Thursday, February 10, 2011

KENANGAN DI WHITE HOUSE

WHITE HOUSE

 

Memang banyak betul kenangan ummiross di white house, semuanya kekal hingga ke hari ini...

Huhuhuuu… tapi bukan White House tempat Mr. Obama menginap tu ye, usahkan White House, bumi Amerika pun tak pernah ummiross jejak walaupun hati penuh dengan ‘dendam kesumat’ nak menjejak kaki ke sana. Mana tahu satu hari…

Ni ‘dolu-dolu’ punya cerita, masa ummiross study kat UTM Jln. Gurney. Cerita ni timbul balik sebab dua hari lepas ummiross terima voice call via YM dari teman lama, teman serumah yang telah terputus hubungan bertahun2 lamanya, alam cyber menemukan kami semula…

Dulu kami menyewa di Keramat. Rumah kecil 2 tingkat yg kami sewa tu berwarna putih
keseluruhannya lalu di kenali sebagai white house, klu sebut je kami tinggal kat situ, ramai yang tahu, macam rumah site project pun ada kata mereka.

Banyak kenangan manis bersama kawan2 kat situ. Ada jugak peristiwa pahit sebagai perencah rasa. Pernah satu malam rumah kami di baling batu, bila kami jenguk dari atas rupanya ada seorang lelaki berdiri menunjukkan ‘anunya’, adess!!!, takde keje lain ke..Embarrassed smile

Memang kami suka tinggal disitu, strategik, klu malas naik bas ke kampus, boleh jalan kaki,ikut jalan kampung. Ada kedai nasi ayam peberet kami kat pasar Keramat. Ada lagi ke?Depan rumah ada jiran jual rojak buah, yang kuahnya dilenyek dalam lesung batu, fuhh! nyaman gilak…

Tapi akhirnya kami terpaksa pindah jugak, bilik air rumah kami runtuh ketika hujan lebat.  Nasib baik takde yang sedang menunaikan hajat  masa tu…

Sehingga habis belajar kami tinggal di Taman Keramat. Bertungkus lumus menghabiskan study sambil menganyam persahabatan. Bila dah kawin dan beranak pinak, kami terputus hubungan.

Alhamdulillah, dah jumpa kelima2 housemate, satu di Terengganu,satu di Kelantan, satu di UK, dan yang terbaru di Klang rupanya. Dah terubat rindu…

 

8 comments:

puanbee said...

hurm best dapat jumpa kawan lama !

Hanis Azla said...

white house yg menyimpan seribu kenangan bersama teman2 yer kak.. Alhamdulillah dpt jumpa semula kesemuanya.. klu buat reunion tu mesti seronok habis kan..

Ummiross said...

@puanbee;

Ye lah bee, memang lama sangat dah tak jumpa,anak2 pun dah besar, memang seronok

Ummiross said...

@Hanis Azla;

Ha ah kan Hanis, dapat reunion kan best...

Adzriel AB said...

ummiross, salah satu kisah dibawah ni pun berlaku di taman keramat le "tiada sudu, berus gigi pun berguna". abg saya menyewa di situ masa dia belajar kat UTM. Jalan semarak tu jalan gurney ke? bukan ingat dah pun..

http://adzriel.blogspot.com/2011/02/tiada-akar-rotan-pun-berguna.html

Ummiross said...

Haha.. dah baca kisah abang Adzriel tadi, memang kelakar.Hmm kat situlah...

AngahSayang2314 said...

kah..kah... tertipuuuu ingat kan betul gi ke white house

ummiross said...

Hehe..Angah, saja acah2 je tu, kasi gempak skit..