Saturday, February 11, 2012

30 MINIT USTAZ DON CINTA RASUL

بسم الله الرحمن الرحيم

Sebak dan terharu sungguh menonton rancangan 30 Minit Ustaz Don di TV Al Hijrah malam semalam. Ummiross tak sempat nak rakam, terima kasihlah kepada http://www.youtube.com/user/sempoiku89 yang merakam sebahagiannya,ummiross share ye.

Kata Ustaz Don “Nabi bawa kita dengan Nabi sekali, apa yang kita bawa dalam kehidupan kita yang ada Nabi sekali?”. Luangkan seketika menonton video ini dan rasakan kasih sayang Nabi Muhammad SAW kepada ummatnya, kita semua..

اللهم صل على سيد نا محمد وعلى اله و صحبه وسلم

Untuk menonton sebahagian lagi silalah ke LINK  di atas tadi ye.

26 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

terima kasih

ummiross said...

@Atuk;

Waalaikumussalam Atuk..

hehe..sama-sama.

puanbee said...

ummie bee pun dah jatuh hati dengan segmen ustaz ni cara penyampaian dia menarik sangat :)

MOH KEMBARA said...

Salam dr Istanbul Yong,

Cam best jer tu tp maaf tak dpt bukak sbb nanti makan banyak kredit Mr T ni, fees broadband mahal kat Turki. Pe kabor?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila ada tengok masa ustaz don citer2 tentang nabi sempena maulidur rasul

NzA said...

TQ 4 sharing ummi..sharing is caring.

Liza @ Adzriel AB said...

TQ kak sebab share... liza tak de astro la..

khairul said...

ustaz yg semakin glamer ngan ustaz Azhar

Zie Fauzi said...

rumah zie xdpt siaran TV ni.. selalu tgk kat youtube saja... terima kasih yer share video ni...

ummiross said...

@puanbee;
Ye lah bee,ustaz Don nampak humble sangat dan bersungguh2 untuk memberi kefahaman kepada penonton setiap kali muincul dalam rancangannya 30 minit ustaz Don

ummiross said...

@MOH KEMBARA;
Salam rindu dari Kuching...

Hmm memang best kak,menyentuh hati..
Takpe kak, balik Malaysia nanti boleh tengok, banyak koleksi video ustaz Don ni kat you tube.

ummiross said...

@BABY(MAMA AMANA&ARIEF):
Best ustaz Don ni kan ila, pendekatan dakwahnya lebih santai tapi bersungguh.

ummiross said...

@NzA;

Sama2 NzA,hari tu ummi tengok kat TV, rasa bagus sangat. Cari kat youtube kebetulan ada di rakam oleh sempoiku89, tq sempoiku89.

ummiross said...

@Liza @ Adzriel AB;

Sama2 Liza, takpe kat youtube pun banyak ni Liza, ada masa sekali-sekala boleh menonton diwaktu terluang.

ummiross said...

@khairul;
ha ah ye lah khairul, ustaz Azhar pun best.

ummiross said...

@Zie Fauzi;

Ummi pun maintain langgan Astro sebab seronok dengan rancangan2 macam ni lah.Betul tu Zie, boleh tengok kat youtube jugak,ikut waktu terluang kita, lagi mudah kan Zie..

Kazman & Sue said...

kami pun memang suka tgk ustaz don ni kat tv alhijrah... memang sedih dan mendalan ceramahnya...

Sweet N Pretty said...

terima kasih ummi atas perkongsian:)

ummiross said...

@Kazman &Sue;

Samalah kita..
yang bestnya ustaz Don ni bila menerangkan sesuatu perkara memang bersungguh, siap dengan gaya dan contohnya sekali kan...

ummiross said...

@Sweet N Pretty;
Sama2 Intan, lama tak nakpak jejak Intan, sibuk ye?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila jenguk.menunggu entry baru ne..

KhaiRin : anies said...

kt umah sy xdpt siaran tv al hijrah tp kalu berkesempatan sy akn tgk kt YT

ummiross said...

@BABY(MAMA AMANA@amp;ARIEF;

Hihi ila..2-3 hari ni ummi sibuk sikit, urus order pelanggan, tak sempat buat n3.

ummiross said...

@KhaiRin:anies;

Hmm kat YT pun banyak sangat Ustaz Don sekarang,boleh tengok bilamana kita free kan Anies.

Intan SRM said...

salam Ummi ross
cinta Nabi kepada umatnya
sangat mendalam...
tinggal kita je ,kan kak.

ummiross said...

@Intan SRM;
Wassalam Intan..

Betul tu Intan, memang terharu dengan kecintaan Rasulullah SAW terhadap kita.Sama2 kita perbanyakkan salawat kepada baginda,اللهم صل على سيد نا محمد وعلى اله و صحبه وسلم