Friday, January 18, 2013

GOOGLE NEXUS 7

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Ummiross kalau dengan gadget ni memang allergik sikit. Tapi bagi anak-anak bujang berdua ni, ada je yang menarik perhatian mereka. Kadang2 sesetengahnya belum sampai lagi ke Malaysia, tapi dah sibuk nak membelinya.

 

IMG_5752
Google Nexus 7 ni dibeli secara online oleh anak bujang sulong ummiross pada bulan November tahun lepas (hehe..punyalah lama nak keluarkan entry ni) terus dari US. Masa tu harganya dalam RM1200++ termasuk casing tu sekali.

 

IMG_5765IMG_5801
Safe journey.. tablet pertama keluaran google berukuran 7 inci,  dengan Android 4.2, Jelly Bean, spesifikasi 32GB,3G ni selamat sampai tanpa sebarang kerosakan, siap dengan 1 year international warranty lagi.

 

IMG_5744
Banyak membantu memudahkan  kerjayanya dalam bidang komputer, hehe..motivasi kerja juga la ni, iyo ko?

Nak cerita banyak-banyak ummiross pun blur. Rasa macam burung Kakak Tua bercakap pun ye juga. Layan jelah ye..

Introducing Nexus 7 :-

1. Thin, light, portable 7" tablet.

2. More powerful and portable than ever.

3. Speed and performance.

4. An amazing display – designed with gaming in mind.

5. Less charging, more doing.

6. Android 4.2, Jelly Bean.

7. No wires, no hassle.

8. The perfect travel or commute companion

9. Millions of eBooks.

10. 700,000 apps and games.

11. Explore Google Play-putting all entertainment you love right in your hand.

12. Best of Google - the latest version of Google Now, Gmail, Chrome, Google+ and YouTube; putting the best of Google in the palm of your hand.

13. Browse the web, Chrome fast - Nexus 7 comes with the speed and simplicity of Google Chrome, built in.

Untuk info lanjut, klik SINI.

Selamat berhujung minggu, senyum sokmo..

38 comments:

Kakzakie said...

Wah... memang advance betul ni. Anak order ummi bolehlah jenguk-jenguk tengok cara dia guna..

CeqGu said...

kat rumah ni plak gadget terbaru galaxy samsung note.bila dah asyik guna note yg just touch screen tu,jari jemari ni jadi konfius akhirnya. Bila guna laptop pun dah jadi macam nak guna note.terkial2 jari ni sentuh screen laptop hehehe

ummiross said...

@Kakzakie..

Hehe..Kakzakie, ummi ni kan bab2 gadget ni lembap sikit, lambat menangkap bila diajar, hik!.

Kesuma Angsana said...

wah not badlah ! terbaik

ummiross said...

@ CeqGu;

Hehe..tangan dah terbiasa ye CeqGu, automatik je jadi nak touch je ye.

MumMe said...

bila travel berguna sgt tablet atau ipad ni...kalau dulu kan,berat nak bawa laptop... :)

NzA said...

Wah, mesti canggih manggih kan ummi....
nza ni ummi kalau bab2 gadget mmg fail ttp kalau bab2 rantai gelang emas + kain baju mmg expert la....hehehe......

yan's cottage said...

zaman sekarang nie....semuanya cangih mangih tu...pasal orang lama macam kita nie...terkial2 nak mengunakannya...betul tak...?

NM02 said...

pinjam leh tak?

hehehehe

Amie said...

Assalamualaikum Ummi sayanggg..
belum sempat agi berkenalan dengan lebih dekat dengan benda canggih ni he he heh.

kasih Salina said...

mesti dia dah servay sakan ni..bagi saya model ni ok juga ummi..jelly bean 4.2 tu latest android..internal memori dia besar juga ye 32 GB. harga & function sama macam samsung galaxy tab 2 juga yer..cuma internal memori dia lebih besar..

Mimi Azirah said...

guna nih ok x? de tak jammed ke?

Fadilah Aziz said...

Murah juga ya, kat malaysia dah ada ke?anak ummiross beli dari website mana?

ibuintan said...

woww... bestnya

senang dibawa ke mana2, pasti memudahkan kerja anak ummie tu

Nor Salmi said...

Wah, tentu canggih ni, Ummi! Bab gadget ni saya memang rabun..

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

Anak2 memang minat dengan gadget ni KA, ummi kureng sikit.

ummiross said...

@MumMe;

Betul tu MumMe, ringan dan ringkas, pemeriksaan kat airport pun jadi senang, kalau tidak kena keluarkan wayar bagai untuk laptop.

ummiross said...

@NzA;

Hehe..samalah kita, memang fail bab gadget, nak tulis ni pun rujuk anak acapkali gak.
Seronok dapat shopping dengan NzA ni..

ummiross said...

@ yan's cottage;

Betul2x tu Yan, memang terkial-kial kita dibuatnya.

ummiross said...

@NM02;

Hehehe...boleh2x, pinjam gambar tu lagi boleh, hik!

ummiross said...

@Amie;

Waalaikumussalam Amie..

Hehe..janji kita dapat berkenalan pun jadilah ye Amie. Muahh!!.

ummiross said...

@kasih Salina;

Yup Salina, memang survey sakan dah tu.
Waa Salina pun terer ni, ummi ni tak tau sangat, dengar cerita anak je.

ummiross said...

@Mimi Azirah;

Mimi..setakat ni kata anak ummi ok, no problem at all.

ummiross said...

@Fadilah Aziz;

Anak ummi beli hujung tahun lepas. Sekarang kat Malaysia dah ada, boleh beli kat Low Yat pun ada.

ummiross said...

@ ibuintan;

Yelah ibuintan, saiz kecik dan ringan ,senang nak bawa kemana2, harap2 banyak dapat membantu memudahkan kerjanya.

ummiross said...

@Nor Salmi;

Hehe..ummi pun mempunyai 'kerabunan' yang tinggi terhadap gadget. Suka yang simple je.

khairul hassan said...

dah ketinggalan sy ni

Jemarisuri said...

wowwww...canggih2...js gak slalu tertinggal lg pun x brapa nk pandai...hikhik

Jemarisuri said...

wowwww...canggih2...js gak slalu tertinggal lg pun x brapa nk pandai...hikhik

shaiful zaidi said...

interesting gadjet ni..

RedRose said...

google nexus ni best tau sis. tapi kita tak guna la, my brother have one of this.
memang lengkap with everything yg dia perlukan.
kalau kita yang guna...alamat byk appication yg terbiar la kot.

kasih Salina said...

singgah ziarah ummi kembali.

Warna Warni Kehidupan said...

ohsem.. tapi tak da lagi kat malaysia kan..

❤Kamsiah❤ said...

akak lembab sikit nak pandai benda2 mcm tu...kena gelak kat anak2 ja...

MulutPayau said...

Wah..canggihnya...saya bab gajet ni mmng rabun..hihihi...

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

salam kenal.singgah junguk sini =)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah canggih la ummi..ketinggalan sudah wani ni hihihi

ummiross said...

Terima kasih semua ye..atas komen2 .