Tuesday, September 25, 2012

ROYAL IVORY PUCHONG JOM BERJIRAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Sejak berpindah ke sini, jika ada masa terluang selalu jugalah kami sekeluarga survey ke sana-sini nak mencari rumah idaman, sukar juga rupanya nak kena dengan selera dan bajet yang termampu. Tapi nak jadi rezeki, tiga hari selepas balik dari umrah, anak sulung mengajak kami ke ‘LBS sales gallery’ kat Bandar Saujana Putra, Puchong. First time tengok dah berkenan, hehe..cinta pandang pertama.  Tapi sebelum decide kenalah solat istikharah dulu kan, yelah risau juga, bukan calang-calang pelaburannya.

Memikirkan Mr Hubby pun banyak tahun lagi baru bersara, anak pun dah bekerja kat sini, jadi eloklah beli rumah daripada menyewa. Nanti kalau pencen, rasa nak tinggal di sini terus pun boleh kan. Kalau rasa nak balik kampung pun boleh, dah ada teratak kecil untuk kami berdua. Mungkin rumah ni jadi rezeki anak-anak pula nanti. InsyaAllah…!

l.phpa

Nilah lebih kurang rupa Royal Ivory, Double Storey Cluster Semi-D, di Bandar Saujana Putra, Puchong yang kami beli  tu. Bulan Mac 2014 dijangka siap, rasa macam lambatlah pulak, hehe..tak sabar lah tu. Tapi masa pun berlari pantas sekarang kan.

ce5ac02cbae54b22be0c3c3b773602db4cce23ffc1e44f5986c3a286e7598d35

Ni pulak gambaran artis untuk interior design untuk Royal Ivory series..

Sekarang Royal Ivory 2 pula telah dibuka untuk jualan.. Sapa-sapa yang berminat bolehlah ke ‘sales gallerynya’  di Bandar Saujana Putra. Hari Ahad baru ni kami pun ada ke sana. Tapi harganya sekarang dah RM500 000++. Mungkin keluasannya bertambah sedikit. Fuhh!!, pelik memikirkan harga rumah sekarang.Kalau ada yang berhajat bolehlah. Nanti dapatlah kita berjiran.

57 comments:

Kesuma Angsana said...

minat tapi alamak reganyer! fuhhhh

Munnafendy said...

alahai...blum mampu lagi..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Ummi...

Cantik rumah ni ummi.. Kakya last beli rumah yang kedua, 15 tahun lalu ummi..hutang bank pun dah langsai. House warming nnti jemput okeh (kalau kakya Ada umur lagi masa tu)..

inazamri said...

ina berhajat gak nk jd jiran...tapi hajat tak kesampaian la bila tgk harganya heheheh.Takpe 2014 nnt kalau ummi buat kenduri jgn lupe jemput ye.

KhaiRin : anies said...

thn dpn sy bleh beraya kt sini kan ummi? heheheh da dkt dgn umah abang ipar (putra height)

Kehidupan Makkah said...

Assalamualaikum..dah pindah ke semananjung ya..Masyaallah tahniah.

❤Kamsiah❤ said...

tak termampu hehe...harga rumah skrg mmg tak masuk akal...

Sweet N Pretty said...

Alhamdulillah bakal pindah ke rumah baru nanti. Cantik rumah tu ummi, skrg seme desain & konsep centu. Harga tu kira dh murah ummi utk area KL/Sgor. Area intan ni intermediate je dh 600k++ huhu. Harga rumah dh mcm bubble sbb brp pun developer letak semua habis org beli hmmm. dh kaya beno gamaknya org msia ni...

khairul said...

mewah nya...boleh tengok gambar aje la saya ni huhu

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. seronoknya beli rumah.. cantik pulak tu.. terpikat juga dgn design dan interior designnya.. tgk harganya mmg rasa tak mampu nak berjiran dgn ummi.. he..he.. nnt buat house warming jgn lupa jemputnya..

Syida said...

ummi,
kita baru je jual umah kita yg kat puchong, or else dpt la kita berjiran

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

betul ummi...umah skrg harga mmg rasa x ckp gaji nk beli...huhu...

aimaniman said...

cantiknyaa.. kalau dapat duduk situ boleh kata duk dalam mahligai la.. harga pun mencecah 1/2 juta...

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

InsyaAllah, nanti KA pun mampu juga.

ummiross said...

@Munnafendy;

InsyaAllah, akan mampu juga sedikit masa lagi, ummi doakan.

ummiross said...

@Deru Ombak;

Waalaikumussalam Kakya..

Alhamdulillah, murah rezeki Kakya, seronokkan semua hutang dah jelas.
Ummi pun tahun depan rumah pertama akan habis loannya. Rumah kedua insyaAllah akan menyusul. Rumah ke3 ni lebih kepada pelaburan, untuk anak2 juga.

ummiross said...

@Deru Ombak;

Hehe..insyaAllah, kalau ummi buat house warming, ummi tak lupakan Kakya, doakan kita sama2 panjang umur panjang umur.

ummiross said...

@inazamri;

Hehe..insyaAllah ummi yakin ina pun mampu tu. InsyaAllah kalau ummi buat house warming, ummi jemput ina sekali.

ummiross said...

@KhaiRin : anies;

Hehe tahun 2014 tu Anies, tahun depan jom beraya di Bangi. Oh,lain kali bolehlah singgah menyinggah kat Saujana Putra pulak.

ummiross said...

@Kehidupan Makkah;

Waalaikumussalam Tuan haji..

Hehe dah tuan haji, bulan 2 hari tu, ingatkan tuan haji dah tau. Alhamdulillah , terima kasih.

ummiross said...

@❤Kamsiah❤,

hehe..yelah kan, kadang2 pelik jugakkan dengan harga yang tak tercapai dek akal tu.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Alhamdulillah, yelah semua design macam tu sekrang kan. Tu lah lepas dah survey banyak tempat, kira ok gak harga tu, lagi pun ada tanah dalam 10 kaki ditepi rumah. Betul3x, mahal2 pun ada buyer jugakkan,pelik juga tengok jual rumah laris macam jual pisang goreng panas2, hehe..

ummiross said...

@khairul;

InsyaAllah, khairul mampu tu..

ummiross said...

@Hanis Azla;

Alhamdulillah, berakhirlah sebuah pencarian, hehe. InsyaAllah Hanis pun mampu tu. Ok2, kalau ummi buat house warming, akan jempt Hanis, insyaAllah.

ummiross said...

@Syida;

Laa betul ke?. Ye lah kan, kalau tidak, dapat juga kita berjiran. Jom beli yg baru, hehe...

ummiross said...

@Mrs JemariSuri@mama QiSha;

Ye lah kan, harga kadang tak tercapai dek akal. InsyaAllah JS pun mampu tu..

MumMe said...

Untung Ummiross sempat grab harga tu...best ada laman pulak tu...

NUR said...

Cantiknya Rumah tu.. Harga yang baru dah setengah juta?.. Mak aiii

ummiross said...

@MumMe;

Ye lah MumMe...nak jadi rezeki ummi, masa pergi dulu dah tak banyak lot Bumi yang tinggal. Alhamdulillah.

ummiross said...

@Nur;

Terima kasih Nur, yelah kan, cepat je naik harganya, makin lama makin tak mampu rasanya.

ummiross said...

@aimaniman;

Aina..rumah takdelah besar mana, harga je besar, hehe..

akubiomed said...

Hampir setengah juta. Malangnya katung duit tidak sebanyak itu. :-)

dwaty said...

orang kata kalau nak cari aset... better rumah... tp tu ar... rumah sekrg kemain mahal... adeh... tak mampu lagi stakat ni... tak cukup syarat...

zaza said...

salam kak ummi..bestnyerrrr beli rumah cantik sangat2 kak.. tumpang gembira buat akak sekeluarga :-)

ummiross said...

@akubiomed;

Hehe..insyaAllah mana tau ada rezeki satu hari nanti kan. Ummi doakan..

ummiross said...

@dwaty;

ye le kan dwaty, cepat meningkat harga rumah ni, pelaburan masa depan, dalam masa 2 tahun je boleh meningkat gila2 harganya, hehe..

ummiross said...

@zaza;

Wassalam zaza..
Alhamdulillah, reeki kat sini. Terima kasih zaza berkongsi rasa gembira dengan kami..

puanbee said...

Ummie saya memang tk mampu .. nak berangan pun takut :)

PinkUmmi said...

cantiknye umah nih....

Ati Masrif said...

salam ummi,

rumah2 di puchong memang dah naik sekarang
baru ahad lepas kita ke rumah kawan
di puchong..rumah teres tepi lot tepi harga
di beli 3 tahun dulu 400k..aduhai :)

NzA said...

cantiknya rumah idaman ummi...tgk harga...Fuh!!!!!xmampu lagi la nk beli....

ummiross said...

@puanbee;

InsyaAllah, mana tahu satu hari nanti, bila anak2 dah besar,ada rezeki bee pulak..

ummiross said...

@PinkUmmi;

Terima kasih PU, ilustrasi pelukis tu memang nampak cantik, harap2 dah siap nanti pun cantik macam tu jugaklah, hehe..

ummiross said...

@Ati Masrif;

Ooh ye ke Ati,ummi pun ada dengar macam tu, harga rumah di Puchong memang menigkat, susah nak cari yang bawah RM400K sekarang.

ummiross said...

@NzA;

Hehe.. NzA, dah lama mencari, akhirnya bertemu idaman hati.

Ummi percaya NzA pun mampu, insyaAllah...

Aishah Jahirah said...

pesat membangun bandar saujana putra...strategik lokasi dia pun...mahal harga umah sekarang ni.tp xpe aset...

Amie said...

Memang rumah sekarang ni mahalkan Ummi... di tempat Amie pun bukan alang-alang lagi harganya, tapi ada juga orang nak beli!

Donny Ien said...

cantik rumah kat sana, harga pun pasti mahal, salam kenal~

ummiross said...

@Aisha Jahirah;

Yelah Aishah, banyak lagi projek2 rumah akan menyusul. hehe..betul tu, aset!

ummiross said...

@Amie;

Yelah Amie, kalau tak beli sekarang, nanti harga makin meningkat, jadi grablah jugak Amie..
Kat sabah pun mahal gak ye Amie?

ummiross said...

@Donny len;

Hehe..harga pun cantik juga Donny,apa boleh buat, dah berkenan.
Salam kenal Donny, terima kasih singgah blog ummi.

DaNia said...

Salam, Ummi.. sy saje jln2 blog skali tersinggah kat blog ummi.. nampak gayanya kita bakal berjiran la nti kat royal ivory ni hehe. umah ummi lot yg mana? sy punya umah kat dua row paling hujung skali tu..

ummiross said...

Wassalam Dania..

Waa best2,, rumah ummi no.2 dari hujung,tak tau nak explain macamana, kalau suami tahulah ni.Entah2 jiran sebelah je kita ni Dania, hehe..
Dania ada blog ke?

Hanna Mohd Ali said...

Ummi , saya baru bercadang beli royal ivory 2. baca dalam facebook residence banyak pulak kate defect sana sini. Tapi secara positif kami tetap nak beli, sebb dekat dengan cyberjaya:):) . Ummi Royal ivory 1/2? -Hanna

ummiross said...

Hanna.. ummi beli yang royal ivory 1.
Ummi pun maklum tentang defect tu untuk rumah2 sebeluam ni, tapi untuk royal ivory ni katanya pemaju dah tukar contractor, harap2 yang baru ni oklah kan.
Betul tu secara positifnya boleh belilah kan. Suami dan anak ummi, dua2 kerja kat cyberjaya, so itulah yang terdekat dan masih dalam kemampuan untuk membelinya.
Jom join ummi jadi warga royal ivory, hehe..

Hanna Mohd Ali said...

Yayy... mmg suka sangat design rumah..mula-mula nak beli dekat Putra Heights , tapi nampaknya semua dah naik harga. Nanti insyaAllah ade rezeki boleh lah berjiran:):)

ummiross said...

@Hanna Mohd Ali;

Cantikkan design rumah tu. InsyaAllah Hanna, seronok kalau dapat berjiran nanti.