Tuesday, November 27, 2012

25th ANNIVERSARY

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Alhamdulillah, semalam 26hb.11,2012, anniversary ummiross & Mr hubby yang ke 25. Doakan kami terus mengecap bahagia, bercinta dan berkasih sayang hingga ke syurga…

Keluar makan-makan satu famili kat  The Manhattan Fish Market kat Alamanda je.

IMG_5226
Aksi berapi, semangat nak makan pun berapi-api-Manhattan Flaming Seafood Platter.

20121126_205353
Kita bakor aje, semua dah mencair dan meleleh..

 

20121126_20540520121126_205434
Fiery cherry Snapper with Mussels dan Mediterranean Baked Fish pilihan anak bongsu dan Mr Hubby.

 

IMG_5256IMG_5231
Scallops Fish Chicken dan Grilled Glory Dory- pilihan bujang sulung dan ummiross.

 

IMG_5225IMG_5257
Sweet Alabama dan Chocolate Milkshake..

Sudahnya memang kekenyangan yang amat. Alhamdulillah..

Hadiah anniversary? InsyaAllah pertengahan tahun depan, tahun ni dah takde cuti kata Mr Hubby, sebab dah cuti pergi umrah hari tu agak lama. Harap-harap dapat jelajah Europe, insyaAllah, sempena Jubli Perak, hehe angan tak sudah, dah tua2 ni kena relaxkan minda, walk2 eat air, kan Mr hubby laling, hikhik!!

Senarai harga sebagai panduan, sila klik kat The Manhattan Fish Market.

54 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

selamat ulang tahun perkahwinan

moga Ummi sekeluarga dalam perlindungan Allah senantiasa serta bahagia hingga ke Syurga...amin

❤Kamsiah❤ said...

tahniah...tahniah...semoga jodoh hingga ke hujung usia...:)

Salami Simon said...

Tahniah Ummiross & hubby... sambutan Jubli Perak ni... sayang Ummi ketat2! mudah-mudahan bahagia menjadi milik Ummi & hubby serta anak-anak tersayang!

inazamri said...

tahniah n hepi anniversary ummi.Semoga kasih sayang terus kekal selamanya.sedap2 tgk makanan tu.

MulutPayau said...

Tahniah ummi, selamat mnymbut u/tahun prkhwinan..semoga kebahagiaan yg dikecapi berkekalan hngga keakhirnya....

Kasih Salina said...

assalamualaikum ummi..sedapnya makanan tu..nak cikitt..hihi..semoga kekal bahagia hingga akhir hayat & dirahmati oleh-Nya..

NzA said...

TAHNIAH3X....semoga terus kekal bahagia hingga ke syurga...aminn...

Masa BW kt blog ummi dh tgh mlm...br tiba dr Kluag..trpandang lak mnan yg lazat2 tu semua...tiba2 prut berkeroncong....huhuhu......

wow, siri jelajah e eropah...bestnya...moga impian ummi menjadi kenyataan......InsyaAllah....

Marya Yusof said...

As salam wbt,

Tahniah! Happy Anniversary!

Tak pernah makan kat Manhattan Fish ni dah dok tmpt lain tgk lak gambar2 ni terus teringin.... Salam perkenalan :))

Acik Erna said...

Assalamualaikum ummiross..Tahniah dan selamat ulangtahun perkahwenan semoga terus bahagia selamanya

Kakzakie said...

Tahniah dari kakak. Wah... dah jublee perak dah. Dah matang sangat bab rumah-tangga pastinya. Alhamdulillah moga terus bahagia dan dalam limpahan rahmat Allah.

Makanan semuanya menggoda mata kakak:)

ummiross said...

@Atuk;

Waalaikumussalam Atuk

Terima kasih Atuk. Amin..amin..!!

ummiross said...

@ ❤Kamsiah❤ ;

Terima kasih Kam..Amin..amin..!!

ummiross said...

@Salami Simon;

Terima kasih Amie. Hehhe, saynag ketat2, jangan lepas2 ye, hik!. Amin.amin..

ummiross said...

@inazamri;

Terima kasih ina. Amin..amin..!.
Hehe.. sedap sampai tersangat kenyang pulak ina.

ummiross said...

@MulutPayau;

Terima kasih MP. amin..amin..!

ummiross said...

@Kasih Salina;

Waalaikumussalam Salina. Hehe..jemputlah makan, semuanya sodap tu!.
Terima kasih atas doa, amin..amin..!

ummiross said...

@NzA;

Terima kasih3x, NzA, amin..amin..!!!

Hehe..malam2 kalau lambat tido memang cepat je berkeroncong perut ni. Takziah NzA atas pemergian biras Mama NzA tu, Al Fatihah.

Hehehe, angan tak sudah, tapi kena juga berangan kan NzA!

ummiross said...

@Marya Yusof;

Waalaikumussalam Marya, terima kasih2x.

Ummi pun jarang makan kat The Manhattan Fish Market ni,harga olala!!!, sekali sekala bolehlah.

Salam kenal juga,tq singgah blog ummi.

ummiross said...

@ Acik Erna;

Waalaikumussalam acik...

Terima kasih2x. amin..amin..!!

ummiross said...

@ Kakzakie ;

Terima kasih Kakzakie.
Hehhee, dah tua kami ni Kakzakie, 25 tahun tapi rasa macam baru sekejap je,terima kasih ye atas doa, amin2x.

Hehe..sedap jugalah Kakzakie makanan kat TMFM ni,sekali sekala bolehlah, harganya olala!!!

AMIIZAA said...

salams ummi

happy aniversary yg ke2, semoga berbahagia kekal abadi kesyurga.

salam peluk cium muahh muahhh...:)

Kesuma Angsana said...

moga kekal bahagia hingga kesyurga ye tahniah!

Kazman / Sue said...

fuuhh yooooo.... bestnyerrrr....

Nor Salmi said...

Selamat ulang tahun perkahwinan, Ummi.Moga Ummi & suami kekal bahagia hingga ke Syurga..

MaMa Rey said...

selamat ulangtahun yg ke 25..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat

MumMe said...

Tahniah ummiross...semoga bahagia dan gembira sokmo... :)

shaiful zaidi said...

sedapnya makanan...Selamat ulangtahun buat umi Dan hubby.

ummiross said...

@AMIIZAA;

Wassalam AMIIZAA...

Terima kasih Amiizaa, yang ke 25 tu Ammizaa, dah tua ummi ni hikhik!!!Amin..amin..

Ammizaa, dari blog mana ek?, ummi tak dapat cari link.
Anyway,salam peluk cium juga dari ummi, muah,muah!!!

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

Terima kasih KA, amin,amin..

ummiross said...

@Kazman / Sue;

Hehe..pergh!!, sedapnya..

ummiross said...

@Nor Salmi;

Terima kasih Mi..
Amin..amin...

ummiross said...

@MaMa Rey;

Terima kasih MaMa Rey, amin,amin..

Salam kenal ye.

ummiross said...

@MumMe;

Terima kasih MumMe, MumMe pun baru anniversary kan.Doa yang sama untuk MumMe juga, amin..amin..

ummiross said...

@shaiful zaidi;

Hehe..jemputlah makan, hik!.

Terima kasih shaiful zaidi, amin..amin..

L said...

waaa. seronoknye akak.. semoga bhgia ye till jannah.. =0 tak sabar nk kawen sero..

Jom singgah baca sebentar.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah & happy anniversary ummi..wani doakan semoga ikatan perkahwinan ummi dan suami berkekalan hingga ke syurga...In Shaa Allah

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. Tahniah buat ummi dan suami.. InsyaAllah, semoga terus bersama dan berkasih sayang hingga ke syurga.. dah 25 tahun tapi masih sangat sweet keduanya bila bersama.. a loving couple yang patut menjadi contoh untuk saya dan en.asben.. wah.. bestnya celebrate di manhattan fish market.. terus rasa terliur2 tgk menu2 tu.. sedapnya.. p/s semoga hajat nak walk2 eat air tu tercapai hendaknya.. saya pulak yang rasa teruja.. he..he..

ummiross said...

@Hanis Azla;

Terima kasih2x Hanis. Amin, amin..moga Allah makbulkan.
Hehe..pasangan lama Hanis, sweet & sour semua ada, hehehe macam ikan sweet sour juga,banyak rasa tapi tetap sedap kan, hik!!

Nanti kita ajak Liza dating kat Alamanda ye..
Doa2kan Hanis, berangan tak sudah ummi ni, harap ada rezeki insyaAllah.

kak ina kl said...

salam ummi

Tahniah..bukan senang nak mengharung onak dan duri kehidupan rumahtangga selama 25 tahun kan..

Akak pun dah pernah gi makan benda ni..tapi x lalu sgtlah pulak..restoran paparich tu gak yang sodap..

Zuraidah Butang said...

sedapnyee..hehe.trus sy ajak kawan sy pg kat alamanda nye..hehe

محمد رازيق said...

selamat ulangtahun perkahwinan kak. moga bahagia berkekalan. amin

ummiross said...

@L;

Terima kasih L, amin..!
Hehe..cepat2lah kawin L, makan nasi minyak jangan lupa jemput ummi.

InsyaAllah nanti ummi singgah blog L ye.

ummiross said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief;

Terima kasih Wani, amin2x, insyaAllah.

ummiross said...

@ kak ina kl;

Wassalam kak ina..

Betul tu kak ina, 25 tahun tempoh yang panjang, susah senang bersama.
Hehehe, betul kak ina, kita makan kat Paparich hari tu lagi best!!

ummiross said...

@Zuraidah Butang;

Hehe..ye ke, cepatnya,harap enjoy..

ummiross said...

@محمد رازيق;

Terima kasih Ajik, amin2, insyaAllah.

Kasih Salina said...

bln jun aritu 1st time saya ke alamanda tapi tak tau plak ada tmpat mkn camni..kalo tak boleh cuba ye..jalan main redah jer & takde sape yg temankan kami..dgn ank2 plak buat perangai jadinya takde apa sangat la yg kami blh tgk2..

Mimie said...

selamat ulang tahun perkahwinan kak

sedap2 mknan....meleleh air liur sy tgk

ROZILA said...

Salam ummi,

Masih belum terlambat utk ucapkan happy anniversary yg ke 25.
Semuga ummi dan keluarga dlm lindungan Allah,serta bahagia hingga ke akhir hayat.

Amin....

Aishah Jahirah said...

tahniah...selamat ulang tahun perkahwinan.semoga kekal bahagia selamanya dan sentisa dlam lindunganNya.insyaAllah.Amin

Jemari_Suri said...

hepi belated aniversary ummi...moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...insyaallah

ummiross said...

@Kasih Salina,Mimie,ROZILA,Aishah Jahirah,Jemari_Suri;

Terima kasih semua ye atas ucapan dan doa, moga Allah membalasnya dengan kebaikan jua.

RedRose said...

MFM ni favorite aeting place my hubby. huhuhuhu. anyway...happy anniversary to you

ummiross said...

@RedRose;

Salam kenal RedRose..
Oh ye ke, best juga kan.

Terima kasih banyak2..