Tuesday, February 7, 2012

KEMBALI BERURUSNIAGA

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam ceria dan salam bertemu kembali..

Dah beberapa hari ummiross kembali ke Kuching tapi belum berkesempatan membuat entry. Biasalah kalau bercuti lama ni, bila pulang banyaklah kerja menunggu. Aktiviti basuh membasuh, sapu menyapu,lipat melipat, penat weii…Bila penat, mood nak mengadap lappy pun ke laut, ke Laut Cina Selatan lagi, santai-santai mengimbau kenangan.

Mulai hari ni, urusniaga di salamborneo berjalan seperti biasa, sesiapa yang nak buat order batik sarong Sarawak, batik Ratna Dewi dan kain pasang etnik dan moden bolehlah email atau sms ummiross.

14 comments:

khairul said...

sakannya Ummi jejalan

NzA said...

rindu sgt kt ummi...2 minggu menyepi terasa amat kehilangan.

nza ada juga nk order kain nie..sejak hr tu perap..ttp skrg tgh sibuk..kwn2 kata ada yg nk order lagi.....InsyaAllah 2-3 hr nza sms ummi..

p/s: terima kasih ummi krn mendoakan qaisara..hnya allah mampu membalasnya.....sedih sgt bila trkenangkan dia.....

ummiross said...

hihi khairul, sekali-sekala balik semenanjung kenalah lama sikit,biar berbaloi tiket kapalterbang..

ummiross said...

@NzA;
Alhamdulillah ada jugak orang rindu, ummi pun rindu-rinduan jugak, balik je terus qada' baca n3 rakan2 yang tak sempat baca semasa bercuti.

Boleh2 NzA,kalau nak order kena cepat sikit NzA, nanti tengah bulan ni ummi cuti lagi.

Ummi pun tumpang sedih pasal Qaisara tu, tentu NzA sedih sangat sekarang, ummi hanya dapat berdoa dari jauh semoga Baby Qaisara akan pulih sepeti sedia kala.

Adzrien Shoppe said...

tak singgah bangi pun... he..he..

ummiross said...

Hehe..Liza ummi ada pergi Bangi jap, ada urusan, memang tak sempat jumpa, insyaAllah lain kali, jika ada 'jodoh'

NzA said...

mestilah rindukan ummi......

ye ke??? ummi nk brcuti lagi ke???? bestnya.

InsyaAllah bila hati dh tenang nza akn order secpt mungkin.

Thanks ummi krn xjemu berdoa utk Qaisara. Mama Qaisara adalah nyawa nza. kami amat rapat...dan Qaisara juga nyawa nza..smlman xdpt tidur trkenangkan si kecil....Alhamdulillah keadaan Qaisara semakin stabil berkat doa ummi n rakan2...moga penderitaan ini cpt brlalu....

puanbee said...

salam kembali umie ,patut nampak ummie kat blog bee ..

rindu ummie oooo

ummiross said...

@NzA;
Ok2 NzA,no problem. Biarlah Qaisara betul2 sihat dulu, kain ni kemudian takpe, takkan lari gunung di kejar.

Hmm NzA,nak ikut suami ke Sibu,2-3 hari je.

InsyaAllah sama2 kita mendoakan Qaisara tanpa jemu, moga pulih sepenuhnya.

ummiross said...

@puanbee;
Salam bertemu kembali jugak bee, yelah bee, balik je terus jenguk rakan2 yang biasa bertegur sapa dengan ummi, memang rindu ooo, rindu bee jugak!

KhaiRin : anies said...

ooo JJCM ye kak?

ummiross said...

@KhaiRin/Anies;

Hehe Anies,tu lah.. bila berjalan ni asyik makan2 je, menternak lemak!berat rasa badan ni..

puanbee said...

kan .. walaupun kenal gitu2 je ..tp bila tengok blog tk hupdate ni risau juga ..kehkehkeh

ummiross said...

@puanbee;
hihihi..betul tu bee,sahabat maya.