Friday, December 10, 2010

AN EVENING IN PARIS

Selepas balik ke hotel untuk makan2 dan solat, kami keluar balik. Kali ni sessi jalan kaki pulak. Yang bestnya jalan berkilometer pun tak berpeluh2, jadi tak lah rasa letih. Ikut 'gerombolan' lagi, ramai pelancong kat area ni, follow je...
 
 
 
 
 
Huhuhu kesiannya,dah penatlah tuu, rehat jap sambil posing2
 
Jalan2 sampai ke bazaar ni, nak cari souvenir, fridge magnet kat Paris ni memang cantik2...
 
Tengok tuu besarnya coklat
 
Haa besarnya kawah, ini paella rice, masakan tradisional latin, pernah tengok dalam rancangan Martha Stewart ni. Hmm tengok je le...bukan rezeki kita, rezeki depa...
 
Banyak gerai2 makanan disamping gerai2 souvenir, minyak wangi, barang hiasan krismas dll.
 
 
An Evening in Paris- Teringat suatu ketika dulu,waktu zaman tengah ayu hehe,layan jer, ummiross minat sangat cerita Hindustan ni, tajuk nya An Evening in Paris, ceritanya dah tak ingat camne, biasalah cerita Hindustan,nyanyi2, guling2 sedar2 sampai Paris kot, hehe ummiross mengarut je ni. Tapi memang cerita tu penggambaran di Paris, masa tu rasa nak terbang ke Paris, dah jatuh cinta dengan heronya , oops dengan keindahan Paris. At last...
 
 
 
Ferris Wheel of Paris/Roue de Paris dengan ketinggian 60 meter merupakan transportable wheel
 
 
 
 
Yuhuu dah sampai depan hotel, rehat dulu, esok nak cari nasi...kat mana ye?
 

NEXT-SHOPPING DI GALLERIES LA FAYETTE SEBELUM BERTOLAK KE LONDON


18 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

BESTnya.......nak cokelet leh?

alisyasweethome said...

Seronoknyer.. mesti banyak brg English Deco kat bazaar Paris tu kan kak Ross...

Tapi apa nak buat blm ada rezeki nak kesana... jauh tuu... ongkos pun banyak nak kena guna tuu.. ;)

Rozali said...

Assalamualaikum Ummiross

cantik2 gambarnya

lauk kawah ke tuuu
tak mintak dgn dia orang keee

Wassalam

Ummiross said...

@kinakOyu@mama'adam' ;

Hehe ambik le nak yang mana, satu keluarga pun tak abih makan tuu..

Ummiross said...

@alisyasweethome;

Hmm ada jugak, tapi harganya mak datuk...boleh tahan mahal, cuci2 mata je lah..

Ummiross said...

@Rozali;

Waalaikumussalam Rozali

Terimakasih, scenery nya memang cantik...tu gambar cantik kot.

Hehe, ye lah macam lauk kawah pulak ye, hai kalaulah halal dah beli dah,memang lapar sejuk2 macam tuu

MumMe said...

tempohari ada tajuk dlm paper malaysia...Paris diselubungi salji...teringat pd Ummiross

acik mimi said...

salam ziarah...dh masukkan link 12-40.....cuba semak kekalau tak leh bukak window...

ummiross said...

@MumMe;

Alhamdulillah ada jugak orang ingat ummiross,
Masa pegi tu xde salji lagi,lepas balik 2-3 gitu baru ada salji

ummiross said...

@acik mimi;

Waa bestnya,ummie dah semak dah, wokeh semua,terimakasih ye,nanti rajin2lah singgah

sop said...

wah best nyer ummiros gi paris..
bila la sop boleh gi plak nih..
simpan duit...!

Cikmin said...

owh ummi...makin rasa sesak nafas cikmin ni tengok tempat pelakon hindustan tu guling2..

Far8 budak baik said...

saya jeles gileeee..
uwaaaa..
nak gakk pi sini nntiii..
nnti mmg sgt nk honemun kat sini...
=P

Ummiross said...

@sop;

hehe simpan duit sop,ummiross pun teringin pegi Hong Kong, simpan duit...

Ummiross said...

@Cikmin;

kih3x, sesak nafas xpe lagi cikmin, ummi sesak duit, depa guling2 dapat duit, ummi guling perabih duit hehe...

Ummiross said...

@Far8 budak baik;

Klu camtu kena cepat2 kawin Far8, barulah cepat sampai ke Paris,honeymoon...

alisyasweethome said...

Kak Ross, knp ruangan chat akak error aje?

ummiross said...

@alisyasweethome;

Tu lah akak pun tak reti jugak, akak cuba tadi ok je...