Tuesday, November 22, 2011

VIDEO JARINGAN GOL KEMENANGAN MALAYSIA SEA GAMES 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah, akhirnya Malaysia berjaya menewaskan Indonesia 5-4 dalam perlawanan akhir SEA GAMES 2011. Kedudukan seri 1-1 selepas masa tambahan membawa kepada penentuan melalui tendangan penalti. Jom tengok saat2 manis jaringan gol  dan sepakan penalti yang sempat anak ummiross rakam,yang memberikan pingat Emas kepada Malaysia dalam acara bola sepak , SEA GAMES 2011. Tahniah kepada semua pemain dan jurulatih jugak…

 

 

 

 

22 comments:

NzA said...

Alhamdulillah, syukur..kalau ummi tgk kt rumah saya kelakar...sampai nangis2 si naurah n farouk tu....he.he.he....

Sweet N Pretty said...

memang best game semalam penuh dgn debaran dari masa tmbhn sampai ke penalti. alhamdulillah Msia menang, berbaloi menunggu dpn TV:) esok main pre-olympic lak, all the best

khairul said...

kemenangan yg sunggoh mendebarkan ..tahniah Malaysia

ROZILA said...

Salam ummiross,

semlm tengok bola final m'sia & indo'sia,target 3-1.tapi bila indo'sia masukkan gol dulu,pujuk hati ni masih ada masa lagi,yg geramnya tu penyokong indo'sia tak menghormati lagu negaraku.pujuk lagi hati ni,itulah balasannya bila kita tidak saling hormat menghormati.Allah boleh mengubah segalanya.Walaupun kita menang tipis (penalti),namun kita tetap juara.Harimau terkam garuda.(Sakit tekak sebab menjerit).

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

ummiross said...

@NzA;
hehe..Farouk n Naurah menangis?takpe berbaloi2 tangisan tu kan...

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Ye lah Intan, sampai sejuk tangan2, punyalah suspen,ummi yang kurang minat bola ni pun jadi bersemangat semalam..

ummiross said...

@Khairul;
Memang sungguh mendebarkan, Alhamdulillah pemain kita tak pernah patah semangat.

ummiross said...

@Rozila;
Hehe mesti kuat jerit ni sampai sakit tekak,tapi berbaloi2 kan sebab akhirnya Harimau mengaum bangga di bumi asing...

Amie said...

ohoooo...rupanya Ummi peminat tegar bola sepak yea....

ummiross said...

Hehe tak jugak Amie, tapi semalam memang tumpang semangat anak2 dan suami, rasa bangga sangat dengan pemain kita semalam...

Kehidupan Makkah said...

Assalamualaikum...semangat tgk bola semalam...kami kat mekah pun sempat tgk di laptop masing2.

KhaiRin said...

memori yg akn d kenang sepanjang zaman

MumMe said...

thanks ummiross for sharing...mumme ms jaringan pertama pihak lawan tu trus tidurkan anak2...tgh mlm terjg asben infom mesia menang fuh...bangga...

ummiross said...

@Kehidupan Mekah;
Waalaikumussalam THA...

Ye lah nampaknya semua orang bersemangat semalam, ummi yang kurang minat ni pun boleh bersemangat jugak..

ummiross said...

@Khairin;

Memori yang sangat manis untuk dikenang!

ummiross said...

@MumMe;
Welcome MumMe..memang bangga sangat kan, bangga jugak dengan semangat pemain2 kita..

puanbee said...

tahniah kepada harimau muda , memang terharu sgt bila dapat gol kemenangan

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga....

punya la demam sorak...sampai dua2x MC... Tahniah malaysiaa...

ummiross said...

@puanbee;
Yelah bee, selama ni tengok bola tak pernah terharu macam semalam..

ummiross said...

@Kazman &Sue:

Salam kenal jugak..
Hehe sakit tekak sebab sorak kuat sangat ye, memang boleh hilang suara tengok game yang suspen tu..

the sun daily said...

tahniah malaysia....2 tahun berturut-turut menang piala nie...huhu

ummiross said...

@the sun daily;

Best kan, rasa bangga sangat dengan kemenangan ni..