Saturday, February 25, 2012

SALAM KENAL

بسم الله الرحمن الرحيم

Dua tiga hari ni ummiross sibuk menguruskan order pelanggan. Alhamdulillah, hari ni 3 order telah selamat di pos. Ada satu order lagi yang akan di pos esok, insyaAllah.

Pelanggan ummiross kali ni semuanya orang baru. Salam kenal semuanya. Terima kasih jugak kepada rakan blogger yang baru ummiross kenali, JemariSuri yang sudi membeli Batik Sarung Sarawak. Katanya penangan NzA, mungkin penangan entri Menara Kain Batik Sarawak di blog 4fn1mf-family. Kalau macam tu, terima kasih beribu-ribu lemon jugaklah buat NzA, regular customer ummiross, peminat batik Sarawak.

                                              P2211182 a
Batik Sarong Sarawak yang dibuat baju kurung, sepasang menggunakan dua helai batik sarong, hasil kreatif rakan blogger, NzA.

To JS;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0056_thumb[1]IMG_0058IMG_0356IMG_7918
Order dari KL..
Semakan order
Kod        : BS10A, RD135
Pos         : 24hb.Feb,2012
Treking : RD921878371MY


To Norzanriah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0191IMG_0174IMG_8710IMG_8719IMG_9909IMG_9922IMG_9952

IMG_9392IMG_0135IMG_0132 IMG_9888IMG_0119IMG_9899 
Sebahagian order dari Mersing,Johor…
Semakan order
Kod          :  BS(106,107,109,101,102,105, 74,103-2,104-2,53-2,54-2)-15PCS
Pos           :  24hb.Feb,2012
Treking   : CD106127135MY 


To Azza;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9641IMG_9635IMG_9415b_thumb[7]
Order dari KL..
Semakan order
Kod          : KPH5, KPH9
Pos           :  24hb.Feb,2012
Treking   : RD921878368MY 

10 comments:

MumMe said...

comelnya colour baju kurung kat atas tu...last weekend mumme pakai baju batik sarawak ummiross...buat blouse panjang pakai dgn seluar slack...selesa sgt sbb host,kan...senang bergerak...

NzA said...

sama2 my dear ummi....bangga gak rasa hati bila hasil kita disukai rakan2...sharing is caring...moga biz ummi brtmbah maju..mampu promosi batik ummi sekadar trmampu......

ummiross said...

@MumMe;
MumMe.. Color tu memang cantik, kombinasi putih krim dengan hitam..
Hmm buat blouse panjang pun cantik jugak kan, kain cotton spun ni sejuk dan lembut, sesuai buat baju apa je kan MumMe..

ummiross said...

@NzA;
Hasil kerja yang cantik memang disukai orang, memberi inspirasi NzA..
Terima kasih atas sokongan dan doa2, doa yang sama untuk NzA jugak..

jemarisuri said...

thanks ummiross, mmg terjeles dgn ibu nza ni...hehe..

tak sabar plak nk tggu pasal tu...kihkih

puanbee said...

cantiknya baju kurung tu ummie , nanti sy belijuga ..geram lak tengok semua kain2 ni

ummiross said...

@jemarisuri;

Sama2 js..
hihi jeles yang positif tidak mengapa js...lagi terjeles lagi bagus, hik!

ummiross said...

@puanbee;

Hari tu bee dah beli batik sarong Ratna Dewi kan..
Kod BS ni lebih lembut, sesuai dibuat baju...

Sweet N Pretty said...

memang cantik buat baju kurung. intan pun ada buat sepasang ummi:) alhamdulillah moga biz ummi tambah sukses

ummiross said...

@Intan;

Oh Intan pun buat baju kurung ye...mesti cantik kan.
Terima kasih Intan..ummi pun doakan Intan bertambah sukses dan dimurahkan rezeki.