Tuesday, May 1, 2012

YANG SEDIKIT

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang…

Runcit atau borong? Berniaga runcit memungkinkan anda mendapat pelanggan dari masa ke semasa. Ini kerana biasanya pembeli tidak merasa terbeban kalau setakat membeli seunit dua. Ia juga memberi ruang untuk anda mempunyai pendapatan secara berterusan..InsyaAllah.

Bagi jualan borong pula, keuntungan atas satu unit yang dijual mungkin sedikit, tetapi disebabkan belian dalam kuantiti yang banyak,maka jumlah keseluruhan mungkin boleh menjadi sangat besar. Misalnya, walaupun anda menetapkan keuntungan bersih hanya RM2 sahaja untuk seunit, untuk belian seribu unit, keuntungan bersih anda boleh mencecah RM2000. Begitulah, yang sedikit pun,perlu dipertimbangkan. Ia memberi peluang kepada ramai orang. Ia rantaian rezeki yang perlu dipanjangkan.


To Aisya;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1430IMG_1380 IMG_1409IMG_1327
Belian borong dari Johor,kain pasang Sarawak corak etnik~76 pasang
Semakan order
Kod : KPH13,KPH11,KPH14,KPH10(Total=307.50meter).
Pos : 26hb.April,2012
Treking : CD171892207MY

To Norzanriah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0134IMG_0062IMG_1636_thumb12
Belian borong dari Johor..
Semakan order
Kod : BS-20pcs
Pos : 26hb.April,2012
Treking : CD171892290MY

To Nor Ashikin;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0136IMG_0411IMG_0515
Dari Johor lagi..belian runcit.
Semakan order
Kod : BS-6pcs,RD-2pcs.
Pos : 28hb.April,2012
Treking : CD171892136MY
RD999564733MY

24 comments:

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Ummi,

Waaa tips bagus tu utk bakal peniaga atau yg suka berniaga. Tima kasih share tips. I believe you will receive your order (stokin ke atau ilif, akak dh lupa) tak esok atau lusa, InsyaAllah.

NzA said...

betul tu ummi....xkisahlh sedikit yg pnting ianya dtg dr sumber yg halal....

xsabar nk mula biz blk nie..masih dlm mood sibuk...hu.hu.h.u....

ummiross said...

Waalaikumussalam kak..
Sama2 kasih kak.
Tak sabar rasanya nak tengok ilif tu. Bayarannya macamana kak? Nanti akak bagitau jumlahnya dan no. Acc bank sekali ye ,ummi transfer online je.

ummiross said...

@NzA;

Ye lah NzA, sedikit atau banyak yang penting halal dan berkat.Berkat menjadikan rezeki sentiasa mencukupi.

Hehe..takpe NzA dah free sikit nanti bolehlah berbisnes kembali, ummi pun tak sabar nak berurusniaga dengan NzA.

jemarisuri said...

ummi yg pasti dr sedikit akan menjadi bukit..hihi

Yumida said...

betul tu kak..bersyukur dgn apa yg ada..di samping usaha yg digandakn...

Hanis Azla said...

dari sikitlah menghasil yang banyak kan ummi.. tips bisnes yg baik dari ummi.. terima kasih ummi.. semoga reseki yang kita perolehi diberkati olehNYA..

KhaiRin : anies said...

betul tu...

p'/s mai la ke PWTC ;-)

khairul said...

sy doakan Ummi terus sukses dlm bisnes yg Ummi lakukan

ummiross said...

@Jemarisuri;

hihi..janji jadi bukit, tak kiralah bukit kecil ke bukit besar kan JS..

ummiross said...

@Yumida;

Ye lah Yumida, kalau kita bersyukur Allah akan tambah nikmatnya..

ummiross said...

@Hanis Azla;

bersyukur dengan rezeki yang diberi. sedikit atau banyak, semoga ada barakahnya.Sama2 kasih Hanis..

ummiross said...

@KhaiRin Anies;

Hehe thank you..
Alamak..teringin sangat nak pergi, tetapi semua jejaka2 kesayangan ummi ni asyik bz je. Nanti lain masa ummi terjah booth Anies ye..

Amie said...

Assalamualaikum Ummi sayang...
sikit-skit lama -lama jadi bukit... Amie percaya tu!

Kazman / Sue said...

sikit2x lama2x jadi bukit kan... syukur alhamdulillah...

ummiross said...

@Amie;

Waalaikumussalam Amie sayang..
Terima kasih Amie..harap2 jadi bukit yang besarlah ye. hikhik!!

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Alhamdulilah, moga2 begitulah hendaknya,moga ada barakah didalamnya.

ummiross said...

@Khairul;

Terima kasih khairul, ummi doakan yang sama untuk khairul juga

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

tip itu yg membawa ummi berjaya tu...

ummiross said...

@Atuk;
Waalaikumussalam Atuk..

Hehe..ummi pun baru belajar Atuk,hasil dari pembacaan jugak,Alhamdulillah cuba praktik sedikit demi sedikit.Moga dapat membantu yang lain juga..

puanbee said...

Ummieross memang istiqamah , sy ni nak bisnes apa lah tk tau lagi ..

ummiross said...

@puanbee;

Alhamdulillah, masih dapat teruskan bisnes batik Sarawak ni bee.InsyaAllah..kita try mana2 yang patut bee, kalau ada rezeki,ia akan berkembang.Ummi doakan bee terus berjaya..

Aishah Jahirah said...

maknanya dua2 pun kena dipraktikkan....ada kelebihannya dua2...:)

ummiross said...

@Aishah Jahirah;

Hehe,,pandai Aishah, itulah maksud ummi..