Wednesday, January 30, 2013

KAIN PASANG ETNIK SARAWAK SIRI 6

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Kain bercorak pua kumbu memang cantik dan selalu mendapat sambutan. Kali ni ummiross paparkan kain pasang corak pua kumbu yang terkini dipasaran. Terdapat 5 warna yang memang cun melecun, hijau turqois (KPH57), pink keunguan (KPH58), coklat kekuningan (KPH59), oren coklat (KPH60) dan purple lembut (KPH61). Kain dari material polyester berkualiti tinggi, lembut, sejuk dan tidak memeri. Sangat sesuai untuk dijadikan baju kurung, blouse, dress atau jubah dan juga kemeja. Juga boleh dipadankan dengan kain polos dengan warna senada, kalau nak yang dah siap matching pun boleh, sila lihat KPH62-KPH66 dibawah tu ye.

IMG_5956IMG_2335IMG_2307IMG_2348IMG_2249
Corak pua kumbu dan bercorak dibahagian kaki. Kepada jabatan, sekolah dan sektor korporat yang berminat untuk membuat uniform, kenalah cepat2 order ye, kalau lambat takut nanti tak cukup pula ukurannya.

 

DSC_0767DSC_1145
                                                       KPH57 - Hijau turqois

 

DSC_1197DSC_0816
                                       KPH58 – Tona pink purple

 

DSC_1083DSC_1094
                                                  KPH59 - Coklat kekuningan

 

DSC_0846DSC_1181
                                        KPH60 – Oren coklat


 

IMG_2261DSC_1104
                                                       KPH61 – purple lembut.

KPH62-KPH66 adalah padanan kain pasang corak pua kumbu diatas dengan kain polos Saluna Sildoll, kain berkualiti, dengan warna-warna yang sangat menawan dan sepadan. Kalau ada yang berkenan cepat2 order ye, sebab kain polos tu stoknya terhad.

DSC_1156DSC_0792
                                                      KPH62 – Hijau turqois

 

IMG_2331IMG_2326
                                                   KPH63 – Coklat kekuningan

 

DSC_1208DSC_1205
                                                           KPH64 –Pink keunguan

 

DSC_1189DSC_1193
                                                         KPH65 – Oren coklat

 

IMG_2274IMG_2534
                                                     KPH66 – purple lembut

 

IMG_2309IMG_2363IMG_2251
                KPH63                                              KPH65                                       KPH66

Jenis : (KPH57-KPH61) - Kain Pasang Sarawak/Batik Sarawak
Material : Japan Polyester Silk (lembut beralun)
Harga Runcit : RM89 sepasang-4m
Boleh juga dibeli mengikut ukuran yang dikehendaki.

(KPH62-KPH66) – Batik Sarawak dipadankan dengan kain polos Saluna Sildoll
Harga Runcit : RM89 sepasang-4m
Boleh juga dibeli mengikut ukuran yang dikehendaki.

Terbuka untuk jualan runcit dan borong.Kepada yang berminat sila hubungi :-
ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016 878 4960.

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan. Warna sebenar lebih gelap sedikit dan pastinya lebih cantik.

All colours are still available.

13 comments:

NzA said...

CANTIK!!!!!!! sgt2 CANTIK...rasa nk je borong semua tu ttp blm ada modal lagi ni ummi..kena tunggu kewangan stabil....hehehe....

Kasih Salina said...

menarik sekali coraknya ummi..

Kakzakie said...

Wahhh..... kakak rambang mata dibuatnya. Cantik-cantiklah.

Hanis Azla said...

sangat cantik dan mempesonakan batik sarawak ni..

Ratu Hatiku said...

Cantiknya...

Kesuma Angsana said...

cantik2 ye kain nyer

Jemarisuri said...

tak hilang dek zaman kan kain2 ni ummi...tetap cantik...^^

ummiross said...

@NzA,Kasih salina, Kakzakie,Hanis Azla,Ratu hatiku, Kesuma Angsana, Jemarisuri;

Terima kasih semua..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la coraknya

nea lopah said...

salam perkenalan n folow sini juga. semuanye cntik2 kak. nnti nak sy sms akak yer.

ummiross said...

@Wanie; Terima kasi Wanie.

@nea lopah;

Salam perkenalan juga nea lopah, terima kasih folo ummi, nanti ummi singgah blog nea pula ye.
Ok, boleh nanti sms lah ye, kain2 ni pun dah tak banyak yang tinggal.

Catherine Estherina said...

macam mana nak order sis??

ummiross said...

@Catherine: yg ni dah takde stok dear.