Tuesday, April 16, 2013

PAYPAL OH PAYPAL

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Semasa di Sarawak, kerapkali juga ummiross mendapat  order batik sarong Sarawak dan juga kain pasang corak etnik aka Batik Sarawak dari luar negara terutama dari Indonesia dan Singapura tetapi tidak dapat ummiross penuhi kerana merasa agak sukar untuk menguruskan cara pembayaran. Nak guna Western Union tak tau caranya. Cara menggunakan Paypal pun tak tau juga. Bila tak tau, mulalah terasa susah, dan malaslah nak terima order.

Minggu lepas terima order dari Singapura lagi. Ni lah baru pertama kali ummiross terima pembayaran melalui Paypal. Alhamdulillah, bila anak-anak dah duduk sekali urusan pembayaran menjadi lebih mudah. Guna akaun paypal anak bujang bongsu ummiross, kejap je prosedurnya, tak susah pun, hehe..ummiross je yang ‘allergik’ sikit bab-bab ni sebab tak pernah buat. Kain pun dah selamat sampai semalam. Terima kasih  buat customer ummiross dari Singapura, salam sayang, salam ukhwah merentas Selat Teberau.

Terima kasih juga atas pembelian borong untuk uniform guru-guru disalah sebuah sekolah di Pulau Pinang. Order ni merupakan order tambahan selepas pembelian borong kali pertama. Juga terima kasih atas order borong customer baru dari Kelantan. Tak lupa kepada semua customer yang membuat belian runcit, sokongan anda amat-amat ummiross hargai. Semoga semuanya berpuashati.

Pagi ni ummiross akan bertolak ke Segamat, ikut suami ada meeting di sana. Doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik, ma’assalamah, ila lliqa’..

Kepada semua customer yang ummiross hormati…
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

Antara pilihan dari pelanggan…

IMG_6602_thumb14 DSC_0731_thumb4 DSC_1389a_thumb[18]

Norhana - Singapura
Kod: KPH- 3 pasang
Pos : 10.4.2013
Treking : EE940877277MY

Yan - Selangor
Kod: KPH- 1pasang
Pos : 10.4.2013
Treking : EM425177565MY

Zakiah - Johor
Kod: BB- 1pc
Pos : 8.4.2013
Treking :EM334282860MY

Zakiah - Johor
Kod: BS- 1pc
Pos : 8.4.2013
Treking :EM425177572MY

Zubaidah - Kedah
Kod: KPH- 11.5m
Pos : 8.4.2013
Treking :EM425177574MY

Sally - Johor
Kod: KPH- 1pasang
Pos : 5.4.2013
Treking :EM431771288MY

Sarwani - Kelantan
Kod: RD-1pc, KPH- 20 pasang,
Pos : 5.4.2013
Treking :CD191465066MY, CD165223945MY

Farhana  - Pulau Pinang
Kod: KPH- 76.5m
Pos : 2.4.2013
Treking :EM425177588MY, EM344282771MY

22 comments:

Ratu Hatiku said...

Semoga selamat perjalanan pergi balik ya.. Amin

izan mama mia said...

semoga selamat sampai.. :D

Kakzakie said...

Biz menjadi seronok kakak dengar ummi. Hari ini jenjalan makan angin ke Segamat. Tak nak terus ke JB ke Ummi?

NM03 said...

alhamdulillah ummi

rezeki makin melimpah ruah

Khai♥Rin : anies said...

otw blk segamat, singgah la kg sy.. ;-)

Hanis Azla said...

Salam ummi..

Alhamdulillah perniagaan sudah ke luar negara.. semoga urusan dengan paypal akan bertambah2 lagi hendaknya insyaAllah.. selamat ke segamat ummi.. semoga selamt pergi dan selamat kembali..

Sweet N Pretty said...

Tahniah ummi dh guna PayPal hehe. Tak reti juga ummi. Sblm ni overseas customer buat bank trf tp charges mahal. Offer western union tp customer prefer bank trf. Kena explore gak la PayPal yg asyik ditangguh sbb td ada yg tanya.

Moga dipermudahkan urusan ummi di segamat.

Kesuma Angsana said...

moga terus maju jaya ye !

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

untung ada anak pandai2 ni

tunggu n3 drp segamat

Amie said...

Selamat ke Segamat dan selamat kembali ye Ummi sayanggg.... jangan lama-lama di sana tau, kita winduuuu!

yan's cottage said...

salam ummi....

selamat pergi dan kembali....

NzA said...

Alhamdulillah biz ummi makin brkembang maju.....

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

alhamdulillah..business sudah makin bertambah

best dpt gi jln2
semoga dalam peliharaaan Allah sentiasa

Acik Erna said...

assalam ummi..acik pun tak tau apa dia paypal tu he he

ummiross said...

@ Ratu Hatiku;izan mama mia,Kakzakie,NM03, Khai♥Rin : anies,Hanis Azla,Sweet N Pretty, atuk, Amie, Ati Masrif,Acik Erna;

Salam semua.Terima kasih atas doa2 semua, luv u all!

ps;Kakzakie, hehe..mau je kalau boleh nak ke JB, tapi kami pergi balik hari je, insyaAllah lain kali ye.
Intan..kena try juga tu Intan.
Atie Masrif, lamanya menyepi, rindu.Acik ummi baru je belajar ni..hehe.



Jemarisuri said...

semoga semuanya selamat ye ummi...
hurmm kalau js lg la xtau nk yg guna online...hihi

Nana Liena said...

rezeki ummi makin murah la..hehe..semoga ummi terus sukses dalam business ya.. :)

Kesuma Angsana said...

singgah pagi sambil cuit2 nuffng yer

NzA said...

dtg komen lagi nie...ni resepi msk lemak cekur tu ummi....

http://4fn1mn.blogspot.com/2011/02/ayam-masak-lemak-cekur-versi-jawa.html

ummiross said...

@Jemarisuri, Nana Liena, Kesuma Angsana, NzA;

Terima kasih semua, mmmuahhh!!.
ps; NzA..terima kasih banyak ye for the recipe, ummi dah tengok, nanti nak cubalah, insyaAllah.

khairul hassan said...

Alhamdulillah semoga bisnes Ummi bertambah maju

MumMe said...

betul ummiross...bila tak tahu,selalunya begitu...paypal mumme dh "berkurun"(hiks) x buka...