Wednesday, January 9, 2013

CORAT- CORET MADINAH

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

@Masjid Nabawi 2012.

IMG_3159
Panca sitara..riang ria mereka bergambar, posing habis, seronok tengok gelagat mereka, siap mau bergambar dengan Mrhubby lagi. Orang muda hati selalu ceria…

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:”Sesiapa yang tidak mengasihi orang muda dan tidak mengenali hak orang tua maka bukan dari kalangan kami.”

Riwayat Abu Daud

52 comments:

Aziela said...

Seronoknyaaa mereka.

Kakcik Nur said...

Semoga kakcik berkesempatan untuk ke sana...

❤Kamsiah❤ said...

saya pasti ummi rindu utk menjadi tetamu ALLAH lagi..dan lagi...

Tihara said...

seronoknya dapat beribadah di madinah dan mekah..insha Allah :)

Sweet N Pretty said...

wah sakan berposing ya ummi. suka tgk anak2 muda berpakaian ikut sunnah, sejuk mata memandang:)

CeqGu said...

teringinnya nak pi sana.

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

saya jenuh peratikan yg mana satu Mrhubby....he he

NM02 said...

wow... hensem2 belaka

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teringin nak jejak kaki kat sana ummi

ummiross said...

@Aziela;

Peramah budak2 ni Aziela..

ummiross said...

@Kakcik Nur;

InsyaAllah Kakcik, ummi doakan Kakcik dijemput menjadi tetamuNya dengan penuh barokah.

ummiross said...

@Kamsiah;

Begitulah Kam, rindu sentiasa bertandang, rindu serindu-rindunya..

ummiross said...

@Kamsiah;

Begitulah Kam, rindu sentiasa bertandang, rindu serindu-rindunya..

ummiross said...

@Tihara;

Betul tu Tihara. Sukar diucap denga kata-kata.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Time posing2 juga, time solat tetap solat tu. Suka kan tengok budak2 ni berjubah, masa kat Mekah terus beli jubah untuk anak2 bujang ummi berdua tu, Raya Haji kami pulak posing berjubah, hihi..

ummiross said...

@CeQgu;

Ummi doakan semoga CeQqu dijemput menjadi tetamuNya.Aamiin2x.

ummiross said...

@CeQgu;

Ummi doakan semoga CeQqu dijemput menjadi tetamuNya.Aamiin2x.

ummiross said...

@Atuk;

Hehhe..Atuk, masa ni Mrhubby tak enterframe lagi, jadi jurukamera dulu. Bagi can kat depa berpanca sitara dulu.

Jemarisuri said...

js juga teringin nk jejak ke sana.. ..doakan moga hasrat js diizinkan ye..

NzA said...

Mana satu Mrhubby ummi nie???????

MulutPayau said...


Seronok tengok dia orang tu....

Amie said...

Panca sitara ye Ummi... tapi rasanya mr hubby Ummi tak ada di situlah he he he ehh

ummiross said...

@Jemarisuri;

InsyaAllah JS, moga cepat dijemput menjadi tetamuNya.

ummiross said...

@NzA;

Hhehhee, suami takde kacamata hitam NzA, mana boleh join panca sitara.
Actually ada gambar dengan suami tu,tapi budak2 ni posing lagi best.

ummiross said...

@NM02;

Bergaya dengan kacamata hitam tu, kelakar dia orang ni.

ummiross said...

@ Wanieys a.k.a IbuQalief;

InsyaAllah Wanie, moga Allah makbulkan hasrat Wanie.

ummiross said...

@MulutPayau;

Remaja kan,ceria je nampak. Tengok dia orang ni teringat anak2 kat rumah.

ummiross said...

@Amie;

Mr hubby jadi jurukamera masa ni Amie.Gambar yang dengan Mrhubby tu tak lawa sebab tak seragam,takde rayban,lari tema panca sitara,hehe..

yan's cottage said...

masing2 nampak bergaya kan...

L said...

hehe. seronok bergambaq diorang.. hii

Mimie said...

seronoknye...bile la sy berkesempatan dtg sini

kasih Salina said...

salam ummi..indahnya masjid Nabawi, semoga saya pun cepat sampai ke sana..

Kesuma Angsana said...

tgk gambar pun tumpang gembira ni

Kakzakie said...

Rindu kakak kian menggebu bila lihat ini. Kakak tinggalkan dulu semua payung tu belum sempurna habis, sekarang semua dah siap sempurna.

MumMe said...

bila tengok org happy,kita pun jadi happy... :)

new hope said...

bestnyee

KLIK nasib murid sk surat ibubapa

Edy Fee said...

bestnya dpt g...my parent bulan ni insyallah akan ke sana

Hanis Azla said...

salam ummi.. siapa yg tak ceria bila berada di sana kan ummi.. rindunya nak jejakkan kaki di sana lagi.. semoga ada rezeki hendaknya.. insyaAllah..

ummiross said...

@yan's cottage;

Hihi, yelah kan..

ummiross said...

@L;

Yelah L, seronok dengan rakan2 sebaya tu..

ummiross said...

@ Mimie;

InsyaAllah Mimie, moga cepat dijemput menjadi tetamuNya.

ummiross said...

@kasih Salina;

Wassalam Salina, memang cantik masjid Nabawi ni, suka tengok.

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

Betul KA, tengok gambar pun hati dah gembira.

ummiross said...

@Kakzakie;

Samalah kita Kakzakie, rindu tak pernah padam.

Dapat tengok payaung2 tu pun dah menggamit nostalgia kan Kakzakie.

ummiross said...

@ MumMe;

Yup MumMe, aura happy tu dapat juga kat kita kan.

ummiross said...

@new hope;

Memang best!

ummiross said...

@Edy Fee;

Alhamdulillah, semoga parents Eddy selamat pergi dan kembali dan mendapat umrah yang mabrur.

khairul hassan said...

best nya Ummi

ummiross said...

@khairul hassan;

Alhamdulillah, memang best Khairul.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semoga suatu hr nanti wani pn dpt jejakan kaki kesana nanti..In Shaa Allah

Pen Biru said...

salam singgah.follow sini :)

ummiross said...

@Wanie,InsyaAllah, moga Allah perkenankan impian Wanie.

@Pen biru, terima kasih.Nanti ummi folo juga ye.