Friday, April 29, 2011

MASAK ASAM PEDAS TULANG RUSUK JE…

Selepas ‘fening-fening’ lalat duk fikir nak masak apa semalam, taraaa!!, inilah hasilnya. Masak asam pedas tulang rusuk untuk tetamu dari Semenanjung, sahabat lama Mr hubby.
Seronok jugak tinggal jauh-jauh ni, bila kawan-kawan datang, rumah kami selalu jadi tempat persinggahan. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya jarak dan waktu tidaklah menghambarkan rasa persahabatan.

IMG_3316
Ni lah bunga kantan semalam, fresh from the garden,
main campak-campak je..

IMG_3318
Ni pulak ayam goreng berempah bersama ..kentang!

Sorrylah gambar kurang memuaskan, curi2 snap kat dapur, malu lah nak snap depan tetamu kat meja makan tu, eh..eh pemalu ke ummiross ni? Embarrassed smile

10 comments:

AngahSayang2314 said...

ohhh tidakkkk perutku lapoooooo tidakkkkkkkk..tengok menu tueee nak sikitttttt

Sweet N Pretty said...

sungguh menyelerakan:)

Kakzakie said...

Hebat ummi walau camapak-campak pun dah jadi. Tengok pun tahu sedap....

Maya Mayana said...

betul kan yana teka? hehe..campak lah kat sini sikit :)sama menu lunch yana makan td

Hanis Azla said...

oohhh.. masak asam pedas yer ummi.. sedapnya..

Sham said...

yang goreng2 juga menjadi pilihan saya...

ummiross said...

@AngahSayang2314;

Haha Angah,ciannya, jom ummi suapkan hehe..

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Jom makan sekali Intan..

@Kakzakie;
masak ni tengok hari, ada hari menjadi, ada hari tak menjadi..

@Maya Mayana;
Hmm memang betul Yana, hik2x jauhnya nak campak.

@Hanis Azla;
Hmm menu senang dan cepat, sedap Hanis, jom join sekali..

@Sham;
Ok yang goreng2 ni ummi bagi kat Sham..

NzA said...

input baru nie ummi...sy xpernah masak asam pedas tulang rusuk ni..nmpk sedap sgt2 tu....

xthn tgk...nnti nk g rumah ummi jugak la...he..

ummiross said...

@NzA;

Sedap NzA, tapi tulang rusuk tu kena rebus lama jugaklah, baru empuk.

Hehe datanglah NzA, you are welcome..