Wednesday, January 2, 2013

SEMALAM

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Entry terlewat kerana kesibukan.

Semalam orang sambut tahun baru, ummiross sambut umur baru. Umur baru pada angka sahaja, hakikatnya diri semakin berusia. Untung juga ummiross ye, setiap kali birthday, siap ada persembahan bunga api lagi, hehhe..buat-buat perasan orang meraikan kita.

DSC_0430

Perasan-perasan juga, cukuplah sekadar diraikan orang-orang tersayang. Makan-makan di Secret Recipe. Kali ni cukup kami berempat. Kek Creme Brulee Cheese ni, sedap bangat..!!, lemak berkrim je, tapi tak manis tau, tu yang best!.

DSC_0434

Tak boleh makan banyak-banyak, muak. Tapi seriously, memang sedap!

 

DSC_0447

Kek ni kami tapau, balik makan kat rumah. Makan kat SR ni sudah sangat kekenyangan.

 

IMG_5650

Sphagetti Meat Ball. Meat ball yang garing dan rangup diluarnya, memang favourite ummiross.

 

IMG_5654

Chicken Cordon Bleu..cheese yang menggoda selera, pilihan Mr Hubby.

 

IMG_5651

Thai Seafood Sphagetti, pilihan si abang. Pun sodap !

 

IMG_5652

Grilled Mushroom Chicken, pilihan si bongsu. Sedap juga. Tepuk dada tanya selera.

 

IMG_5644IMG_5645IMG_5647IMG_5642

Minuman pilihan,Frosted Orange, Milkshake Vanilla, Iced Lemon Tea dan Fruit Punch.

Syukur kepada Allah atas nikmat yang dipinjamkan. ‘Semalam’ yang ditinggalkan sudah terlalu jauh ke belakang. Sedangkan langkah ke hadapan semakin singkat. Ummiross hanya ingin memperbaiki diri. Menjadi insan yang lebih baik disisiNya dari hari ke hari. Yang paling didambakan..adalah redhaNya.

41 comments:

Muhammad Syahmi said...

Happy birthday buat ummiross.

Beruntung sambut birthday ada bunga api. ^_^

NzA said...

Selamat Ulang Tahun Ummi...Nza doakan agar ummi sentiasa dibawah prlindungan n kasih syg Allah setiap masa...
Ya Allah, laparnya tgk mknan yg amat2 mengancam nie........glurrrppppp!!!!

Amie said...

Happy belated borthday Ummi cayangggg.... wah !!! 2012 ditinggalkan dengan perkara-perkara baik, mudah-mudahan 2013 dimulai dengan perkara yang lebih baik. Moga Ummi tambah ceria, sihat dan sentiasa bersemangat!

Wak Gelas™ said...

ehpi besday ummi dan slmt tahun baru 2013 jugakk.. ahHKs

❤Kamsiah❤ said...

hepi belated besday Ummi..semoga usia diberkati...sentiasa beroleh kesihatan yg baik..

Acik Erna said...

assalam ummiross..selamat menyambut tahun baru dan umur baru..

Hanis Azla said...

Salam ummi..

Alhamdulillah.. Selamat hari jadi ummi.. semoga ummir terus diberikan kesihatan yang baik, rezeki yng murah dan keberkatan umur.. wah.. mmg best tu bila ada bunga api setiap kali sambut birthday kan he..he.. tapi makan2 satu family tetap tak boleh tanding dengan kemeriahan acara bunga api tu kan.. menu2 kat SR mmg best2.. kek dia lagilah best..

Mimie said...

happy birthday kak

KhaiRin : anies said...

HAPPY BELATED UMMI!!

ibuintan said...

slamat hari lahir Ummie... tahniah

tahun baru umur pun baru... samalah kita, dulu ummie sehari je


moga redha Allah sentiasa mengiringi perjalanan kita yg semakin singkat

ummiross said...

@Syahmi;

Hehhe...tumpang meriah sambutan tahun baru je Syahmi. Terima kasih ye.

ummiross said...

@NzA;

Amin2x, terima kasih NzA atas doa2.

Hehe..kita ni memang suka bab2 makan ni kan NzA.

ummiross said...

@Amie;

Terima kasih Amie..Amin2x. InsyaAllah berkat doa Amie, moga 2013 dipenuhi dengan perkara baik2 belaka. Tq dear..!

ummiross said...

@Wak Gelas™;

Thank you Wak, happy New year juga ye.

ummiross said...

@❤Kamsiah❤;

Terima kasih Kam atas ucapan dan doa. Moga kita sama2 diberi kesihatan yang baik, amin2x.

ummiross said...

@Acik Erna;

Waalaikumussalam Acik Erna..

Lama Acik menghilang, rindu!. Terima kasih. Selamat tahun baru jua Acik.

ps;Acik..kenapa ummi tak dapat masuk blog Acik ek?Tak dapat nak baca n3 dan komen, huhuhu..

ummiross said...

@Hanis Azla;

Terima kasih Hanis..Amin2x, moga Allah makbulkan doa2 Hanis, ummi pun doakan hanis juga.
Betul tu, meriahnya bila dapat berkumpul sekeluarga. Happy new year..

ummiross said...

@Mimie;

Terima kasih Mimie, happy new year.

ummiross said...

@KhaiRin : anies;

Anies..!!!! kemana menghilang, lamanya tak nampak jejak, rindu bangat. seronok nampak jejak kasih anies kembali.

Terima kasih dan happy new year.

ummiross said...

@ibuintan;

Hehe..kita lahir awal tahun, cepat je bertambah umur kan, masuk je tahun baru, terus je umur baru.

Ye lah sama2 kita doa kan, agar umur yang berbaki penuh dengan redhanya.

Terima kasih ye.

kak ina kl said...

laaaa maaflah terlambat nak wish

selamat ulangtahun kelahiran ummi..semuga ummi berbahagia bersama suami dan anak-anak tercinta. Semuga di berikan limpahan rezeki dan di beri kesihatan yang baik

Kesuma Angsana said...

epy birthday & epy new year juga ye!

Tihara said...

seronoknya celeb kat tempat exclusive ni..happy birthday kak..saya pun rasa nak celeb birthday abah kat sini one day..x penah lg bawak abah ke sini..insha Allah :)

MumMe said...

sorry terlambat wish ummiross...Happy Belated Birthday Ummiross...mumme pun menunggu2 hari ni...hiks...

MulutPayau said...

Selamat hari lahir ummi .maaf lambat datang sini....semoga ummi sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki....

suri solehah said...

Hepi belated birthday umi...

Nor Salmi said...

Happy belated birthday Ummi. Maaf terlambat ke sini. Moga hidup Ummi sentiasa dalam redha-Nya..

ummiross said...

@kak ina kl;

Alhamdulillah. Amin2x, terima kasih kak ina atas doa.

ummiross said...

@ Kesuma Angsana;

Terima kasih KA. Happy new year juga buat KA.

ummiross said...

@ Tihara;

Terima kasih Tihara sudi singgah dan meninggakan komen. Tentu 'abah' Tihara suka, menu kat sini sedap2 semuanya.

ummiross said...

@MumMe;

Terima kasih MumMe atas wish.

MumMe punya birthday bile ek? MumMe masih muda belia lagi, hehe..

ummiross said...

@MulutPayau;

Terima kasih MP atas wish dan doa.
Amin2x..

ummiross said...

@Nor Salmi;

Terima kasih Mie atas wish dan doa. Amin2x.

ummiross said...

@suri solehah;

Terima kasih suri solehah. Salam kenal juga..

Syida said...

happy belated birthday ummi!

Kasih Salina said...

salam ummi..happy birthday..semoga panjang umur dan murah rezeki sentiasa..sedap Chicken Cordon Bleun tu..

ummiross said...

@Syida;

Terima kasih Syida.

ummiross said...

@Kasih Salina;

Wassalam Salina...

Amin2x, terima kasih. Hehe..memang sodap tu bagi yang suka cheese tapi ummi suka sphagetti meat ball tu lagi, sedap!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

happy belated besday ummi

ummiross said...

@ Wanieys a.k.a IbuQalief;

Terima kasih Wanie.

CeqGu said...

terlewat sudah,tapi tetap nak wish happy belated birthday ummiross....sedapnya la tgk makanan2tu