Wednesday, January 8, 2014

ANAK-ANAK

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Ummiross sedang berkira-kira nak membeli filter untuk kamera ummiross. Jadi minta tolong anak-anak survey dulu mana yang sesuai. Ummiross sangat suka menghayati keindahan alam ciptaan Allah SWT. Semuanya ingin dirakam sebaik mungkin untuk catatan kenangan, manifestasi dari rasa kagum dengan kebesaran Allah dan seluruh ciptaanNya..kun fayakun, maka jadilah, kejadian yang terindah.

1.1.2014…Happy New Year and Happy Old Me. Hari lahir ummiross. Bila dah Otai ni, tidaklah excited sangat nak menyambutnya. Cuma sangat-sangat bersyukur Allah masih pinjamkan umur, yang masih berbaki entah berapa lama lagi. Moga Allah SWT panjangkan umur dengan kesihatan yang baik serta mengurniakan kebaikan dunia dan akhirat.

Tak sangka pula, rupanya anak-anak nak buat kejutan. Dah berpakat dua beradik tu, diam-diam mereka membeli filter secara online, HOYA HD FILTER CIR-PL (67mm). Elok pula sampai pada hari pertama tahun baru tu. Bila pihak courier serahkan parcel, ingatkan anak-anak yang punya, sebabnya memang mereka kerap juga membeli barang secara online. Setelah dibuka dan mereka hulurkan pada ummiross, ‘happy birtday ummi, hadiah hari jadi ummi”. Subhanallah..terharu pula jadinya. Anak-anak…they light up my day. Begitulah kan sedikit ingatan sudah cukup untuk menceriakan suasana. Terima kasih permata hati ummi…

 DSC_0080

 

My ‘buddy’ with new ‘sunglasses’…cool!

IMG_9683 

 

Jom tonton video ni pendek ni untuk tambah pengetahuan, fungsi polarising filter dalam fotografi.

 

“Saya mak budak baru belajar, maafkan saya, saya hanya berkongsi minat, ilmu masih tak seberapa”.

16 comments:

Khai♥Rin : anies said...

wahhhh best nyerrrr
supriseeeeee!!!


HAPPY BELATED BIRTHDAY UMMI yang ke 20 kan? ;-)
semogasentiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan diberkati oleh-Nya.
aminn

lizz said...

Waa bestnyer dapat hadiah birthday special lg tu...lepas ni gamba bertambah tambah lawo la

❤Kamsiah❤ said...

alhamdulillah..bahagianya bila dihargai sebegitu oleh anak2...
lps ni bertambah2 kebabom la gambar2 ummi ya..:)

Acik Erna said...

betul la ummi..nak2 dah bear2 ni pandai nak buat kejutan untuk mak ayahnya kan

MumMe said...

hehe...tq for sharing,ummiross...
skrg mumme dh kurang guna rayban/sunglasses (teruk benar rupanya kalau org nengok..)just rendahkan cahaya yg masuk,tapi this one is a proper one!

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

Happy Belated birthday Ummiross

Amen...moga diberi kesihatan yang baik untuk beramal dengan sempurna

anak yang menghiburkan hati ibu bapanya atas didikan ibu bapanya yg baik juga

Fiza Rahman said...

Happy belated birthday ummirose.

Kakzakie said...

Alhamdulillah... anak-anak soleh hasil didikan ummi solehah.. Happy belated birthday dari kakak.

Kakak ni bab camera tak tahulah ummiross - ambil gambar taram semacam aje:)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

happy belated birthday ummi.. semoga dipanjangkan usia dan diberkati oleh Allah selalu..
wah.. bagusnya dapat hadiah kamera baru.. :D

MulutPayau said...

Alhmdulillah ...
Seronok bila anak2 mengingati...

NzA said...

Selamat ulg thn ummi...semoga sntiasa dibawah lindungan dan kasih syg Allah...InsyaAllah.
Sejuk mengandungkan mrk ummi...sgt2 menghargai seorg ibu..bertuah ummi.

Knor said...

Alhamdulillah tumpang happy juga...lps ni bolehlh snap keindahan ciptaan Allah.

semoga di murahkn rezeki..happy belated birthday..muah..muah

Amie said...

Happy belated birthday Ummi sayaaanggg...moga terus aweeeet he hehehehhee...
Wah! Seronoknya dapat kezutan dari anak-anak! Bolehlah nanti share gambar yang cantik-cantik ye Ummi. Amie masih lagi rabun bab kamera ni tau...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.ummiross

selamat tahun baru 2014 jg ye..

oo..besday akak dah terlepas cma nk wish..
sanah helwah ya kak ummiross..

bertuah dpt hadiah suprise dr anak2...
cma ade saru dslr kat umah.. tp tak tau cara2 nk mengexplore lens tu..thanks share ye :)

sesuai sangat dgn en nikon akak tuu :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

k.ummiross..

maaf ye klu ade komen2 tu cma tersalah letak nama..huhu.. *malu*

hainom OKje said...

Hepy bezdsy UR moga dipanjangkan umur dengan keberkatan yg berganda buat UR sekeluarga

Alahai mesti terharu dapat hadiah dpd anak anak kan... bestnya