Monday, June 11, 2012

JAMBANGAN UKHWAH

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Kami bertemu mata pada hari Jumaat baru ni. Si Dia datang ke rumah, sembang2, makan2 sambil cuci mata melihat kain2 pasang corak etnik Sarawak. Kebetulan ada stok  yang baru sampai, Alhamdulillah ada yang berkenan di hati.

IMG_2877
Jambangan pokok bunga Kekwa ni dibawa oleh Si Dia sebagai buah tangan. Cantik sangat kan!. Terima kasih MumMe, ibu muda yang cantik manis kerana sudi berkunjung ke rumah ummiross, terima kasih juga atas pemberian,….semoga ukhwah berkekalan.

ps:Nantikan di next entry, kain pasang etnik Sarawak yang memang kacak gilak!!!

IMG_2779

26 comments:

KhaiRin : anies said...

amboi, mcm hantaran! ;-)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Ummi,

Bertukaw2 hantaran ke apa? He he!

Amie said...

Siapalah si dia yang baik hati tu Ummi.... lain rasanya suasana dalam rumah kalau ada jambangan bunga segar!

khairul said...

berseri rumah Ummi yer

jemarisuri said...

semerbak la bau umah ummi nti...hihi

MumMe said...

sama2 ummiross...seronok betul dpt jumpa ummiross...x sangka kan...dr jauh2 skrg kita dh dekat ajer...

ummiross said...

@KhaiRin;Anies;

Hehe..pokok betul tu Anies, cantik betul, bunga tengah banyak!

ummiross said...

@MOH KEMBARA;

Waalaikumussalam kak..

Akak..pokok bunga kekwa betul tu kak, tak sangka MumMe bagi pokok bunga yang cantik tu..

ummiross said...

@Amie;

Amie..dari rakan blogger, MumMe, dah lama kenal dialam maya macam Amie juga, akhirnya dapat kami bertemu.

ummiross said...

@Khairul;

Bukan rumah je berseri, tuan rumah pun berseri2 sebab dapat jumpa rakan blogger di Bangi ni, seronok!

ummiross said...

@Jemarisuri;

Takde bau tu js, tapi memang semerbak di hati ini, hik!

ummiross said...

@MumMe;

Yelah MumMe, tak sangka dulu2 masa ummi di Sarawak selalu juga kita bergurau bila dapat berjumpa, tak sangka berjiran kita di BBB ni pulak ye, really nice to know you, nanti singgahlah lagi, bawa hb n anak2 sekali.

Liza @ Adzriel AB said...

wah.. nurul dah sampai ke rumah ummie.. liza pun belum sempat jumpa dia.

Syida said...

mesti hati ummi berbunga riang, sekembang bunga tu kan?

Kesuma Angsana said...

wah.. satu bunga kekwa tu mmg cantik giler,,, dua kain batik borneo tu classsssssss giler berap harga!

Cinta Misteri said...

Sampai ke semenanjung bau harun bunga segar dr borneo (sy tipu...) Mcm tue lah ayt2 org brcinta. Hehe..

CiM belum prnh terima kunjungan rakan bloger. Actualy prsahabatan maya lebih indah.

Hanis Azla said...

cantiknya bunga tu.. wah.. ummi dah ada tetamu dari bangi.. bagusnya.. apa yg penting semoga ukhwah yg terjalin berpanjangan hendaknya kan..

ummiross said...

@Liza @ Adzriel AB;

Oh ye ke Liza, kiranya ummilah yang menatap wajah nurul yang sweet n Nuha yang cute tu terlebih dulu..Liza bila lagi nak datang rumah?

ummiross said...

@Syida;

Hehe..betul tu Syida, dah kembang setaman hati ni,hik!

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

hehe..cantik kan Kesuma. Kain yang mana tu, pua kumbu alas meja atau kain pasang tu KA?

ummiross said...

@Cinta Misteri;

Memang betul lah tipu, bunga tu tak berbau pun,hikhik!!!

CiM, seronok jadi blogger ni kadang2, menambah kenalan.

ummiross said...

@Hanis Azla;

Rindunya jejak Hanis, selamat kembali dan selamat bertamu ke blog ummi lagi.

Yelah Hanis,blogger pertama dari Bangi yang datnag ke rumah. Hanis bila lagi nak datang rumah ummi?

NzA said...

bahagia bila diingati.....jeles tgk sejambak bunga kekwa yg mekar tu....

ummiross said...

@NzA;

Alhamdulillah, bertambah kenalan dari duni maya ke dunia nyata. cantik bunga tu NzA...

Aishah Jahirah said...

wah dapt bunga tu...bestnya...:)

ummiross said...

@ Aishah Jahirah;

Hehe..yelah Aishah, senyum sampai telinga ummi ni.