Wednesday, October 17, 2012

RATNA DEWI GOLD LINE TERKINI OKTOBER 2012

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Sukarnya nak dapatkan stok Ratna Dewi ni sekarang. Stok sangat2 terhad, jadi kalau berminat kenalah cepat-cepat order ye, jangan sampai terkeciwa untuk kali kedua…

Deskripsi
Jenis Kain : Cotton dengan corak bunga gold line
Ukuran : 2m (approximately)belum berjahit
Harga : RM28
Saranan : Sesuai dibuat sarung, baju atau dipadankan dengan kurung,blouse dll

IMG_4430IMG_4433
                                                       RD178(1pc left)

 

IMG_4438IMG_4437
                                                       RD179(1pc left)

 

IMG_4461IMG_4450
                                                        RD180-out of stock

 

IMG_4472IMG_4465
                                                        RD181-out of stock

 

IMG_4480IMG_4474
                                                         RD182(1pc left)

 

IMG_4488IMG_4482
                                                        RD183-(1pc left)

 

IMG_0507IMG_4491
                                                          RD184-out of stock

 

IMG_2815IMG_4492
                                                        RD185-out of stock

 

IMG_2822IMG_4726
                                                        RD186-out of stock

 

IMG_6819IMG_4499
                                                         RD187-out of stock

Deskripsi
Jenis Kain : Cotton dengan corak bunga gold line
Ukuran      : 2m (approximately)belum berjahit
Harga        : RM28
Saranan     : Sesuai dibuat sarung, baju atau dipadankan dengan kurung,blouse dll

WARNA GAMBAR MUNGKIN SEDIKIT  BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN DISKAUN HEBAT UNTUK YANG INGIN BERNIAGA KAIN BATIK SECARA KECIL-KECILAN.

Sesiapa yang berminat sila hubungi;

ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016-8784 960

20 comments:

Acik Erna said...

assalam ummi..cantiknya..warna pink tu..kain nya lembut ke ummi boleh beli 2 untuk jadikn sepasang tak

Kazman / Sue said...

memang diorang ni tak pernah kering idea untuk hasilkan rekaan yg menarik...

Aishah Jahirah said...

ada je patern barukan...lawa...:)

PinkUmmi said...

wah..cntik2 kain n corak dia...

Deru Ombak said...

Assalamualaikum ummi

Kakya dah email semua photo kain tu ke UK.. Kalau dorang berminat, dorang Akan contact ummi ok. Insyaallah

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

mmg cantik...bila first time guna cam keras je kain dia...tapi lama2 lembut dan comfortable...^^

ummiross said...

@Acik Erna;

Wassalam Acik Erna..

Memang cantik tu acik, bunga Lily dia timbul, cantik sangat, Kalau nak sepasang memang kena beli 2 helai Acik. Kain cotton, macam JS kata mula2 tu agak keras sikit sebab biasalah batik ni dicelup 'gam' semasa proses pembuatan, bila dah basuh kain dia ok, selesa.

ummiross said...

@ Kazman / Sue;

Ye lah kan Kaz/Sue, ada je idea dia orang, cantik2 pulak tu.

ummiross said...

@Aishah Jahirah;

Ye lah Aishah, selalu je ada paten baru, kadang ada juga paten lama tapi ada sedikit perubahan kat bahagian kakinya.

ummiross said...

@ PinkUmmi;

Corak2 ceria kan PU,cantik menawan,terima kasih.

ummiross said...

@Deru Ombak;

Waalaikumussalam Kakya..

Ooh ye ke Kakya, jauh tu,terima kasih banyak2, insyaAllah kalau ada rezeki.

ummiross said...

@Mrs JemariSuri@mama QiSha;

Js ada pengalaman pakai kain ni kan. Mula tu memang keras sikt sebab ada gam, lepas basuh gam tu akan hilang dan kain jadi lembut dan selesa dipakai.

Kasih Salina said...

assalamualaikum ummiross..cantik2nya corak batik nih..sori,ingatkan saya dah follow ummi, rupanya belum lagi..ni dah jadi follower ke-1154..haha..saya pun dah masukkan ummi dlm blog list saya..

Nor Salmi said...

Salam ummiross.. dapat tak sms saya pagi tadi..

ummiross said...

@Kasih salina;

Waalaikumussalam Salina..

Terimakasih2. Hehe ummi pun nak tergelak juga ni, yang ajak ummi tukar link orang lain, ummi tersilap orang, takpelah memang dah jodoh kita agaknya nak bertukar link ye salina, haha..
Tq ye.

ummiross said...

@Nor Salmi;

Dapar Mi, ummi dah balas, dah bagi jumlah dan nombor akaun, Mi tak tak terima ke msg ummi?

NzA said...

Wah CANTIK sgt2.....ummi, kain ni lembut mcm BS jugak ke????

Sweet N Pretty said...

Ratna Dewi mmg cantik kan ummi:)

ummiross said...

@NzA;

Memang cantik ni NzA, ada gol line lagi, hehe. Kain cotton biasa macam batik sarong, bukan cotton spun macam BS. Mula nampak macam keras sikit sebab masa kilang proses letak kanji, bila dah basuh 1-2 lembut dan selesa ni.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Ye lah Intan, tapi stok pun payah nak dapat. Baru ni tengok ada satu chinese butik kat shopping complex, jual RM80 sehelai ni Intan. Selalunya dia orang matching dengan kebaya nyonya.