Thursday, February 9, 2012

KELEBIHAN BISNES ONLINE

بسم الله الرحمن الرحيم

Seronok jugak berniaga online ni, walaupun kita bercuti sakan tapi pelanggan masih bebas keluar- masuk ‘kedai’. Masih ada email dan sms dari semasa ke semasa, ada yang  membuat pertanyaan dahulu. Bagi regular customer, terus membuat pesanan tanpa ragu-ragu walaupun terpaksa menunggu ummiross pulang untuk membuat penghantaran. Alhamdulillah, semuanya telah selamat di pos. Terima kasih semua…semoga diberkati Allah sentiasa.

To Ila;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_7412IMG_7825IMG_8152IMG_8151

IMG_7891IMG_7892IMG_7906IMG_7607

IMG_7929IMG_7933IMG_7908IMG_7913
Order dari Kuala Lumpur..
Semakan order
Kod          : RD(91,93,118,120,124,125,126,127,137,138,140,141)
Pos           :  8hb.Feb,2012
Treking   : CD106126687MY 

To Ainin;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_7864IMG_7868
Order dari Selangor..
Semakan order
Kod          : RD126,RD127
Pos           :  8hb.Feb,2012
Treking   : RD921878059MY 

To Ayu;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

kain hijau tua_thumb[9]IMG_9424b
Order dari Melaka
Semakan order
Kod          : KPU5,KPH7
Pos           :  8hb.Feb,2012
Treking   : RD921878045MY 

To Safura;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9952IMG_9891
Order dari Shah Alam
Semakan order
Kod          : BS103-2pcs
Pos           :  3hb.Feb,2012
Treking   : RD973023585MY 

18 comments:

iLa :-) said...

sungguh cantik gulungnya awan,
tampak bayangan di air perigi,
indah perkenalan sesama berkawan,
insyaallah akan order lagi :-)

khairul said...

sy pon minat ngan on line bisnes ni tp x taw la nk bisnes apa

kak ina kl said...

salam ummiross..wah best aa camtu..nak bukak gak aa kedai online

ummiross said...

@iLa;

sungguh cantik gulungnya awan
tampak bayangan di air perigi
terima kasih wahai kawan
jika sudi orderlah lagi...

ummiross said...

@khairul;
Hehe khairul, pakar modified kereta kenalah bisnes berkaitan tu jugak, baru gempaq!

ummiross said...

@kak ina kl;
Wassalam kak ina..
Bolehlah kak, blog akak ramai peminat, kalau buat bisnes jugak insyaAllah laris macam goreng pisang panas.

Adzrien Shoppe said...

kelebihannya? i know u, u know me secara online... bilalah nak bertentang mata turun ke hati... he..he..

ummiross said...

@Adzrien Shoppe;
hihi,betul,betul,betul...sekadar bertegur sapa di alam cyber, mana tau akan bertemu di Cyberjaya, hik!

puanbee said...

teringin gak nak buka butik online , tp tak tahu jual apa lah umiie ..

ummiross said...

@puanbee;
cubalah bee, cari produk yang dekat dihati dan senang diperolehi,blog bee ramai visitor, insyaAllah menjadi, asal kena pemilihan produknya.

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

Alhamdulillah
ada keberkatan tu....

ummiross said...

Atuk;
Waalaikumussalam Atuk..

InsyaAllah...begitulah hendaknya Atuk,terima kasih.

Hanis Azla said...

bagusnya bisnes online ni kan ummi.. cuti2 tp bisnes ttp berjalan.. semoga ummi terus succes dalam bisnes ni..

ummiross said...

@Hanis Azla;
Tu lah Hanis, setakat ni Alhamdulillah.Ummi pun tak sangka sambutan terhadap batik Sarawak begitu baik.Terima kasih Hanis, doa2kan selalu ye..

Mama Murai said...

Assalaamu`alaikum Ummiross, tumpang tanya stok kain ni ambik dari sariken ke atau dihasilkan oleh orang tempatan? :)

ummiross said...

Waalaikumussalam Mama Murai..
Ummi tak ambil dari Serikin. Ummi ada supplier yang membuat tempahan di negara jiran dan dijual sebagai produk pelancongan negeri Sarawak.Kalau di Sarawak, kain2 ni banyak dijual di Waterfront.

NzA said...

moga biz ummi terus brkembang.....

ummiross said...

@NzA;
Terima kasih NzA, doa2kan..