Tuesday, May 29, 2012

JELAJAH PANTAI TIMUR

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang…

Ummiross bercuti bermula 28hb.Mei 2012 – 1hb.Jun, 2012.Mr Hubby ada lawatan kerja di Pantai Timur bermula dari  Pahang, Terangganu dan Kelantan. Ummiross pun ambik peluang nak balik kampung sekali, menjenguk yang tersayang. Tak sabar juga nak ke Kelantan selepas tu, rindu nasi kerabu lah wei!!. InsyaAllah balik nanti, ummiross buat lawatan kerja ke blog kawan-kawan pulak ye,hikhik!

Kepada yang berminat untuk membuat order kain batik Sarawak, sila email atau sms sahaja, bisnes online akan berjalan seperti biasa, InsyaAllah akan ada yang menguruskannnya nanti.

IMG_2577IMG_2578

IMG_2587IMG_2596
Makan malam di Tanjung Lumpur, Kuantan. Makan bersila di Ana Ikan Bakar Petai…Walla!!!

28 comments:

jemarisuri said...

bestnye...sy pun nk blk kg gak hari sabtu ni...hihi

Yumida said...

slmt bercuti kak...moga Allah memudahkan segala urusan akak n memberi kesihatan yg baik sepanjang akak bercuti....

Mak Wan said...

Assalamualaikum Ummiross

Waaaaaah!Ummi ni bejalan sakan dah balik semenanjung nih,jelus pulak mak wan..........he..he..he..

KhaiRin : anies said...

jgn lupa ole2 utk kami ;-)

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Ummi..

dah sampai pantai timur eik.. heheh

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

orang kata, sambil menyelam tangkap ikan...he he

MulutPayau said...

ummi..bestnya dapat jalan2...
Selamat bercuti ya...

NzA said...

hu.hu.hu......nak ikut la ummi..rindu nk blk kg nie.....

InsyaAllah hr Khamis ni kalau xde aral nza akn blk kg selama 9 hr..anak2 trpaksa ponteng tuisyen....hu.hu.hu.......xsabar rasanya..trutama nk mkn nasi kerabu yg nyummy....

MumMe said...

ana ikan bakar sama mcm yg di bangi ni yerk ummiross?

Sweet N Pretty said...

wah ummi seronoknya. mmg best jln2 pantai timur, makanan sedap2:)

Kazman / Sue said...

selamat bercuti sakan... sambil menyelam sambil minum air kan... heee3x...

Qaseh Gifts said...

Selamat bercuti....


Jaket untuk Buku?

Amie said...

Ummi sayangggg...
patutlah lama tak dengar khabar beritanya, rupanya cuti sakan dengan hubby ye... selamat bercuti Ummi! Lepas Ummi balik bercuti, Amie pulak bercuti yeayyy

ummiross said...

@jemarisuri;

Selamat bercuti di kampung js, selamat berkasih sayang dengan saudara mara..

ummiross said...

@Yumida;

Terima kasih Yumida atas doa2, doa yang sama untuk Yumida juga..

ummiross said...

@Mak Wan;

Waalaikumussalam Mak Wan..

Hehe sekali-sekala bercuti Mak Wan, seronok tu seronok Mak Wan, tapi penat pun ada juga.

ummiross said...

@KhiRin;Anies;

Wokeh Anies!, ole-ole berbentuk n3 dalam blog boleh?hikhik!!

ummiross said...

@Deru Ombak;

Waalaikumussalam Kakya..

Yelah Kakya, sambil jelajah, sempat singgah balik kampung sekejap,ziarah ibu dan saudara mara..

ummiross said...

@Atuk;
Waalaikumussalam Atuk.

Hehe..betul3x, sambil tangkap ikan, pahtu masak barulah kenyangkan Atuk,hik!

ummiross said...

@Mulut Payau;

Terima kasih Mp, selamat bercuti buat Mp juga..

ummiross said...

@NzA;

Waa sekarang tentu NzA tengah seronok dan bahagia berada bersama2 orang tersayang di kampung. Lama tu 9 hari, selamat bercuti puas2, selamat menjamu selera, selera kita...

ummiross said...

@MumMe;

MumMe..namanya sama macam kat Bangi ni kan, ummi rasa tuanpunya sama kot sebab dia punya signboard pun macam sama je.Cuma kat Tg Lumpur ni, banyak sungguh pilihan seafoodnya,walla!!

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Betul tu Intan, jalan2 cari makan sekali, hehe..

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Terima kasih..hehe sambil minum air sampai kembung ni Kaz/Sue,seronok menjamu selera..

ummiross said...

@Qaseh Gifts;

Terima kasih.. lama tak nampak jejak Qaseh moga sihat selalu..

ummiross said...

@Amie;

Hehe Amie..sayang selalu, mmuah!!,
Rupanya Amie ke KK ye, kalau tau boleh dating kan..

Kasih Salina said...

salam ummi..sedapnya makan2 sambil bercuti yer..best ke ikan bakar kat situ..saya tak familiar sgt kat Kuantan..

ummiross said...

@Salina

Wassalam Salina. Hehe..ikut suami berkursus tu Salina, jadi petang dah abih kursus, kami jalan2 cari makanlah. Best juga Salina, harga ummi rasa agak murah juga berbanding di KL.