Monday, February 28, 2011

TAUHU TELUR, TAHU TAKPE

Hari minggu hari yang kurang best untuk berblogging, tak berapa meriah. Ramai blogger yang menyepikan diri seketika, mungkin untuk berehat dan bersantai, menikmati saat2 indah bersama keluarga, keluar jalan2, shopping atau pun agenda makan2…

Ummiross pun macam tu jugak, agenda utama ialah jalan2 cari makan. Dah hari-hari masak, hujung minggu simpan periuk dan kuali. Bagi ummiross, Sabtu dan Ahad hari dating dengan Mr.Hubby, lepak2 sambil makan2, sambil sembang2. Makan2 pun boleh menjadi pengikat kasih sayang…Winking smile

 

IMG_1467IMG_1464
Tauhu Telur..                                           Nasi daging berlado..

Minggu ni kami lepak2 kat Gamelan, restoran yang menghidangkan masakan Indonesia. Kawan ummiross pesan, klu pegi Gamelan, jangan lupa order Tauhu Telur. Walla!!!, memang sedap. Tauhu disalut dengan telur, dihidang bersama salad, tauge dan parutan carrot, makan pulak dengan nasi daging berlado, enak sekali ibu2, hehe dah terasa macam kat Bandung pulak, makan sambil berangan-angan nak ke Tasik Malaya, eh eh kenapa tiba2 Tasik Malaya, ada apa kat sana? Tak perlu jauh2, kat Adzrien Shoppe pun ada, cantik banget!

18 comments:

azwa_amani said...

wow..buat perut rasa lapar

ummiross said...

@azwa_amani;

Hehe lapar ye, cubaan lewat malam, perut cepat lapar.

Hanis Azla said...

betullah ummi.. makan2 pun boleh jadi pengikat kasih sayang.. wah mmg nampak mengancam tauhu telur tu.. hmm... pagi2 mcm ni mana nak cari ni??? he..he..

Adzriel AB said...

wah... sedapnya. ala ummiross... ada tasik malaya ek kat sana. kita pegi tasik cempaka je la. ajak mumme & hanis azla... depan rumah diaorang je..

ummiross said...

@Hanis Azla;

Betul tu Hanis...tambah2 makan orang yang belanja.
Cari jangan tak cari Hanis..best tu

ummiross said...

@Adzriel AB;

Hehe sedap, penambah selera..
Oh Tasik Cempaka ye, waa dengan MumMe n Hanis sekali, best2, bila la tuu...

Izan Ishak said...

bestnya ummi tauhu telur tu. mengancam sekali rupanya...nasi daging berlado tu pun...yummmmyyy!

AngahSayang2314 said...

ummi bulan 6 angah ke sana leh la jd pemandu pelancong angah kan??? sedapnyerrrrrrr

suri solehah said...

salam..macam menarik je kan tauhu telur tu..tapi tak penah rasa lagilah,,,

ummiross said...

@Izan Ishak;

Hehe mengancam ye Izan, nak ajak makan sekali jauh snagat, tengok rupa je lah ye...

ummiross said...

@AngahSayang2314;

InsyaAllah Angah, klu ummi ada di Sarawak pada pada masa tu no problem...

ummiross said...

@suri solehah;

Sedap tu suri, nanti datang Sarawak cari ye..

MumMe said...

Jom2 kita ke Tasik Cempaka... ;)

Elly & Emmy said...

ehh.. tingginya tauhu telur tu.. haha jakun sikit..

orang muo said...

tauhu telur... macam belum pernah mencuba... sedap tu

ummiross said...

@MumMe;

Jom MumMe..,kita bersantai di sana,....
satu hari nanti, InsyaAllah...

ummiross said...

@Elly &Emmy:

Haha memang tinggi, ummi pun baru first time makan tu..

ummiross said...

@orang muo;

Lama tak nampak jejak..

Hmm sedap tu, nanti cuba ye..