sangat tapi bila fikirkan tailor yang susah nak dapat yang elok jahitannya langsung tak ada mood.

Fiza Rahman said...

Cantiknya.

sud@is said...

cantik semuanya, corak dan color

ROhiExA said...

Yg turqoise, biru laut, hijau lumut tu ada lg x?

ummiross said...

@ROhiExA;

InsyaAllah ada lagi, kalau nak email ummi ye.

Anonymous said...

Salam kak, ada stock lg ke utk tempahan dlm 50pasang.

ummiross said...

@Anonymous: Waalaikumussalam..InsyaAllah ada lagi kecuali KPH97.
Jika nak email atau sms akak ye. Tqvm