Thursday, November 22, 2012

HADIAH UNTUK AYAH

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Dua malam lepas,anak-anak ajak pergi ke Plaza Metro, Kajang. Kata mereka ada promosi telefon. Bila sampai anak belek-belek, ayah pun belek-belek, ummiross senyum-senyum je. Anak-anak tanya, ayah nak yang mana, yang kecik atau yang besar. Anak-anak beli telefon baru untuk ayah. Smartphone Samsung Galaxy Note II. Ayah terkedu. Ayah terharu. Ummiross masih senyum-senyum, sebab ummiross dah tau, mereka dah berpakat untuk suprise kan ayah. Terima kasih anak-anak, menggembirakan ayah-ibu.

Mr hubby  ku masih terkial-kial dengan telefon baru…hik!

ps; Selamat berpuasa, 9 & 10 Muharram.

38 comments:

puanbee said...

ayah suami umie ke atuk ? hehe

Kasih Salina said...

salam ummi..alhamdulilah, syukur anak2 umi mengenang jasa ibu & ayahnya..memang ibu ayah tak minta balasan kan tapi itulah tangungjawab anak2 pula mengembirakan hati ibu ayah walaupun murah atau mahal pemberiannya.

mesti anak2 umi cemerlang kan..nak tahu juga apa rahsia kejayaan umi dalam mendidik anak2 tersayang.

ummiross said...

@puanbee..

Hehe...suami ummi bee, anak2 suprisekan dia.

ummiross said...

@Kasih Salina;

Wassalam Salina..

Alhamdulillah, sejak bekerja ada je yang nak dibeli untuk ummi dan suami, mereka duduk sekali dengan kami, duit tak kemana,lagipun belum ada tanggungan lagi, jadi adalah duit lebih sikit2.
Betul tu Salina, sbg ibu bapa,memang kita tak harapkan apa2 balasan, kejayaan mereka pun sudah cukup bermakna buat kita kan.Tentu kita mahu mereka berjaya dunia dan akhirat, berbuat baik dan rajin bersedekah, jangan loket, memberi tidak mengurangkan rezeki.Sama2 kita doakan yang terbaik untuk anak2 kita ye..

Nor Salmi said...

Alhamdulillah.. Beruntung ummi dan suami anak2 mengenang jasa.

ibuintan said...

alhamdulillah.. dah merasa hadiah hasil pendapatan anak, moga anak2 ummie terus dilimpahi rezeki

Aziela said...

Alhamdulillah...seronoknya.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah ummi...anak2 ummi tahu mengenang jasa :-)

Amie said...

Seronokkan kalau orang buat surprise... lagilah kalau anak2 buat kata ayahnya macam anak-anak Ummi!

PinkUmmi said...

salam kak ummi

sy pun teringin nak beli note 2 nih...
mesti suami akak terharu giler2 kan kan.....

Jemari_Suri said...

bestnye....kalau js hurmmm tak terkata rasanya...^^

Kesuma Angsana said...

seronok & sejuk hati ada anak2 mcm ni

Kakzakie said...

Alhamdulillah... syukur ke hadrat Allah. Kakak terharu sama. Anak-anak yg amat mengerti. Harap anak kakak boleh begini juga.

Hanis Azla said...

Salam ummi...

Alhamdullillah.. untungnya ayah ada anak2 sebaik itu.. tentunya hasil didikan yang baik dari ibu dan ayahnya juga.. seronoknya membaca entry ni.. bagus sangat anak2 ummi tu.. harap2 anak2 saya dapat jadi sebaik anak2 ummmi, insyaAllah.. terpandang2 senyuman manis ummi ketika membaca entry ni..

Syida said...

so sweet.
i never had the chance to buy anything for my dad, ummi.

ummiross said...

@Nor Salmi;

Alhamdulillah. Sama2 kita mendoakan anak2 kita ye Mi.

ummiross said...

@ibuintan;

Alhamdulillah.
Hehe..dah maakin tua kami ni ibuintan.

ummiross said...

@Aziela;

Alhamdulillah. Ye lah, senyum sampai telinga Mrhubby ummi hihi..

ummiross said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief;

Alhamdulillah. Mereka belum ada tanggungan, jadi dapatlah belanja mak ayah sikit2, hihi..

ummiross said...

@Amie;

Hehe..ye lah Amie, seronok tengok suami gembira.

ummiross said...

@PinkUmmi;

Wassalam PU...

Oh ye ke, nampak best sangat PU note 2 ni.
Betul tu PU, memang terharu suami ummi, bergenang juga airmatanya, tak sangka agaknya..

ummiross said...

@Jemari_Suri;

Hehe..yelah JS, suami ummi pun terkedu juga seketika, pandai budak2 ni buat suprise,hik!

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

InsyaAllah, sama2 kita mendoakan anak kita ye KA.

ummiross said...

@Kakzakie;

Alhamdulillah. InsyaAllah Kakzakie, ummi yakin anak2 Kakzakie pun akan membesar menjadi anak yang baik dan soleh serta solehah.

ummiross said...

@Hanis Azla;

Wassalam Hanis..

Alhamdulillah. InsyaAllah, ummi yakin anak2 Hanis pun baik sangat, akan membesar sebagai anak soleh dan solehah dengan bimbingan Hanis dan suami.
Hehe..ummi pulak terpandang2 senyuman Hanis yang semanis Nora Danish tu.

ummiross said...

@Syida;

Ooh ye ke Syida, takpe Syida, insyaAllah doa anak tak pernah terputus, doa banyak2 untuknya.

khairul said...

best nya anak2 sponsor hp...

shaiful zaidi said...

salam umi...tahniah buat suami. saya x sempat Note 2 keluar dah capai S3. kalau tidak boleh amik Note 2.

izan mama mia said...

Umiross dah ada anak dewasa ker...tahniah ada anak yg baik camtuu

MumMe said...

pandai anak2 ummiross menggembirakan ibuayah---one happy family---

NzA said...

anak penyejuk hati ayah dan ummi..bertuahnya ummi dan en ayah...syukur alhamdulillah, dh nampak sikap tanggungjawab dan menghargai org tersayang...syabas ummi n suami.....

ummiross said...

@khairul;

Hehe, sekali-sekala khairul, senyum memanjang ayahnya.

ummiross said...

@shaiful zaidi;

Wassalam shaiful..

S3 pun best juga Shaiful, lebih kurang je fungsi dia, cuma note 2 ada pen je kot..

ummiross said...

@izan mama mia;

Hehe..izan, ummi anak dua je izan, kadua2 dah dewasa.

ummiross said...

@MumMe;

Thank you MumMe...
Ummi terbayangkan Nuha dan Danish ni, dengan MumMe dan hubby-juga one happy family.

ummiross said...

@NzA;

Terima kasih NzA.Alhamdulillah. Moga hidup kita dan anak2 sentiasa subur dengan kasih sayang, sama2 kita berdoa ye.

kak ina kl said...

salam ummi

wah untunglah hb kamu..mesti dia terperanjat bila anak-anak buat surprise..nanti kita jumpa lagi yer..insyallah

ummiross said...

@kak ina kl;

Wassalam kak ina...

hehe..terperanjat campur terharu tu kak ina, memang dia tak sangka.
InsyaAllah kak ina, kalau datang Bangi roger2lah ye.