Wednesday, February 23, 2011

3 HARI 2 MALAM DI RIVERSIDE MAJESTIC, KUCHING

Awal2 pagi dah check in kat Riverside Majestic Hotel ni, Mr.Hubby ada seminar kat sini. Kat Kuching jugak, tak jauh mana pun dari rumah ummiross, tapi takpe lah, berehat dan bersantai 2-3 hari ni..

Bagi yang bercadang nak ke Kuching, hotel ni strategik jugak, dekat dengan Waterfront jadi dekat jugak lah dengan main bazaar, senang nak shopping cenderamata dari Sarawak. Riverside Majestic ni bersambung dengan shopping complex, ada Parkson jugak.So klu tertinggal berus gigi, bolehlah ke sebelah, hik3x dalam banyak2, berus gigi jadi contoh, pengalaman sendiri…

Klu nak makan2 pun senang area ni, fastfood kat shopping complex pun ada, kat waterfront pun boleh, klu nak adventure skit, naik perahu ke seberang sana, ada banyak tempat makan, boleh pegi kilang kek lapis sekali…

  IMG_1428IMG_1406

IMG_1421IMG_1417

River view dari tingkat 7…

IMG_1429IMG_1433

Bandaraya Kuching, 10.25 am…

 

Ok lah nak ronda2 kat Parkson jap, cuci2 mata, chow…!

18 comments:

Cikmin said...

wahhhh..ummi dapat rest kat hotel...syiokkkknyerrr...dah lama tak ke kuching...last pergi 1995...huhuhu...

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

salam kenal ummi ros...asal org mana?aritu en asben ade bunyi nk bwak gi srwak pastu la ni senyap je kata buzy.tk sempat..bla..bla..jwbnya tk tahulah ntah bila sampai cni yerk..salam perkenalan...

ummiross said...

@Cikmin

Alamak nak edit tadi terdelete lah pulak cikmin, ummi tulis balik lah ye:

Hehe tu lah, asyik nak berselimut je ni, xde keje.
Datang lah cikmin, nanti kita boleh dating kat waterfront...

ummiross said...

@ermayana;

Salam kenal ermayana, nanti pandai2lah pujuk en asben tu ye...

Salam perkenalan jugak

MumMe said...

nak ikut juga...pegi shopping...;)

ummiross said...

@MumMe;

Hehe jom le, ada gang lagi best kan MumMe..

Adzriel AB said...

wah..ummiross honeymoon memanjang. jeles ekkk... enjoy sambil dapat pahala menemani suami tercinta, tak gitu?

ummiross said...

@Adzriel;

Hik3x..bukan honeymoon tapi
honey i luv u
i teman u...
dapat pahala gitu...

Hanis Azla said...

wah bestnya bersantai di hotel merehatkan diri 2,3 hari yer ummi.. baguslah ummi buat review pasal hotel ni.. mana tahu klu ada rezeki ke kuching boleh buat reservation kat hotel ni..

AngahSayang2314 said...

bestnyer...kenapa tak ajakkkk

ummiross said...

@Hanis Azla;

Hmm best lah 2,3 hari ni Hanis, pahtu balik banyak lah keje menunggu. InsyaAllah Hanis, ada rezeki nanti datanglah, strategik hotel ni...semua dekat.

ummiross said...

AngahSayang2314;

Best Angah, hari tu dah ajak, angah tak perasan ye, jom2 ajak lagi sekali...

Adzrien Shoppe said...

best laa... honeymoon forever! nak jugakkkkk!

Elly & Emmy said...

best tu ummi.. hehehe..kalau sy memang tak kisah.. dekat ker jauh.. janji dpt duk hotel.. dpt tukar angin..

ummiross said...

@Adzrien Shoppe;

hehe honeymoon forever n ever...jom honeymoon ke Sarawak

ummiross said...

@Elly &amp:Emmy,

Ye lah kan, klu duduk rumah ada je benda yang nak dicapai,keje tak abih2, sekali-sekala berehat ok jugak kan..

akangbandung said...

mau tanya mi? kalau dari kuching ke johor itu beda provinsi ya? kayaknya jauh banget..

ummiross said...

@akangbandung;

Kalau dari Kuching ke Johor memang jauh banget akangbandung.. Johor di Semenanjung Malaysia,Kuching lebih dekat dengan Pontianak, Indonesia. Kena naik flight untuk ke sana