Monday, November 19, 2012

MERASA JUGA DURIAN CREPE YANG BEST

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Hari-hari tengok durian crepe kat fb. Terliur ada, tergoda pun ada. Akhirnya dapat juga merasa bila kedai bergerak rakan fb, Cikmin Macaron datang ke Bangi.

IMG_4928
Patulah digemari ramai, memang sedap sangat!. Mulanya ummiross order 4 packs je, setiap pack ada 4pcs, bila sampai rumah, terus ngap - بسم الله الرحمن الرحيم, nyum,nyum sedap bangat!, terus telefon cikmin yang masih kat Bangi, kot-kot ada lebih, nak tambah order lagi, sayangnya dah takde lagi. InsyaAllah lain kali ummi order banyak lagi ye cikmin.

Ni pulak Kek Pecan Butterscoth, juga order dengan cikmin pada hari yang sama. Tengok tu, meleleh karamel dia, tengok karamel ni kat fb, meleleh air liur kita.

IMG_4934b
Terima kasih Cikmin, untuk durian crepe dan kek yang sedap ni, lain kali datang lagi ye. Kalau ada yang berminat nak merasa durian crepe yang best, add je Cikmin Macaron kat fb, nanti bolehlah order bila ada kedai bergerak lagi.

Kepada customer ummiross yang selalu beli borong atau runcit, kain Ratna Dewi stok terbaru dah sampai. Nanti ummiross ambik gambar dulu ye. Ada banyak corak, cantik-cantik semuanya, ummiross akan publish secara berperingkat nanti.

IMG_4944a

PS;Beberapa hari ini, dalam hati tiada taman, ada duka, sebak dan airmata. Sangat marah dengan kekejaman Israel. Sangat belas kasihan terhadap mangsa keganasan di Gaza. Jangan lupa titipkan doa buat saudara kita di Palestine: SAVE GAZA

46 comments:

Hanis Azla said...

Salam ummi..

telan liur tgk crepe dgn kek tu.. saya pun baru minggu lepas pertama kali merasa crepe tu he..he..

sangat sedih dgn apa yg terjadi di Palestin.. semoga Allah sentiasa melindungi mereka hendaknya..

kak ina kl said...

salam ziarah

wah tgk pun dah sedap..syok kan makan durian crepe ni

Acik Erna said...

salam ummi..acik pun belum merasa.teringin jugak nak order durian creepe ni>kain warna kuning dan pink simpan ye..acik book awal2 confirm..ye..sebelum sold out..he he

Amie said...

Assalamualaikum Ummi,
sedap ye CD tu... kalau banyak durian mahu juga Amie cuba buat, tapi di sini tak adalah pulak musimnya!

ummiross said...

@Hanis Azla;

Wassalam Hanis...

Hehe..ummi pun masih telan liur tengok gambar ni, tak puas lagi makan. Samalah kita, ni cerita minggu lepas gak ni, baru sempat tulis, hik!.

Yelah Hanis, sama2lah kita berdoa untuk mereka ye.

ummiross said...

@kak ina kl;

Kak ina..hari tu tengok kat blog kak ina pun terliur juga. Bestlah kak ina ni, dah buat dc sendiri.

ummiross said...

@Acik Erna;

Wassalam Acik..

Yelah Acik, hari2 tengok kat fb or blog, memang teringin nak merasa,dan memang sedap rupanya, ummi suka.
Hehe..ok2 Acik, ummi simpankan untuk Acik ye.

ummiross said...

@Amie;

Waalaikumussalam Amie...

Amie, kalau ada durian nanti cubalah buat, nanti share recipe ye.

Musim buah kita tak sama kan, teringat masa duk Kuching dulu, bila kawan2 kat Semenanjung bercerita pasal musim durian, teringinnya nak makan. Tahun ni, kejap2 singgah tepi jalan beli durian, peminat durian ummi ni, hik!

Ummi Imtiyaz said...

Salam Ummi, selain daripada FB ada tak cara lain nak contact kawan Ummi tu? Saya dok di Bangi ni...TK Ummi

ummiross said...

@Ummi Imtiyaz;

Wassalam Ummi Imtiyaz...

Ummi ada nombor telefon cikmin, kalau nak, bagi email Ummi Imtiyaz ye,nanti ummi akan email nombor telefon tu. Atau boleh juga email cikmin terus:
cmmacarons@yahoo.com

Sama2 kasih.

PinkUmmi said...

sedapnye durian crepe

Jemari_Suri said...

xpernah lg mkn....sedap ekk ummi..rasa durian ke?...

**moga palestin sentiasa dibawah lindungan Ilahi....

ummiross said...

@PinkUmmi;

Hehe..PU, sedap bangat!!

izan mama mia said...

alahai crepe durian lagi..sana sini dok tunjuk tau...terliur sungguh rasanya...huu

Kesuma Angsana said...

hehe nmpk sedap but KA x mkn doyan !

Kakzakie said...

Durian crepe tu kakak tak kisah sangat tapi yg kek tu betul-betul menggoda kakak. Sedapnya...

❤Kamsiah❤ said...

durian crepe tu mmg sangat2 mengoda...

Aziela said...

As Salam Ummi. Saya memang beremosi sangat dengan kekejaman Israel nie... Bila anak saya tanya kenapa, berkobar2 saya mengutuk.

lyza said...

Salam perkenalan

Kek tu sangat sangat mabeles...

NzA said...

tadi pn nza order durian crepe ni..anak2 kata sedap ttp nza xsuka durian so xbrapa layan.....

ibuintan said...

akak pun macam kakzakie...paling terliur dengan kek tu, menggoda sungguh

ummiross said...

@izan mama mia;

Yelah izan, sebab tengok sana sini tu ummi pun jadi teruja nak order juga.

ummiross said...

@Jemari_Suri;

Sedap JS, kalau orang suka durian dan cream, tentu akan suka dc ni, lemak krim berganding dengan rasa durian, best!
Sama2 kita berdoa untuk Palestin.

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

Hehe..takpe KA, sekarang ni macam2 crepe pulak ada, nanti bolehlah KA cuba crepe strawberry ke, coklat ke..
Ummi ni suka durian..

ummiross said...

@Kakzakie;

Oh kek tu yang Kakzakie tergoda ye, sedap tu Kakzakie, ummi pun masa tengok kat fb tu,tak sabar2 nak order rasanya, hehe..tapi makan sikit2, kek tu masih ada lagi, mai lah makan sekali Kakzakie, hehe..

ummiross said...

@❤Kamsiah❤;

Kam, kalu duduk dekat boleh dah ajak rasa sekali ni durian crepe ni..

ummiross said...

@Aziela;

Wassalam Aziela..

Memang patut kita beremosi kan Aziela, serangan kali memang terlalu kejam rasanya, Israel macam nak hapuskan terus rakyat Palestin dari bumi Gaza.

ummiross said...

@lyza;

Salam perkenalan juga lyza, terima kasih sudi singgah blog ummi, nanti ummi ziarah lyza pula ye.

Hehe..ramai yang tergoda dengan kek ni.

ummiross said...

@NzA;

NzA..ummi bolehlah gang dengan anak2 NzA, sebab memang ummi suka dengan durian, hehe..

ummiross said...

@ibuintan;

Ibuintan, kek tu yang tang karamel yang meleleh tu yang tahan tu,first time tengok kat fb cikmin terus je nak order, terliur. Ada lagi ni ibuintan, jom makan sekali denagn ummi..hehe.

MulutPayau said...

Assalamualaikum ummi...

terliur tgk crepe durian tu..tak marasa lagi ni..teringin betul nak makan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ummi pn suka durian crepe yer...ramai yg dok cerita psl durian crepe ni eheeee

Kazman / Sue said...

sekarang ni musim durian ada di mana2x.... buat kek pon sodap yee...

MumMe said...

musim dorian ni mcm2 dorian...td sempat merasa jelly perasa durian kat cafe hospital,ummiross...

ummiross said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief;

Ehehe, sukalah juga Wani, fenomena dc sekarang ni kan Wani.

ummiross said...

@Kazman / Sue;

Hehe betul tu, buat apa2 pun sodap!!

ummiross said...

@MumMe;

Ooh ada jelly doyan lagi ye MumMe, sedap juga tu. Alhamdulillah Danish dah discharge,harap Danish sihat2 selalu.

NM02 said...

gurp gurp....







oh my doyan!

ummiross said...

@NMO2;

Hehe..peminat doyan juga ye, bolehlah kita gang..

ummiross said...

@MulutPayau;

Waalaikumussalam MP..

Hehe..ummipun kes terliurlah ni, sanggup order jauh2..hik!

محمد رازيق said...

salam kak. terilur saya duk tgk crepe tu. manis tak? hehe. feveret memang le durian. hehe.

ayuh bersama kita doakan untuk mereka rakyat palestin.

Kasih Salina said...

salam ummi..durian crepe & kek tu sangat2 mengoda la..terus rasa lapar ni..

ummiross said...

@ محمد رازيق;

Wassalam Ajid..

Hehe, sedap tu Ajid, tak manis, lemak2 berkrim gitu.

InsyaAllah,sama2 kita doa bersungguh2 ye Ajid.

ummiross said...

@Salina;

Wassalam Salina..

Hehe.. durian crepe tu kan Salina, kejap je dah abih, ni ummi order lagi, suka betul rasanya yang lemak berkrim tu,walla!!

puanbee said...

ya allah teringinya dgn durian crepe tu ..

Zania.biz said...

sedap nye..