Sunday, April 17, 2011

EAST MEETS WEST

Percaya atau tidak, berblog ni kadang boleh meyebabkan kita ‘mengidam’ tahap gaban, hee. Mana tidaknya, kalau tengok N3 makan2 semuanya sedap2 dan begitu menggoda, mee maggi pun kadang2 boleh buat kecur air liur bila di publish kat blog.

Hari tu ‘mengidam’ nasi kerabu, dan nasi dagang ( teringat kak Yah kat Sabah, masa duduk Sarawak dulu, bila buat nasi dagang selalu ajak ummiross makan, SEDAPPP!). Nasib baik ada kenalan baru buka café kat sini, orang Kelate tapi dah lama bermastautin kat sini, kawin orang sitok. 

IMG_3107
tengok tu, siap dengan budu sekali…

IMG_3109
hehe budu dibalas dengan cheese, so contra yet so delicious!

Teringat pulak N3 Hanis Azla pasal Big Apple donut berharga RM50, sila baca pengalaman ‘mahalnya’ ni. Tak boleh tahanlah!, kena cari  jugak ni..

IMG_3143
Dah dapat, hmm semuanya Tira cinno cheese..

 

IMG_3145
So yummy!! with lots of cheese filling…

Akhirnya banyak2lah bersyukur kepada Nya, kerana diberi kesihatan yang baik. Kalau tidak, makanan yang sedap pun, pasti hambar tanpa rasa…

12 comments:

MOH KEMBARA said...

Salam Yong UmmiRoss, akak sampai laa ni tak pandai makan nasi dagang atau nasi kerabu. Kalau makan pun akak minta lauk yg akak nak dan refuse budu, mungkin akak bukan penggemar nasi sangat. Donut tu melampau harga dia, baik makan kuih gelang lagi sedap dan murah. Tp gambor2 Ummi cantik2!

NzA said...

xthn tgk makanan yg sedap2 kt blog umi hari nie....trutama nasi kerabu..tiba2 rindu kg..hu.hu.hu...

Hanis Azla said...

Salam ummi.. hari ni turn saya pula yg teringin tgk gambar makanan kat entry ummi.. Alhamdulillah.. dah dapat big apple yer ummi.. sedapnya... betullah ummi.. bersyukur sgt dgn kesihatan yg baik.. Alhamdulillah juga kerana kita berpeluang untuk menikmati makanan yg sedap2 tu kan..

ummiross said...

@MOH KEMBARA;

Ooh ye ke kak, kalau macam tu bagus jugak, senang akak menyesuaikan diri dengan makanan Turki. Ummi pun mengidam kahvalti ala Turki...hee

Hehe kuih gelang pun sedap, ummi suka...

Terima kasih kak Halima..

ummiross said...

@NzA;

peminat nasi kerabu jugak ye NzA, memang bila dirantau akan teringat makanan kegemaran kat kampung

ummiross said...

@Hanis Azla;

Wassalam Hanis, hehe tu lah, puas hati dapat makan Big Apple tu,sedapnya...

Alhamdulillah kita dikurniakan rezeki dan kesihatan yang baik, syukur sangat.

Liza @ Adzriel AB said...

lepas tu ummiross pulak yang goda kitaorang ni... alamak..terliur laa

ummiross said...

@Liza @ Adzriel;

Hehe, memang best ni Liza...

AngahSayang2314 said...

aduhh meleleh tengok menu tue...sedapnyerrrrr

SyidaGorjes said...

esok kita nak makan nasi kerabu la macam ni.

ummiross said...

@AngahSayang2314;

Hmm memang sedap Angah, meletop!

ummiross said...

@SyidaGorges;

Hehe Syida memang kena makan kalau teringin, besok cari ye, kat KL tentu lagi banyak nasi kerabu yang best