Tuesday, January 22, 2013

KAIN PASANG TERBARU 5

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Nampaknya seminggu dua ni, ummiross akan sibuk dengan kerja-kerja dibelakang tabir. Ada banyak kain pasang etnik dan batik sarong Sarawak corak terkini yang sampai dan perlu diambil gambar. Sebenarnya kerja-kerja mengambil gambar ni agak memenatkan juga, tapi kalau dah minat, kita tetap bersemangat. Buatlah apa yang kita minat kan, kalau tak berjaya pun kita tetap bahagia, kalau berjaya lagi2lah bahagia..

Kain pasang atau batik Sarawak kali ni memang cantik sangat. Design kali ni lebih berciri alamiah dengan corak flora dan fauna. Warna-warnanya pun sangat menawan, boleh rambang mata dibuatnya. Material kainnya dijamin berkualiti tinggi, lembut beralun, sejuk dan tidak memeri. Kalau berminat kenalah cepat2 order ye. Kepada yang ingin berniaga kecil-kecilan  dan jabatan atau sekolah2 yang ingin membuat uniform, ada harga istimewa untuk anda semua, tapi kena cepat2 sebab kuantitinya terhad.

 

DSC_0730DSC_0731
                                                KPH52-Hitam kelabu.

 

DSC_0723DSC_0729
                                       KPH53-Biru turqois(out of stock)

 

IMG_5912IMG_5907
                             KPH54-Coklat keemasan(out of stock)

 

IMG_5925IMG_5927
                                            KPH55-Hijau Lumut

 

DSC_0972DSC_0973
                                                   KPH56-Purple pink

 

Jenis : Kain Pasang Sarawak/Batik Sarawak
Material: Japan Polyester Silk (lembut beralun)
Harga Runcit: RM89 sepasang-4m
Boleh juga dibeli mengikut ukuran yang dikehendaki.

Terbuka untuk jualan runcit dan borong.Kepada yang berminat sila hubungi :-
ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016 878 4960.

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan.

36 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

Insyaallah
hasilnya lumayan nanti

kasih Salina said...

cantik kainnya ummi..hitam kelabu tu cantikk..

MulutPayau said...

Salam ummi...
Berkenan sangat ngan kain2 tu..nanti saya sms ummi nanti...

Kakzakie said...

Kakak minat yg purple+pinklah Ummi. Cantik dan harga pun oklah kakak rasa kalau di tempat kakak mesti lebih dari seratus ni..

Kesuma Angsana said...

wah cantik2 tu

Ratu Hatiku said...

cantiknya... bitu tuqois tu cntik

MumMe said...

cantik2 semuanya ummiross...

Sweet N Pretty said...

biz online camtu la ummi tapi berbaloi kan:)
mmg cantik2 corak abstrak suka colour gold pink & purple. tak sabar nk tunggu ummi upload foto yg lain:)

NzA said...

CANTIKNYA ummi....geram je tgk...

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

salam kenal..wah cantik2 semuanya..=)

CeqGu said...

cantiknya yg kaler turqoise tu....

Tihara said...

lawa kaler nya kak :)

Jemarisuri said...

ummi cantik...cam berkenan plak ngan kelabu tu...
hurmm kalau jadi esk js confirm ye...hihi..

nk tanya kain jenis satin ke camne ye..kalau blh share

shaiful zaidi said...

Cantik....

ibuintan said...

cantik esp yg biru turqois tu

ummiross said...

@Atuk;

Waalaikumussalam Atuk..

InsyaAllah, doa2 kan juga ye Atuk.

ummiross said...

@kasih Salina;

Ummi pun berkenan yang tu Salina.

ummiross said...

@MulutPayau;

Wassalam Mp..

Duit dah clear MP, insyaAllah esok ummi pos ye.Tq so much.

ummiross said...

@Kakzakie;

Memang cantik Kakzakie kaler purple pink tu.
Betul tu Kakzakie, kat Semenanjung harga RM100++ tu.

ummiross said...

@ Kesuma Angsana;

Terima kasih KA.

ummiross said...

@Ratu Hatiku;

Salam ukhwah Ratu Hatiku.
Sejuk je kaler biru turqois tu kan.

ummiross said...

@MumMe;

MumMe..nilah kain yang ummi sembang kat dalam kereta hari tu.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Yelah Intan,cari rezeki kan,penat sikit takpe, hehe.

Kaler tu semua cantik2 Intan. InsyaAllah,Isnin depan ummi upload lagi, esok malam dah mula bercuti 2-3 hari.

ummiross said...

@NzA;

Hehe..NzA dah banyak borong kat Vietnam baru ni kan, mesti cantik2 juga kan.

ummiross said...

@~Emaa Hasnah (^_^)~ ;

Salam kenal juga Emaa.Terima kasih Emaa.

ummiross said...

@CeqGu;

Warna idaman ramai tu CeqGu...

ummiross said...

@Tihara;

Terima kasih Tihara.

ummiross said...

@Jemarisuri;

Taste kita sama JS, ummi paling suka yang hitam tu. Bukan kain satin JS, tapi Japan polyester silk, kain lembut dan berkualiti.

Ok, kalau jadi JS sms je ummi ye.

ummiross said...

@ shaiful zaidi;

Terima kasih shaiful.

ummiross said...

@ibuintan;

Warna yang cantik dan sejuk mata memandang kan ibuintan.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la ummi yg plg suka yg kaler turqouis tu..cantik sgt

NM02 said...

wow, stok baru!!!

Nor Salmi said...

Cantiknya Ummi.. Nanti saya sms ye..

ummiross said...

@ Wanieys a.k.a IbuQalief;

Wanie..Yang turqois tu ramai peminat,hehe.

ummiross said...

@NM02;

Akan menyusul lagi stok terbaru NMO2.

ummiross said...

@Nor Salmi;

Memang cantik2 Mie, kain pun best quality. Ok, nanti Mie sms je nak kod yang mana ye. Tq.