Thursday, November 22, 2012

RATNA DEWI GOLD STOK TERBARU 1

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Kain Ratna Dewi ni ramai peminatnya. Disamping kain yang bermutu, warna dan corak bunganya sangat menawan hati. Kemasan emasnya tahan lasak dan tidak melekat ditangan, tapi kalau basuh tu janganlah ditenyeh kuat-kuat, cuma bilas sekali lalu je. Macam penjagaan sutera, kalau tak kotor tak perlulah di basuh terlalu kerap.

Tak sangka pula kain ni menjadi sangat ekslusif di sesetengah butik. Baru-baru ni ummiross ada terjumpa satu butik disatu shopping complex di KL dimana kain ni dijual dengan harga RM80 sehelai.  Teringat semasa ummiross di Sarawak dulu, ada juga customer ummiross bagitau yang rakannya pernah membeli kain ni dengan harga RM60 sehelai. Jadi kalau berkenan cepat-cepatlah order dengan harga yang sangat berpatutan dari Salamborneo. Bagi yang ingin berniaga pula, ada potongan istimewa dengan pembelian minima 10 helai sahaja. Lagi banyak anda order lagi murah harga. Stok terhad, jangan lambat-lambat!!!

SET 1

IMG_4961IMG_4966
                                                                            RD188

 

IMG_1736IMG_1858
                                                                                 RD189

 

IMG_171920121121_013232
                                                                                  RD190

 

IMG_1742IMG_1863
                                                                                  RD191

 

IMG_1713IMG_1832
                                                                                  RD192

 

IMG_1727IMG_1855
                                                                       RD193

 

IMG_1708IMG_1849
                                                                               RD194

 

IMG_1700IMG_1830
                                                                                 RD195

 

SET 2

IMG_1751IMG_4985
                                                             RD196-coklat gelap.

 

IMG_1783IMG_4994
                                                                           RD197-hitam

 

IMG_1785IMG_1879
                                                                                   RD198

 

IMG_181320121121_185631
                                                                                 RD199

 

IMG_176620121121_184515
                                                                    RD200

 

IMG_1803IMG_5022
                                                                                 RD201

 

IMG_1799IMG_1877
                                                                                RD202

                    

IMG_177220121121_183758
                 RD203-warna sebenar lebih gelap sedikit, hijau yang cantik!

Deskripsi
Jenis Kain : Cotton dengan corak bunga gold line
Ukuran : 2m (approximately)belum berjahit
Harga : RM28
Saranan : Sesuai dibuat sarung, baju, kain potongan moden yang dipadankan dengan kurung,blouse dll. Buat sepasang pun cantik.

WARNA GAMBAR MUNGKIN SEDIKIT BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA SECARA KECIL-KECILAN.

Sesiapa yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau ‘sms sahaja’ ke 016-8784 960

19 comments:

MulutPayau said...

cantiknya kain2 tu ummi....

Acik Erna said...

ummi RD 198 dan RD 193..nanti acik sms ye..camana nak buat bayaran

MumMe said...

semua cantik2,ummiross...

NzA said...

cantik2nya ummi trutama yg warna kuning tu......kainya sama tak dgn batik srw tu ummi????

ummiross said...

@MulutPayau;

Terima kasih MP, kain ni memang cantik MP tapi stok payah betul nak dapat.

ummiross said...

@Acik Erna;

Ok2 Acik, pilihan yang tepat, cantik sangat kaler tu, ada 3-4 pcs je each colour. Ok ummi simpankan untuk Acik, nanti sms ye, nombor tfn ada kat bawah entry ni.

ummiross said...

@MumMe;

Thank you MumMe, ummi pun rambang mata ni, kaler dan bunganya sangat cantik MumMe.

Aziela said...

Alamak Ummi...cantiknya. Tapi saya nie saiz jumbo. Macam tak muat jer 2m tu. Kalau beli 4m, takut terlebih2 pula, tapi nak buat sepasang 4m memang tak cukup juga sebab kain nie ada kaki. Alahai...

ummiross said...

@NzA;

Olala!!, memang cantik amat ni NzA,stok pun terhad, 3-4 helai untuk setiap design. Kain tak sama kod BS, yang ni cotton lebihkurang macam batik jawa,mula nampak keras skit je sebab depa letak kanji, lepas basuh lembut je.

izan mama mia said...

cantik..sangat

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la ummi corak2 kain tuh

Amie said...

Warna kain2 tu kali ini nampak menyerlah... cantik menawanlah Ummi..

Kasih Salina said...

salam ummi..cantik yg color merah hitam yg 1st tu..

PinkUmmi said...

cantik cantik kain yg akak jual nih...

NM02 said...

syantek ar

Jemari_Suri said...

cantik la ummi...yg aritu pun blm jahit lagi...hihi

ummiross said...

@izan mama mia, Wanieys a.k.a IbuQalief, Amie, Kasih Salina, PinkUmmi, NM02, Jemari_Suri;

Terima kasih semua. Ada lagi ni, ummi tengah sibuk ambil gambar, penat!!!

محمد رازيق said...

wah. promosi menarik ni kak. nant saya try tunjuk ngan mak n kakak ipar saya.

ummiross said...

@محمد رازيق

Hehe..tq Ajik, kain ni cantik sangat Ajik, tentu mereka suka.