Tuesday, July 9, 2013

SELAMAT DATANG RAMADHAN-USAH PERGI

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..`

Alhamdulillah, esok umat Islam di Malaysia akan mula berpuasa. Saat yang ditunggu-tunggu telah tiba, selamat datang Ramadhan mubarak. Ummiross ucapkan selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua. Ummiross doakan semoga kita semua diberi kesihatan yang baik sepanjang menjalani ibadat puasa. Selamat berpesta amal ibadat. Semoga terus istiqomah untuk beribadat pada bulan-bulan seterusnya. salam kemaafan juga dari ummiross jika ada salah dan silap.

Juga sama-sama kita titipkan doa buat saudara seagama kita terutama di Syria, Mesir, Palestin dan Myanmar, moga mereka tidak terus teraniaya, moga semuanya kembali aman dan mereka dapat menjalani ibadat di bulan Ramadhan ini dengan tenang.

Sambil tu, best juga melayan lagu Ramadhan oleh Maher Zain versi Melayu ni, baru perasan lagu ni bila di share oleh rakan di fb, syahdunya, tersentuh dengan bait-bait liriknya yang indah.

Ku menantimu
Saban waktu
Bangkit jiwaku
Kau suluh hatiku
Dengan sinar
Kudus kasihmu
Ku harap kan terus
Bersamamu selamanya
Ramadan, Ramadan
Ramadan di hati
Ramadan, Ramadan
Ku mohon usah pergi
……………………..

ps: video tak boleh nak share pula, cari kat youtube lah ye, kalau nak dengar suara Maher Zain yang best mendayu-dayu tu.

Hari ni ummiross publish 2 entry sekaligus. Boleh baca catatan perjalanan kami dari Amsterdam ke Brugge, Belgium di SINI. Rasanya di bulan Ramadhan, masa agak terhad untuk mengadap lappy.

36 comments:

hainom OKje said...

Salam Ramadhan utk UR jugak....
Memang best lagu Maher Zain tu...rasa mcm damai jekan bila dengar UR

Ratu Hatiku said...

Selamat berpuasa buat Ummi sekeluarga.. :D

Sweet N Pretty said...

Selamat beribadah di bulan Ramadhan yg mulia. Ampun maaf dipinta atas segala kekhilafan. moga ibadah kita diterima Allah swt. Sayang ummi krn Allah:)

Kesuma Angsana said...

Selamat menjalani ibadah puasa buat Ummi sekeluarga. Moga ibadat kita diterima ALlah swt hendaknyer

Aziela said...

Salam Ramadhan kak. Saya mohon ampun dan maaf sekiranya ada salah silap saya kepada kakak selama nie yer... Semoga kita semua dapat menikmati Ramadhan sepenuhnya dengan penuh barakah.

Kakzakie said...

Kakak baca yg perjalanan ummiross ke Amsterdam dulu baru ke sini balik:)

Moga ramadhan ini kita diberi kesihatan yg terbaik utk menjalan kan ibadah yg lebih sempurna ummiross. Selamat berpuasa dan Maaf juga dari kakak.

BUNDA a.k.a KN said...

selamat jalan syaaban, selamat datang ramadhan..

MumMe said...

bagus sebutan dan vokal bahasa melayu Maher Zain...Di kesempatan ni Mumme pun nak wish ummiross Ramadhan Mubarak...special utk ummiross dan kawan2 di entry terbaru mumme...moga ramadhan ini menjadi permulaan utk yg terbaik dlm hidup kita...

Nor Salmi said...

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak. Moga dikurniakan kesihatan yang baik untuk kita menjalani ibadah puasa kali ini.

Terima kasih atas ingatan Ummi..

http://ibuberbicara.blogspot.com/2013/07/terima-kasih-ummiross.html

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

selamat berpuasa :)

NzA said...

Selamat berpuasa ummi...semoga ramadhan kali ini lebih baik dr yg sebelumnya..InsyaAllah.
Risau dgn keadaan di Mesir krn ada adik yg masih exam final di sana......

Acik Erna said...

salam ramadhan ummi..betul kata ummi..bulan ramadhan memang susah sikit..malam dah tak de masa..

❤Kamsiah❤ said...

selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

Khai♥Rin : anies said...

salam ramadan 1434H utk ummi sekeluarga...jgn ponteng pose tau ;-)

MulutPayau said...

Selamat menunaikan ibadah puasa utk ummi dan keluarga..

jaakechik said...

selamat berpuasa jugak dari jaa...

www.jaakechik.com

Mizz Aiza said...

selamat menjalani ibadah puasa.. :D

mama sara nur said...

salam singgah di bulan Ramadhan
selamat berpuasa

Jemarisuri said...

selamat berpuasa ummi..

Kesuma Angsana said...

Singgah pagi & Salam 1 Ramadhan

JunAina said...

Salam Ramadhan ummiros.

Semoga sihat sentiasa dlam mengejar pahalaberganda bulan ini.

Kakzakie said...

Hari pertama kita puasa ni Ummiross. Kakak tak kerja. Duduk sekejap depan pc.

Saja dtg jengah rumah ummiross sekejap:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ummiross.. insyallah. akan terus istiqomah untuk beribadat pada bulan-bulan seterusnya.

LYAfrina said...

salam ramadhan buat ummiros & family..
smoga sgala amal ibadah kt diterimaNYa..

Hanis Azla said...

Salam ramadhan ummi..

Semoga ramadhan kali ni akan lebih cemerlang kpinya untuk kita semua.. insyaAllah..

inazamri said...

salam ramadhan dr ina sekeluarga.ampun maaf dr ku jua

izan mama mia said...

salam ramadhan ummi,,

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam Ummiros..

alhamdulillah...
selamat menyambut ramadhan..selamat berpuasa & selamat berterawih juga buat ummiros sekeluarga :)

seronok berada didalam ulan ramadhan :)

Si Matatajam said...

Salam Ramadhan Ummi...M singgah sambil klik2 Nuff.

aizamia3 said...

moga Ramadhan kali ni membawa lebih keberkatan dan kegembiraan buat kita semua.. ;)

Knor said...

salam,baru berkesempatan singgah sini..
nor tggl di gombak batu caves..ada juga tempahan sampai ke putra jaya..terutamanya peyeks..sejak rakan pindah ke pulau pinang...tempahan merebak ke penang pulak..he~

selamat beribadah dan berpuasa ramadhan karim

RedRose said...

betul tu Ummi, kita pun rasa benda yg sama. memang payah nak update time bulan rahmat ni. and entry Ummi ni mmg betul, Ramadhan memang sentiasa dinanti every year, tapi kadang terasa mcm sekejap aje. T__T

Bibie Arie said...

Assalammualaikum...
kak ros,selamat menjalani ibadah puasa juga dr sya dan suami.semoga diberi kesihatan yg baik sepanjang ramadhan ni ya.

ibuintan said...

selamat berpuasa Ummi... moga Ummi sekeluarga sihat

Si Matatajam said...

Singgah jenguk Ummi..selamat berpuasa buat Ummi sekeluarga

Mizz Aiza said...

selamat menjalani ibadah puasa.. :D