Sunday, September 16, 2012

BATIK SARONG SARAWAK KOLEKSI TERKINI 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Selamat Hari Malaysia dan selamat bersantai-santai bersama keluarga, atau anda ada destinasi istimewa hari ni?. Biasa hari minggu, ummiross tak berkesempatan nak buat n3, tapi disebabkan ada customer yang nak membuat pilihan untuk belian borong Batik Sarong Sarawak@ Borneo, ummiross luangkan sedikit masa untuk mengadap lappy.

Batik Sarung Sarawak seperti biasa tampil dengan warna-warna menawan dengan corak etnik yang unik. Selamat mencuci mata dan selamat memilih. Email atau sms sahaja jika ada yang berkenan dimata dan melekat dihati. Ummiross pun dah nak keluar menuju destinasi….

 

                                                     BS045-HIJAU LEMBUT

IMG_4024IMG_4017IMG_4120
                                                 

 

                                                            BS045-MERAH

IMG_4038IMG_4036IMG_4033
                                                              

                                                            BS045-COKLAT

IMG_4060IMG_4052IMG_4045
                                                                 

                                                            BS045-PURPLE

IMG_4084IMG_4095IMG_4071
                                                                

                                                             BS045-KELABU

IMG_4111IMG_4112IMG_4098
                                                                   

 

                                                               BS018-HITAM

DSC_0825DSC_0823DSC_0811


 

                                                          BS018-PURPLE

DSC_0807DSC_0805DSC_0832 

 

 

                                                      BS018-COKLAT GELAP

DSC_0779DSC_0795DSC_0831


                                                                  

                                                              BS018-BIRU

IMG_0890IMG_0889IMG_0890
                                                                        

 

                                                             BS018-OREN

IMG_0897IMG_0896IMG_0897
                                                                         

Jenis: Batik sarong Sarawak
Material: Cotton Spun/soft cotton.
Ukuran             : 2m (belum berjahit)
Harga runcit   : RM28
Saranan     : Sesuai dipadankan dengan baju kurung atau blouse polos atau boleh juga dibuat baju.

Terbuka untuk jualan runcit. Diskaun hebat untuk yang ingin berniaga kecil-kecilan. Sesiapa yang berminat sila hubungi :-
ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016 878 4960

 

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan kesan pencahayaan.

15 comments:

Amie said...

Warna-warnanya semua kelihatan menawanlah Ummi... cantik!

NzA said...

cantiknya....jap lg nk singgah lg cuci2 mata...xpuas tgk.....

khairul said...

semua sy suka !


ummiross said...

@Amie;

Terima kasih Amie, cayang Amie.

ummiross said...

@NzA;

Hehe..sila2 lah NzA, berlama-lama di blog ummi, ummi suka,suka, suka..cayang NzA atas sokongan.

ummiross said...

@Khairul;

Terima kasih khairul, i like, hehe..

Mak Wan said...


coraknya menawan hati....warnanya pun cantik2 belaka.

ummiross said...

@Mak Wan;

Terima kasih Mak Wan. Terapi minda dengan warna2 batik pulak Mak Wan. Hari tu ummi terapi minda dengan warna bunga-bungaan kat blog Mak Wan, hehe..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam ummiross.Mmg cantik2 corak kainnya....nantilah atie cuci2 mata dulu ya

Sweet N Pretty said...

wow cantik betul latest design ni:) skrg dh tkde guna viscose ya ummi?

ummiross said...

@ ♥♥azatiesayang ♥♥;

Wassalam atie. Terima kasih Atie kerana sudi singgah, tidak membeli tidak mengapa, sudi menyapa ummiross di kotak komen pun satu sokongan untuk ummi.

ummiross said...

@ Sweet N Pretty;

Terima kasih Intan..
Kalau batik sarong masih ada cotton viscose@spun Intan, kalau kain pasang je dari kain jenis polyester silk. Terima kasih selalu jenguk ummi.

aimaniman said...

alaaa cantiknya... kalau nak order cam na... minat la..

ummiross said...

@aimaniman;

Hehe tq aimaniman. Kalau nak order email atau sms je dan bagi kod yang berkenan tu. Tq ye...

tem said...

salam..boleh jadi dropship u tak..TQ