Thursday, May 10, 2012

ALAHAI BLOGWALKING

بسم الله الرحمن الرحيم

Semasa mula-mula berblog ummiross rajin sekali blogwalking. Sekarang masa sangat2 mencemburui ummiross. Waktu lebih terisi dengan aktiviti bisnes online.Ada pertanyaan yang perlu dilayan ,ada order yang perlu diuruskan ada kain baru yang perlu diambil gambar. Perlu pulak berhubung dari  semasa ke semasa dengan supplier dan adik angkat di Sarawak yang menguruskan penghantaran kain dan lain-lain. Yang istimewanya bisnes online ni,customer sentiasa ada,kadang-kadang tak disangka dari mana. Begitulah dunia maya, pasarannya begitu luas. Syukur dengan rezeki dari Allah, siapalah kita tanpa sifat pemurahNya..

PS: Walau kurang blogwalking secara rambang, ummiross tetap singgah di blog sahabat-sahabat blogger yang sering berkunjung ke sini, hampir setiap hari. Ia proses bertegur sapa dan perkongsian rasa. Ia juga salam kasih sayang..

To Noraini;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1636_thumb12IMG_0234
Antara order dari Perak..
Semakan order
Kod : BS-3pcs
Pos : 9hb.Mei,2012
Treking :CD 175043435MY

 

To Fariza;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1359IMG_1386
Order dari Jerteh, Terengganu..
Semakan order
Kod : KPH12,KPH14
Pos : 9hb.Mei,2012
Treking : CD175043427MY

 

To Mohd Hasbi;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1369
Order dari Miri..
Semakan order
Kod : KPH14
Pos : 9hb.Mei,2012
Treking : CD17504375MY

 

To Yuszaiman;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1369
Order dari  Song,Sarawak..
Semakan order
Kod : KPH14
Pos : 9hb.Mei,2012
Treking:CD175043461MY

 

To Nur Hazwani;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9897

Semakan order
Kod : BS-1pcs
Pos : 8hb.Mei,2012
Treking :CD171892119MY.

 

To Wetylen;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1323IMG_1327
Order dari Song, Sarawak, belian borong..
Semakan order
Kod : KPH10-110 Meter.
Pos : 4hb.Mei 2012
king :7906984643-ABX

 

To Melissa;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9115IMG_9556
Order dari Belaga, Sarawak.
Semakan order
Kod : BS-sepasang dan RD-sepasang
Pos : 3hb.Mei 2012
king : EM206717381MY,EM255963401MY

22 comments:

Hanis Azla said...

saya pun begitu ummi.. semakin tidak berkesempatan untuk selalu berBW.. sekadar dapat mengunjungi dan membalas jejak teman2 yg selalu berkunjung dan meninggalkan komen saja.. seronoknya tengok batik2 sarawak ummi semakin mendapat tempat di hati pembeli.. semoga terus success hendaknya..

KhaiRin : anies said...

xpe janji masyukkkk... ;-)

KhaiRin : anies said...

p/s kain yg kaler putih (pic bwh skali - kanan) berpa ya harganya? cantik la..

kak ina kl said...

akak pun kalau sempat bw kalau bzz x dan..comelnya kucing kamu tu..geram akak tenguk

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

At least skrng nak pos within Semenanjung dah lebih muroh dok, ker guane? Hebak dok bahasa Ganu akak?

Yumida said...

xpe..kte org paham..hope bisnes tu berjalan dgn baik n berkembang

ummiross said...

@Hanis Azla;

Yelah Hanis kan, satu masa gila2 juga ummi bw. Hanis lagilah sibuk, masa terluang mesti nak berkarya pulak, anyway terima kasih kerana selalu singgah blog ummi dari dulu2 lagi..

Terima kasih Hanis atas doa dan sokongan..

ummiross said...

@KhaiRin : anies;

Alhamdulillah,sikit je Hanis,hehe..

ummiross said...

@KhaiRin : anies;

Ooh tu kain Ratna Dewi tu, harga RM28,rasanya ada sehelai dua je lagi kaler tu.Memang cantik Anies, kaler peach/krim..

ummiross said...

@kak ina kl;

Kak ina lagi best, blogger otai yang sangat aktif, masyuk..!!.Tak bw pun ramai visitor juga,ummi visitor ciput je kak.
Hehe, tq kak, kucing tu kesayangan kami, gebu dan mulus,hik!!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Waalaikumussalam kak..

haha..hebak-hebak!,boleh tahang bahasa ganu akak, nanti jumpa akak cuba cakap ganu deh, klu lulus ummi wi hadiah kepok banyak ikang,hikhik!!

ummiross said...

@Yumida;

Terima kasih kerana sudi singgah di sini, mengubat kerinduan pada orang Kuching...

jemarisuri said...

sy slalu dtg sini kan!!..suka kacau ummi...hihi

ummiross said...

@jemarisuri;

Hehe..jiran dekat kenalah datang selalu,hihik!,Anyway terima kasih ye Js kerana sudi singgah di sini..

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

niatkan kerja itu ibadah
Insyaalah...dipermudahkan

ummiross said...

@Atuk;
Waalaikumussalam Atuk..

Hmm betul tu Atuk,teringat kata2 Prof Muhaya,bisnes pun satu ibadah,bukan saja dapat menjana pendapatan sendiri, malah dapat berkongsi rezeki dengan orang lain.

khairul said...

sakan bisnes Umii..tahniah !

MulutPayau said...

tahniah ummi....semoga bisnes bertambah maju..

NzA said...

turut brsyukur n tumpang gembira dgn kejayaan umi dlm biz.....

ummiross said...

@khairul;

biasa je khairul, bisnes ni ikut musim gak, ada musim lebat,ada musim kurang lebat,hikhik!

ummiross said...

@MulutPayau;

Terima kasih MP, moga kita sama2 murah rezeki..

ummiross said...

@NzA;

Alhamdulillah..NzA pun salah seorang yang banyak menyokong ummi, terima kasih banyak2 ye..